Landstrænerjobs i fodbold er måske noget af det største, man kan opnå som fodboldtræner. Vi tror, vi taler på alle landstrænernes vegne, når vi skriver, at det er en kæmpe ære at blive landstræner, især hvis det er for ens respektive nation. Ligesom alle fodboldspillere ønsker at repræsentere deres land, ønsker fodboldtrænere det samme. Nationalfølelsen betyder alverden for sportsfolk

 

VM-trænere 2022

Kasper Hjulmand – Danmark

Lionel Scaloni - Argentina

Tite – Brasilien

Luis Enrique – Spanien

Didier Deschamps – Frankrig

Gareth Southgate – England

Hansi Flick - Tyskland

Fernando Santos - Portugal

Roberto Martinez – Belgien

Louis van Gaal - Holland

 

Kasper Hjulmand – Danmark

Ikke for at tage noget fra Kasper Hjulmand, men han overtog et landshold fra Åge Hareide, der var i harmoni og yderst konkurrencedygtige. Dette har Kasper Hjulmand dog formået at bygge videre på. Det danske landshold har nærmest aldrig været mere populært. Det skyldes primært, at sejrene vælter ind på stribe.

Kasper Hjulmand har inden VM 2022 stået i spidsen for Danmark i 33 kampe. 22 af de 33 kampe er blevet vundet, hvilket er en yderst imponerende statistik. Hjulmand kun har tabt ni kampe med Danmark. Kasper Hjulmand og Herrelandsholdet i fodbold har kontrakt på hinanden frem til 2024.

Ifølge flere online medier fik Morten Olsen i sin tid under syv millioner kroner i årsløn. Det er forventeligt, at Kasper Hjulmand tjener mindre end legenden Morten Olsen. Vores bud vil dog være, at han tjener nogenlunde det samme, måske lidt mere, fordi der primært er kommet flere penge i fodbold, og fordi Danmark gør det godt.

 

Lionel Scaloni – Argentina

Argentinas nuværende landstræner er den 44-årige Lionel Scaloni, der selv nåede at få syv landskampe som aktiv fodboldspiller. Siden 2018 har Scaloni siddet i trænersædet, hvor det inden VM 2022 er blevet til 49 landskampe som træner. I den tid har Argentina kun tabt fire kampe og spillet 12 kampe uafgjort.

I september forlængede Scaloni sin kontrakt med det argentinske landsholdsforbund frem til 2026. Ifølge financefootball.com tjener Scaloni i omegnen af 20 mio. kroner om året.

 

Tite – Brasilien

VM 2022 bliver Brasiliens landstræners, Tite, sidste slutrunde i spidsen for det fodboldglade land. Tite har været landstræner for Brasilien siden 2016, det er blevet til 76 landskampe for Brasilien inden VM 2022, hvoraf han har vundet 58 og kun tabt fem landskampe.

Tite og Brasilien er en af de største favoritter til at snuppe VM-titlen i 2022. Det kunne være en perfekt måde at slutte af på for den 61-årige landstræner.

Tite er en af de bedst betalte landstrænere til VM 2022. Han skulle efter sigende tjene ca. 27 mio. kroner om året.

tite

 

Luis Enrique – Spanien

Den spanske landstræner kender de fleste særdeles godt, eftersom han havde en flot aktiv karriere som fodboldspiller. Luis Enrique har været landstræner for Spanien siden 2019. Siden da er det blevet til 33 landskampe, inden VM 2022 går i gang. 22 sejre og syv nederlag er det blevet til.

Ifølge rygterne skulle Enrique ikke modtage den samme årsløn, som nogle af de landstrænerne fra de andre store fodboldnationer. Enriques årsløn skulle derimod lyde på omkring 8 mio. kroner.

 

Didier Deschamps – Frankrig

Didier Deschamps har opnået store ting med Frankrig, efter han blev landstræner i 2012 - det er nemlig blevet til én VM- og én Nations League-titel. Han var også tæt på at vinde EM på hjemmebane i 15/16. Deschamps har været landstræner for Frankrig i 132 landskampe i alt inden VM 2022 begynder.

84 kampe er blevet vundet, og kun 22 er blevet tabt. De resterende 26 kampe har de spillet uafgjort. Deschamps er forståeligt nok også en af de bedst betalte landstrænere til VM 2022. Han skulle efter sigende tjene 28,5 mio. kroner om året.

deschamps

 

Gareth Southgate – England

I 2016 tog Gareth Southgate en stor opgave på sig, da han overtog trænersædet som engelsk landstræner. Southgate er i dag i 2022 den fjerde længst siddende landstræner for England med 76 kampe inden VM 2022. Walter Winterbottom har rekorden med 139 landskampe.

Siden Southgate har taget over, har England lignet et hold, der har kunnet lege med om titlerne i de seneste slutrunder. England har i mange årtier været en sovende kæmpe, der er ikke helt er blevet vækket til livs endnu, men kommer det mon til at ske til VM 2022?

Southgate har kontrakt frem til 2024, og i den kontrakt forlyder det, at hans årsløn er på ca. 43 mio. kroner. Dette gør ham til den anden bedst betalte landstræner til VM 2022.

 

Hansi Flick - Tyskland

Ifølge financefootball.com er Hansi Flick, den tyske landstræner, den bedst betalte landstræner under VM 2022. Han skulle efter sigende modtage en årlig hyre på omkring 48 mio. kroner.

Der hviler et gevaldigt pres på Hansi Flicks skuldre med den løn. Flick har været i trænersædet siden 2021, hvor det er blevet til 15 landskampe: ni sejre, et nederlag og fem uafgjorte kampe forlyder statistikkerne, inden VM 2022 begynder.

hansi flick

 

Fernando Santos – Portugal

Fernando Santos har siden 2014 været landstræner for Portugal. Dermed er han den længst siddende landstræner til VM 2022. Han har stået i spidsen for Portugal i 103 kampe. 64 af kampene er blevet vundet, mens 18 er blevet tabt, og 21 kampe er endt uafgjort.

Santos kan nærmest blive portugisisk landstræner i resten af sin levetid, efter han sørgede for, at Portugal vandt EM tilbage i 2016. Santos’ nuværende kontrakt løber frem til 2024, og efter sigende lyder hans årsløn på omkring 16 mio. kroner om året.

 

Roberto Martinez – Belgien

I 2016 blev Roberto Martinez ansat som belgisk landstræner, og det er blevet til 75 landskampe inden VM 2022. Martinez har vundet 55 kampe og kun tabt otte kampe i sin tid som landstræner. De resterende 12 kampe er endt uafgjort.

Martinez får omkring 9 mio. kroner om året for at være landstræner for et af de bedste hold i verden. Det er overraskende lidt i forhold til de landstrænere, som tjener mest.

 

Louis van Gaal – Holland

Den sidste landstræner på denne liste, som vi kommer til at fokusere på, er Hollands landstræner Louis van Gaal. Van Gaal er hollandsk landstræner for tredje gang i sin trænerkarriere. Første gang var i 2000 og frem til 2001. Anden gang var i 2012 og frem til 2014. I 2021 blev van Gaal genansat, og han har en kontrakt frem til årsskiftet i 2022. Det bliver umiddelbart van Gaals sidste optræden som landstræner for Holland, når VM 2022 går i gang.

Van Gaal har stået i spidsen for Hollands landshold 58 gange i alt, og det er kun blevet til fem nederlag og hele 38 sejre. De resterende 15 kampe er endt uafgjort.

Van Gaal skulle tjene i omegnen af 22 mio. kroner om året som landstræner for Holland.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press

Først publiceret: d. 27. Oktober 2022

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder