All-time topscorer i Superligaen

Den mest scorende Superligaspiller i historien er indtil videre Morten Duncan Rasmussen. Skarpretteren, som oprindeligt er fra Valby, har i 355 kampe scoret i alt 145 mål.

58 Superliga-mål i AGF-trøjen, 44 i Brøndby-trøjen, seks i AaB-trøjen og 37 i FC Midtjylland.

De rekordmange Superligamål er et godt svar på, hvorfor Midtjylland har hyret ham som angrebstræner. Det er blandt andet en af grundene til, at de aktuelle Superliga odds har mest tiltro til, at Midtjylland bliver mestre i denne sæson til odds 1.70.

Den spiller, der i øjeblikket er aktiv, og som er tættest på Duncans rekord, er Dame N’Doye med 89 mål. FCK’s målmager skal have en vild halvsæson, hvis han skal have indhentet bare nogle af de 56 mål, Duncan er foran med.

 

Spilleren med flest Superligamedaljer

Superligaen har eksisteret siden 1991, og nærmest siden dengang har den tidligere Brøndbyspiller, Kim Daugaard vundet et hav af medaljer frem til 2008, da han sluttede karrieren. Fra 1993-2008 høstede Kim Daugaard rekordmange Superligamedaljer.

Det blev til i alt 14 medaljer (fem guld, syv sølv og tre bronze), hvilket i dag stadig er rekord. I princippet kan Thomas Delaney og Mathias Zanka stadig nå at indhente Daugaard, det kræver dog, at de spiller seks sæsoner mere eller måske flere, hvis de vil op på 14 medaljer.

 

Spilleren, der har modtaget flest advarsler i Superligaen

Den største bisse, børste, slagsbror, kamphane – kald ham, hvad du vil – er den tidligere AaB-spiller Rasmus Würtz, som for nylig stoppede sin karriere.

Han nåede at indsamle 103 kort (101 gule og to røde kort), hvilket svarer til 29 karantænedage. Det svarer også næsten til en hel Superligasæson.

Den aktuelle Superligaspiller, som er tættest på Würtz, er i Johan Absalonsen fra Sønderjyske. Han er dog en artig dreng sammenlignet med Würtz, da han ”kun” har fået 55 gule og 4 røde kort i sin Superliga-karriere.

 

Holdet, der har modtaget flest advarsler i Superligaen

OB topper listen som det hold i hele Superligaens historie, der har fået flest karantænedage. AGF (1467) og Brøndby (1463) har fået flere advarsler end OB, men fordi OB har fået 83 røde, som altså takseres hårdere, så topper OB listen med 356 karantænedage.

Den må de to tidligere midterforsvarer for OB Anders Møller Christensen og Michael Hemmingsen tage på deres kapper, da de tilsammen har modtaget 92 advarsler svarende til 29 karantænedage.

banner

 

Holdet, der har scoret flest mål i en Superligasæson

Takket være primært Dame N’Doye og Robert Skov, slog FC København Superligarekorden i sæson 18/19. Det er det hold i Superligaens historie, som har scoret flest mål i en Superligasæson. Det blev til i alt 86 Superligamål.

29 mål blev scoret af Robert Skov og 22 af N’Doye.

Brøndby havde forinden rekorden med 82 mål fra sæsonen 17/18.

 

Spilleren, der har scoret flest mål i en Superligasæson

Robert Skov var altså ikke kun med til at slå den førnævnte rekord. Han slog med sine 29 Superligamål nemlig også Ebbe Sands rekord på 28 Superligamål fra sæsonen 97/98.

Den tredje mest scorende i en Superligasæson er N’doye med 25 mål i sæsonen 10/11.

 

Hold med flest hattricks i superligaen

Ifølge SuperStats.dk er det AaB, der indtil videre har rekorden for flest hattricks i Superligaen. I alt har de lavet 27 hattricks ud af 963 Superligakampe.

Mange af de 27 hattricks skyldes blandt andet Erik Bo Andersens fem hattricks og Peter Møllers tre hattricks for AaB. De to tidligere fodboldspillere vender vi tilbage til lidt senere.

OB har indtil videre lavet 25 hattricks, og Brøndby er på 22 hattricks.

 

Spiller med flest hattricks i superligaen

De to førnævnte og tidligere Superligaspillere Erik Bo Andersen og Peter Møller har begge lavet i alt seks hattricks i deres Superligakarriere. Hvem andre end Superligaens all-time topscorer Morten Duncan har også scoret seks hattricks?

Heine Fernandez nåede at komme op på fem hattricks.

 

Hvilken spiller har scoret det hurtigste hattrick i Superligaen?

Vi holder os til hattricksene, for det hurtigste hattrick, der nogensinde er blevet lavet i Superligaen, blev scoret i en kamp mellem AC Horsens og AGF i sæsonen 12/13. Kampen endte 1-4 til AGF.

Hattrickhelten blev Aron Johannsson, som scorede sit hattrick på 3:50 minutter. Skræmmende hurtig! Han scorede sågar også det fjerde mål i kampen.

Det hurtigste hattrick i al den tid, professionel fodbold har eksisteret, skulle efter sigende have været på 2:13 minutter.

 

Efter gennemgangen af disse unikke Superligarekorder burde du nu være klædt på til, at Superligaen snart går i gang igen efter at have været i vinterhi.

I løbet af den sidste halvsæson vil du også kunne finde et utal af fodboldtips vedrørende situationen i Superligaen, så du ikke behøver at tjekke alverdens statistikker og odds. Vi opsummerer det hele for dig.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Dimitar Deinov/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Bedste mål i de seneste VM-slutrunder

Sidste chance for at vinde VM

Danmarks tidligere VM-kampe

 

Vindere af den Gyldne VM-Bold

Skadet spillere - VM 2022