Vi skal runde endnu en dansker i NHL, og det også en af de mest anerkendte danskere i NHL. Det vi vender tilbage til senere. Frederik Andersen blev i 2013 den niende dansker i NHL. Dengang var den danske ishockeymålmand 24 år gammel, men allerede i 2012 blev han draftet til NHL-holdet Anaheim Ducks. Siden da har Danmarks landsholdsmålmand nummer et befundet sig i den bedste ishockeyliga i verden.

I 2022 bliver Frederik Andersen 33 år, og den 193 cm store målmand er stadig stærkt kørende i NHL, hvor han decideret bliver sammenlignet med en mur i det amerikanske - han bliver nemlig blandt andet kaldt ”The Danish Wall”.

Vi opsummerer Frederik Andersens imponerende ishockeykarriere, som har ført til flere meritter. Det vender vi tilbage til senere. Skulle du være interesseret i at læse om mange andre danske ishockeystjerner, så finder du mere på vores sports blog

 

Frederik Andersens hidtidige ishockeykarriere

Hvor kampe har Frederik Andersen spillet for landsholdet?

Frederik Andersen ishockeykarriere inden NHL

Frederik Andersen i NHL

Hvad har Frederik Andersen indtil videre vundet?

Hvor meget tjener Frederik Andersen i NHL?

 

Hvor kampe har Frederik Andersen spillet for landsholdet?

Inden Frederik Andersens 21-års fødselsdag i 2010 fik han debut for det danske A-landshold. Forinden havde han spillet på diverse danske U-landshold. Frederik Andersen blev kastet for løverne mod den stærke ishockeynation Finland, hvor han var blændende og stærkt medvirkende til, at Danmark noget overraskende slog Finland 4-1 i gruppespillet ved VM.

12 år senere er det på nuværende tidspunkt i 2022 ifølge ishockey.dk blevet til 69 landskampe for Danmark. Det ligger umiddelbart i kortene, at Frederik Andersen runder de 100 kampe på et tidspunkt, hvis altså han kan få fri fra NHL og repræsentere det danske ishockeylandshold.

frederik andersen

 

Frederik Andersens ishockeykarriere inden NHL

Frederik Andersens professionelle ishockeykarriere begyndte i Danmarks mest traditionsrige ishockeyklub, Herning Blue Fox. Fra 2006 og frem til 2009 var Andersen en del af den store ishockeyklub. Det blev dog kun til 22 kampe for Herning i alt, men han var trods alt med til at blive dansk mester i sæsonen 07/08, selvom han egentlig ikke fik et eneste minut i den sæson, men sad på bænken op til flere gange.

Gå aldrig ned på online sports betting hos 888sport

I 2009 drog Frederik Andersen lidt nord på, da han i to sæsoner tørnede ud for Frederikshavn White Hawks. I begge sæsoner sluttede White Hawks i toppen, men det blev ikke til noget dansk mesterskab i hverken 09/10 eller 10/11.

I 2011 tog Frederik Andersen færgen over Kattegat, hvor han i 11/12 lukkede af i buret for den svenske klub Frölunda i Eliteserien, som bliver betragtet som en af de bedste ishockeyligaer i Europa. I alt nåede Andersen 39 kampe for Frölunda. I samme sæson holdt han buret rent otte kampe i streg og satte nu klubrekord. Derudover havde han en redningsprocent på 94,10. Præstationerne i 11/12 første til, at Frederik Andersen blev kåret som den næstbedste spiller i Eliteserien.

Efter den sæson var Frederik Andersen blevet for god til Europa, hvilket kun betød én ting: NHL ventede.

frederik andersen

 

Frederik Andersen i NHL

Som tidligere nævnt fik Frederik Andersen sin NHL-debut i 2013, og når sæsonen 22/23 begynder, skal han i gang med sin 10. sæson i NHL. I skrivende stund i 2022, er Andersen noteret for 498 NHL-kampe. Det samlede antal kampe er fordelt ud på tre NHL-hold, som Frederik Andersen indtil videre har spillet for: 153 kampe for Anaheim Ducks, 293 kampe for Toronto Maple Leafs, og indtil videre har han spillet 52 kampe for Carolina Hurricanes.

Frederik Andersen har indtil videre haft i alt 12094 redninger i NHL, hvor kun 1108 mål i alt er gået ind i de seneste ni sæsoner. Det er ganske imponerende tal for den danske keeper, som er blandt de allerbedste målmænd i NHL.

frederik andersen

 

Hvad har Frederik Andersen indtil videre vundet?

Indtil videre er det ikke blevet til de store holdmæssige succeser for Frederik Andersen i sin ishockeykarriere. Et lille dansk mesterskab kan vi vel godt tilskrive ham, da han spillede i Herning, selvom han ikke fik nogen minutter i mesterskabssæsonen.

Det tætteste Frederik Andersen indtil videre er kommet på at vinde Stanley Cup-trofæet var tilbage i 14/15-sæsonen, hvor han spillede semifinale mod Chicago Blackhawks som senere vandt finaleserien mod Tampa Bay Lightning. I alt har Frederik Andersen spillet playoffs i syv ud af sine snart 10 NHL-sæsoner.

odds live på alle NHL-kampe

På det individuelle har Frederik Andersen vundet William M. Jennings-trofæet to gange, senest i sæsonen 21/22. Prisen uddeles til den målmand i NHL, der har lukket færrest mål ind i grundspillet. Dermed kan Frederik Andersen vel godt betragtes som den bedste målmand i 21/22, når man vinder den pris.

Frederik Andersen har vundet trofæet to gange. I 15/16-sæsonen vandt han trofæet, da han spillede for Anaheim Ducks.

frederik andersen

 

Hvor meget tjener Frederik Andersen i NHL?

I NHL er alle lønninger offentligt tilgængelige, og derfor er det relativt let at fremsøge, hvad en spiller som Frederik Andersen tjener og har tjent i NHL.

I sæsonen 21/22 fik Frederik Andersen en årsløn på ca. 28,5 mio. kroner. I 22/23 tjener han en årsløn på ca. 35,5 mio. kroner.

Når Frederik Andersen har spillet sin 10. NHL-sæson færdig, skulle han efter sigende indtil videre have tjent i omegn svimlende 268,5 mio. kroner i alt. Tak for kaffe!

 

*Credits: alle artiklens billeder tilhører Associated Press

Først publiceret: d. 30. juni 2022

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg