I dag får fodboldspillere tilbud fra højre og venstre, og de hverken kender eller gider sjældent at stå for at håndtere den del af fodbolden. Alt det administrative ved siden af fodbolden klarer deres agenter derfor. Dermed kan fodboldspillerne bedre fokusere på at gøre deres arbejde, nemlig at spille fodbold. Hvilke fodboldagentfirmaer er mon de største i Danmark i forhold til, hvor stor deres samlede værdi af fodboldspillere er?

Danske agentfirmaer i Danmark

BTAM – Boutique Transfers and Management

People In Sport

Elite Consulting

PEP Consulting

Løvel/Lund/Øvad

rAndre spilleragentfirmaer

 

BTAM – Boutique Transfers and Management

I følge transfermarkt.com har BTAM 45 fodboldspillere i stalden. På den front er BTAM det tredjestørste fodboldagentfirma i Danmark. Dog er BTAM’s 45 fodboldspillere de mest værdifulde sammenlignet med alle andre danske fodboldagentfirmaer. Tranfersmarkt.com vurderer, at BTAM’s fodboldspillere på nuværende tidspunkt, i 2022, samlet er 898 mio. kroner værd.

Hvilke fodboldspillere er BTAM så agenter for? De i skrivende stund mest værdifulde fodboldspillere I BTAM er Mikkel Damsgaard og Rasmus Kristensen med en markedsværdi på 112 mio. kroner. Joachim Mæhle følger lige i hælene med en markedsværdi på 104 mio. kr. og Victor Nelsson med en markedsværdi på ca. 90 mio. kr.

Derudover kan vi nævne spillere som Robert Skov, Morten Hjulmand, Jacob Bruun Larsen, Rasmus Højlund, Victor Kristiansen og Morten Frendrup.

Joachim Mæhle

 

People In Sport

People In Sport blev grundlagt i starten af 00’erne, og siden da er People In Sport nået op på 78 fodboldspillere, som de til daglig varetager diverse opgaver for. De på nuværende dyreste fodboldspillere, People in Sport rådgiver, er blandt andre Jonas Wind, Thomas Delaney, Mads Bech Sørensen, Lukas Lerager og Marcus Ingevartsen.

Samlet har de 78 fodboldspillere i People in Sport en markedsværdi på 397 mio. kroner. I skrivende stund er Jonas Wind den mest værdifulde med en markedsværdi på 104 mio. kroner.

Udover fodbold arbejder People in Sport som agenter for sportsfolk indenfor kvindefodbold, kvinde- og herrehåndbold samt ishockey.

Jonas Wind

 

Elite Consulting

Det næste agentfirma i fodbold er Elite Consulting, som har aftaler med 78 fodboldspillere. Disse 78 fodboldspillere har på nuværende tidspunkt, i 2022, en samlet markedsværdi på ca. 302 mio. kroner.

Anders Dreyer er den dyreste fodboldspiller hos Elite Consulting, der i skrivende stund har en markedsværdi på 60 mio. kroner. Derefter følger Alexander Bah til 51 mio. kr. De resterende fodboldspillere hos Elite Consulting er ikke i nærheden af at være på niveau med Dreyer og Bah. Måske bliver en eller to det en skønne dag. Luka Prip og Kasper Junker er de tredje dyreste herrer med en markedsværdi på ca. 13 mio. kroner.

 

PEP Consulting

PEP Consulting har den fjerde højeste værdi af fodboldspillere. Den samlede markedsværdi lyder på omkring 263 mio. kroner. Det særlige ved PEP Consulting er, at de på nuværende tidspunkt i 2022 kun er agenter for seks fodboldspillere. Det drejer sig om Christian Nørgaard, Yussuf Poulsen, Maurits Kjærgaard, Mads Bidstrup, Mathias Jørgensen og Thomas Christensen.

Christian Nørgaard

 

Løvel/Lund/Øvad

På femtepladsen over agentfirmaer med den højeste værdi af fodboldspillere kommer Løvel/Lund/Øvad. Agentfirmaet rådgiver i skrivende stund 36 fodboldspillere, heriblandt Jens Stage, Mikael Uhre, Malte Amundsen, Jonas Bager, Mathias Ross og Rasmus Falk.

De 36 fodboldspillere har tilsammen en værdi på ca. 181 mio. kroner.

 

Andre spilleragentfirmaer

  • MB Sports har en samlet værdi af fodboldspillere på ca. 176 mio. kroner. De rådgiver spillere som Andreas Skov Olesen, Magnus Kofod Andersen og Jacob Barrett Laursen.
  • Pro Athletes nuværende markedsværdi af fodboldspillere lyder på 160 mio. kroner.
  • Nordic Sports Groups fodboldspillere har en markedsværdi på 140 mio. kroner

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press

Først publiceret: d.26. juli 2022

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Andreas Skov Olsen løn og karriere

Jens Stryger Larsen løn og karriere

Hvem bliver VM-topscorer 2022?

 

Hvem vinder VM 2022?

Hvem vinder gruppe H til VM 2022?