I hvilke sæsoner har der været flest udenlandske spillere i Superligaen?

I den forhenværende sæson, 2018/2019, slog Superligaen rekord, da der blev registreret 149 udenlandske spillere.

Den klub, som havde det største antal udenlandske spillere i den sæson, var Vejle, som havde 18. Der befandt sig således 16 forskellige nationaliteter i Vejles førsteholdstrup i den sæson.

Midtjylland kommer lige i hælene på Vejle med 17 udenlandske spillere. Brøndby indtager tredjepladsen med 16 udenlandske spillere.

OB var i den sæson, den klub med færrest udenlandske spillere – fire af slagsen.

I den sæson befandt der sig 14 svenskere i Superligaen og dermed den mest repræsenterede nation, efterfulgt af Tyskland med 10 spillere og Norge med 9 spillere.

I sæsonen 16/17 var der næstflest udenlandske spillere, 136.

I sæsonen 17/18 var tredjeflest udenlandske spillere, 124. 

banner

Hvilke hold har haft de fleste udenlandske spillere i en sæson og all-time?

Vejle er ikke overraskende igen den klub, som har haft flest udenlandske spillere i en sæson. Som førnævnt, blev det til 18 udenlandske spillere i sæsonen 18/19.

I samtlige Superliga-sæsoner siden 1991 og frem til nu, er FC. København, det hold, som har flest udenlandske spillere. Det kommer umiddelbart ikke bag på nogle, da FCK længe har haft den største pengepung og dermed har kunne tiltrække udenlandske kvalitetsspillere. I 28 sæsoner har FCK haft 100 udenlandske spillere.

Ud af de 100 spillere, har der spillet flest svensker i FCK – 19 svenske har igennem tiden repræsenteret FCK. Todi Jónsson er dog den udenlandske spiller, som har repræsenteret FCK i længste tid, hvor det blev til 8 sæsoner og 167 kampe.

Brøndby indtager andenpladsen med 87 udenlandske spillere. Vi kommer derfor meget vel til at se flest udenlandske spillere i aktion, når New Firm bliver skudt i gang i den kommende weekend, søndag. Der er allerede et hav af Superliga odds tilgængelig. I øjeblikket er FC København favorit til odds 2.00, en Brøndby-sejr giver odds 3.70.

Efterfølgende kommer AGF med 80 udenlandske spillere. Midtjylland har i alt haft 79.

Siden 1991 har i alt 890 udenlandske spillere optrådt i Superligaen. Det laveste antal udenlandske spillere, var i 1991, hvor 5 spillere fra henholdsvis Nigeria, Norge og USA spillede i den danske Superliga.   

 

Hvilke nationaliteter har Superligaen haft mest gavn af?

Superligaen har været gladest for svenskerne, hvilket giver god mening, da den kulturelle forskel har været minimal, hvilket betyder meget i fodbold i forhold til kommunikation og trivsel.

136 svenskere har spillet i Superligaen. Norge følger trop med 84 spillere. Både Nigeria og Brasilien har i alt haft 45 spillere i den danske Superliga.

 

Hvilke nationaliteter har været de mindst repræsenteret i Superligaen?

Der har i alt været 25 nationer, som har haft én spiller i den danske Superliga, hvilket er det færrest antal en nation har haft i Superligaen.

Superligaen har blandet andet haft fornøjelse af én spiller fra Kina - Hvem tror du mon det var? Det var Wang Zhenao, som spillede for Vejle i 18/19-sæsonen.

Superligaen har i øjeblikket én spiller fra Italien. Det er Sebastian Avanzini fra AC Horsens. Så har Superligaen også én spiller fra Guniea, som er Sory Kaba fra FC Midtjylland. Listen er selvfølgelig endnu længere.

 

Hvad er status i den nuværende sæson 19/20? Hvor mange udenlandske spillere har hver klub?

Brøndby er i øjeblikket den klub med flest udenlandske spillere. 15 udenlandske nationaliteter har Brøndby i deres trup. FCK har 14, Midtjylland har 13.

AGF – 12 udl. spillere

FC Nordsjælland – 11 udl. spillere

Hobro IK – 10 udl. spillere

Sønderjyske og Esbjerg – 9 udl. spillere

Randers FC – 8 udl. spillere

AC Horsens – 6 udl. spillere

AaB – 4 udl. spillere

OB – 4 udl. spillere

Silkeborg – 3 udl. spillere

Antallet af udenlandske spillere i denne sæson, kan dog stadig nå at stige eller falde, afhængig af de spillerhandler de respektive klubber foretager i vinterens transfervindue.

Nogle klubber skal i hvert fald ud og være aggressive på det kommende transfermarked. Spørgsmålet er bare, om der er mere kvalitet i udenlandske spillere? Vi kommer til at vente spændt!

Og husk, at sports betting online, er nemt, hurtigt og sikkert - du kan spille lige når det passer dig! God fornøjelse.

(Kilde: superstats.dk)

 

*Credits: artiklens billede tilhører Mike Kireev/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
Del 2: målløse spillere, som du ikke havde regnet med

Del 2: målløse spillere, som du ikke havde regnet med

Del 1: 10 målløse spillere, som du ikke havde regnet med

Del 1: 10 målløse spillere, som du ikke havde regnet med

Del 2: Dommerne i Superligaen

Del 2: Dommerne i Superligaen

De mest loyale spillere i Premier League 19/20

De mest loyale spillere i Premier League 19/20

Nyttig viden frem mod pokalfinalen 19/20

Nyttig viden frem mod pokalfinalen 19/20