Hvem skal gå i Caroline Wozniackis tennisfodspor, efter hun i 2020 valgte at lægge tennisketsjeren på hylden? Hvem skal være Danmarks nye tennisdronning og -konge?

 

De største danske tennistalenter:

Holger Rune

Clara Tauson

Sebastian Grundtvig

Hannah Viller Møller

Elmer Møller

 

Holger Rune

17-årige Holger Rune er en af de mest omtalte danske tennistalenter i medieverdenen. Alle tennisentusiaster har også allerede rettet deres øjne mod den kommende tennisstjerne.

Al opmærksomheden er berettiget – Holger Rune har nemlig i flere omgange deltaget i adskillige Grand Slam juniorturneringer (Wimbledon og US Open). Han har sågar vundet juniorudgaven af French Open, hvilket for alvor gjorde, at hele verden fik øjnene op for Holger Runes åbenlyse tennistalent.

Om fire til fem år vil vi for alvor begynde at kunne inddrage Holger Rune i vores aktuelle betting tips, for han har allerede vist, at han har det, der skal til for at begå sig i tennisverdenen. Vi glæder os til at følge hans stødt stigende udvikling.

 

Clara Tauson

På kvindesiden er Clara Tauson indtil videre det lovpriste tennistalent i Danmark. Clara Tauson har ligesom sin mandlige kollega Holger Rune allerede deltaget i utallige junior Grand Slams. I 2019 vandt hun en Grand Slam, Australian Open for juniorer, som kun meget få danskere har gjort gennem tiden – Holger Rune, Caroline Wozniacki, Kristian Pless og Kurt Nielsen.

Fra 2017, da Tauson trådte ind på den helt store tennisscene på kvindernes WTA-verdensrangliste, er hun kun steget i graderne med hastige skridt. Frem mod 2021 ligner det, at Tauson snart kan nå inden for top-150 i verden. Det ser rigtig lovende ud for den unge dansker, som forhåbentlig kan ramme top-20 og måske top-10 inden hun bliver 25 år, hvilket der i skrivende stund er ca. 7 år til endnu.

Til den tid vil Tauson være en fast bestanddel af tennis betting hos diverse bookmakers, når oddsene på de fire årlige Grand Slams ruller ud.

 

Sebastian Grundtvig Jørgensen

Det næste danske tennistalent på vores liste over kommende tennisstjerner er Sebastian Grundtvig, som er Holger Runes nuværende og helt sikkert fremtidige konkurrent. I 2019 kæmpede de to tennistalenter om det danske mesterskab, hvor Holger Rune endte med at trække det længste strå.

19-årige Grundtvig har stadig sine første ATP-point til gode, forhåbentlig kommer de i 2021. Ifølge ITF’s rangliste ligger Grundtvig i skrivende stund nr. 2432. Dog skal det siges, at han indtil videre kun har spillet to turneringer.

Han er en fremtidens mand for dansk tennis. Hvis han virkelig formår at udnytte sit potentiale, kan han nå utroligt langt.

Hannah Viller Møller

Den anden kvinde på vores liste er den 19-årige Hannah Viller Møller, som til daglig slår sine folder i Hellerup Idrætsklub, som hun vandt DM med i 2017 og 2019.

Viller Møller er i skrivende stund ifølge ITF placeret som 536 på deres rangliste. Hun er den fjerdebedst placerede dansker på ranglisten. Tauson ligger nr. 1, derefter Sofia Samavati og Olga Helmi. Viller Møller har dog kun deltaget i fire tennisturneringer, sammenlignet med Samavati og Helmi, som har deltaget i hhv.  12 og 23 turneringer.

Når Viller Møller begynder at deltage i flere turneringer, skal hun nok begynde at avancere sig videre op ad rangstigen i ITF og forhåbentlig snart WTA.

 

Elmer Møller

Det sidste store danske tennistalent er Elmer Møller. Det 17-årige talent, som til daglig er en del af tennisakademiet ”Good to Great”, har allerede vist kræfter på sit talent ved at vinde EM sølv i U-16 regi tilbage i 2018. I den turnering deltog også Holger Rune, som dog måtte nøjes med en kvartfinale, hvilket blev endestationen.

Frem mod 2021 ligger Elmer Møller nr. 1480 på ITF-rangliste, altså kun 225 pladser efter Holger Rune. De danske holdkammerater og rivaler følges dermed godt ad –  i hvert fald indtil videre.

Elmer Møller har gode forudsætninger for at nå langt. Han har dog stadig sin første junior Grand Slam til gode, hvilket han var tæt på at få i 2019. Det er i de turneringer, Elmer skal stråle, når han får muligheden for det. Vi ser frem mod 2021, hvor han forhåbentlig får sat sit aftryk på Grand Slam-turneringerne for juniorer.

 

Afslutningsvis skal vi selvfølgelig ikke glemme disse andre store danske tennistalenter, som bestemt også kan få en stor tenniskarriere:

Andre kvindelige danske tennistalenter:

  • Sofia Nami Samavati
  • Olga Helmi
  • Elena Jamshidi
  • Olivia Gram
  • Karen Barritza
  • Karoline Laursen

Andre mandlige danske tennistalenter:

  • August Holmgren
  • Carl Emil Overbeck
  • Jesper Andi Jørgensen
  • Gustav Theilgaard

 

*Credits: artiklens billede tilhører Mark Schiefelbein/Associated Press

Først publiceret: d. 22. november 2020

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Clara Tauson præmiepenge

Holger Rune | Danmarks nye tennisstjerne

Den hurtigste tennisserv nogensinde

Australian Open 2021 – Quiz

Australian Open 2020: Største skuffelser og overraskelser