Som optakt til VM i Qatar 2022 vil vi komme med vores bud på, hvem der går videre fra de respektive VM-grupper. Vi er nu nået til den sidste i gruppe ved VM 2022, gruppe H. Vi kommer med forskellige formodninger om, hvordan gruppe H kommer til at forløbe. Gruppe H til VM 2022 ser således ud:

  • Portugal                                              
  • Ghana
  • Uruguay
  • Sydkorea

 

Hvem vinder gruppe H?

Hvilke hold går videre fra gruppe H?

Hvem bliver topscorer i gruppe H?

Hvilken gruppe bliver gruppe H parret med?

 

Hvem vinder gruppe H?

De fleste vil nok satse deres penge på Portugal, hvilket alle bookmakere på nuværende tidspunkt også indikerer. Det varierer dog, hvor stor favoritværdigheden er ved hver bookmaker, nogle giver odds 1.66, mens andre giver 1.80, hvis Portugal skulle vinde gruppen.

Siden VM 2002 har Portugal været en fast bestanddel af VM-slutrunderne. VM 2022 bliver deres sjette VM-slutrunde i træk. Portugal skal dog ikke føle sig sikre på førstepladsen, for Uruguay kan sagtens ende med at snuppe den for næsen af portugiserne. Uruguay har næsten den samme kvalitet som Portugal, derfor bliver det afgørende, når de to hold mødes i anden runde af gruppespillet.

Pudsigt nok mødtes de to nationer under VM 2018 i 1/8-finalen, hvor Uruguay vandt 2-1.

portugal

Hvilke hold går videre fra gruppe H?

Ghana og Sydkorea kommer bestemt til at give sig fuldt ud, da undertippede nationer oftest intet har at tabe, eftersom forventningerne om at gå videre er usandsynlige. Sydkorea indtager i 2022 en placering som nr. 28, mens Ghana ligger nr. 60 på FIFA’s verdensrangliste. Alligevel viser oddsmarkedet, at der er større tiltro til, at Ghana går videre frem for Sydkorea.

Vi holder dog fast i, at Portugal og Uruguay går videre uden det store besvær, da de på papiret bør gå videre.

uruguay

Hvem bliver topscorer i gruppe H?

Gode gamle Cavani og Suarez er ude af billedet, men Liverpools nye topangriber Nunez, kunne blive et godt bud på en topscorer i gruppe H. Selvfølgelig kan vi heller ikke udelukke verdens mest scorende landsholdsspiller i historien, Cristiano Ronaldo. I skrivende stund er det blevet til 117 mål i 189 kampe for Portugal. Portugal råder også over flere målfarlige herrer. Diogo Jota, Bruno Fernandes samt Bernado Silva er alle tre potentielle topscorere i gruppe H.

Oddsmarkedet indikerer, at de fleste har den største tiltro til Cristiano Ronaldo, også selvom han er oppe i alderen og måske spiller sit sidste VM.

ronaldo

Hvilken gruppe bliver gruppe H parret med?

Nr. 1 og 2 i gruppe H får fornøjelsen af at møde nationerne fra gruppe G, som består af Brasilien, Serbien, Schweiz og Cameroun. Nationerne i gruppe H må umiddelbart antage, at Brasilien vinder gruppen G. Derfor ville alle hold undgå at blive nr. 2, for så hedder modstanderen Brasilien, som på nuværende tidspunkt er favorit til at vinde VM 2022.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press

Først publiceret: d.28. august 2022

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder