Ishockey har op igennem 00’erne vundet mere opmærksom i Danmark, og selvom Danmark er et lille land, er det blevet et konkurrencedygtigt land på ishockeyfronten. Blandt andet kastede Vinter-OL i 2022 en flot kvartfinale af sig.

En dansker – en frontløber – sprang en barriere, som ingen anden dansker havde gjort før. Hans gennembrud betød, at danske ishockeyspillere pludseligt blev mere attraktive i udlandet. I 2007 blev Frans Nielsen den første dansker i NHL – verdens bedste ishockeyliga. I NBA har vi stadig den første dansker til gode, og vi har kun haft to danskere i NFL. De amerikanske ligaer er det forjættede land for mange danskere, og derfor var det ekstra stort for dansk ishockey, da Frans Nielsen endelig fik hul på bylden.

Af den grund synes vi, det er på sin plads at give Frans Nielsen lidt opmærksom på vores blog, og han har egentlig fortjent mere end det.

 

Frans Nielsens ishockeykarriere

Hvor mange landskampe har Frans Nielsen spillet?

Hvilke ishockey-hold har Frans Nielsen spillet for?

Hvad har Frans Nielsen vundet?

Hvor meget får Frans Nielsen i løn?

 

Hvor mange landskampe har Frans Nielsen spillet?

Efter vinter-OL i Beijing i 2022 sluttede en epoke for dansk ishockey. Det var nemlig sidste gang, Frans Nielsen gik på isen med det danske landshold. Præcis 20 år tidligere, i 2002, fik Frans Nielsen debut på det danske landshold. Kvartfinalen ved vinter-OL i 2022 blev Frans Nielsens 121 landskamp.

I løbet af de 121 kampe er det blevet til i alt 33 mål og 57 assists. I en alder af 37 år slutter Frans Nielsen sin landsholdkarriere, som han begyndte da han selv kun var 17 år. Frans Nielsen kunne godt have spillet endnu flere landskampe, men hans kampe i NHL kolliderede ofte med kampene på det danske landshold. 

Frans Nielsen

 

Hvilke ishockey-hold har Frans Nielsen spillet for?

Frans Nielsen havde sin opvækst i den ikoniske ishockey-by Herning. Herning Blue Fox var byens ishockeyhold og et af landets bedste, hvilket de stadig er i 2022.

Efter at have spillet i Danmark blev Frans Nielsen hentet til den svenske klub, Malmø Redhawks. I 2005 skiftede han til en anden svensk klub, nemlig Timrå IK. Derfra gik det dog utrolig stærkt for Frans Nielsen.

Find liveodds på alle sportsgrene

I 2006 blev Frans Nielsen draftet til NHL og New York Islanders. Et år senere fik Frans Nielsen sin største drøm – og enhver anden dansk ishockeyspillers største drøm – opfyldt, da han fik debut i NHL. Fra 2006 og frem til 2016 spillede Frans Nielsen for New York Islanders. Her blev det til 630 NHL-kampe og 119 mål.

I 2016 skrev Fransk Nielsen kontrakt med et andet NHL-mandskab, nemlig Detroit Red Wings. I Detroit blev det til 319 NHL-kampe og 48 mål. I alt blev det til 949 kampe for Frans Nielsen i NHL. Frans Nielsen tog afsked med NHL i 2021 og sagde schön guten Tag til Eisbären Berlin i den bedste tyske ishockeyliga. I 2022 har Frans Nielsen offentliggjort, at han indstiller sin ishockeykarriere, når sæsonen i 2022 er forbi. En kæmpe ishockey-legende takker af. Han vil altid være et kæmpe forbillede for alle ishockeyspillere, der drømmer om NHL.

Frans Nielsen

 

Hvad har Frans Nielsen vundet?

I en alder af blot 16 år vandt Frans Nielsen i 2001 danske mesterskab med Herning Blue Fox. Frans Nielsen vandt ikke noget mesterskab i Sverige, men hvis alt går efter planen, kan Frans Nielsen meget vel kalde sig tysk mester, når den tyske ishockeyliga slutter.

Frans Nielsen nåede aldrig at vinde det eftertragtede Stanley Cup-trofæ. Det tætteste, han kom på trofæet, var i 15/16, da han sammen New York Islanders kom i kvartfinalen. Det havde været den perfekte historie, hvis Frans Nielsen både var den første dansker i NHL, men også den første dansker til at vinde Stanley Cup. Det havde været det ypperste, men lettere sagt end gjort.

Frans Nielsen

 

Hvor meget får Frans Nielsen i løn?

Frans Nielsens løn var beskeden i Danmark, fordi ishockey ikke er så udbredt herhjemme, men sporten har i den grad fået opmærksomhed, efter Frans Nielsen og 13 andre danskere har spillet i NHL, hvilket giver de danske klubber nogle transfersummer.

I NHL eksploderede Frans Nielsens årlige løn sammenlignet med den, han fik i Danmark. Hans første toårige kontrakt hos New York Islanders skulle efter sigende have indbragt ham 8,2 millioner kroner.

sports betting til hver en tid hos 888sport

Det beløb var dog relativt beskedent, da vi fandt ud af, at Frans Nielsen har været helt oppe og tjene 35-40 mio. kroner om året. Det gjorde han i seks år hos Detroit Red Wings.

I løbet af de i alt otte sæsoner, Frans Nielsen spillede i New York Islanders, tjente han omkring 82 millioner. I Detroit Red Wings blev Frans Nielsen forgyldt med en kontrakt, som samlet kastede 193 mio. kroner af sig.

I sin NHL-karriere tjente Frans Nielsen i alt omkring 275 mio. kroner.

Frans Nielsen

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 01. april 2022*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg