Årets finale bliver en gentagelse af finalen ved EM i 2017, hvor Tyskland og Spanien også gik hele vejen. Tyskland hev en snæver 1-0 sejr hjem i en stjernespækket finale. Tyskland holdt overraskende Spaniens offensive kræfter fra fadet – en god blanding af kvalitet og held i sprøjten gjorde, at finalen faldt ud til tyskernes fordel.

Fun fact er, at Brøndbys nuværende keeper Marvin Schwäbe var med i tyskernes vindende trup.

De hævntørstige spaniere vil have Tysklands hoveder på et sølvfad. Blandt andre Ceballos, Vallejo og Soler fra Spanien var med i finalen for to år siden, og de er klar til at dø med støvlerne på, for at det ikke skal gentage sig.

Finaleholdene er ikke overraskende de to mest scorende hold ved slutrunden. Spanien har scoret 14 og Tyskland 12 gange. Spanien er ligeledes det mest chanceskabende hold under EM med 83 forsøg, hvor Tyskland halter lidt efter med 58 forsøg.

Tyskland er dog mere effektive foran mål sammenlignet med spanierne, og det kan tyskere blandt andet takke Luca Waldschmidt for, som er topscorer i turneringen med syv scoringer.

banner

Hvad kan vi forvente af finalen?

Finalen finder sted søndag kl. 20:45, og det bliver spændende at se, om det bliver tyskerne, som får spansk tapas, eller om spanierne får lov til at nyde en god schnitzel med pommes.

Det er klart turneringens to bedste hold, som krydser klinger i finalen. Finalen kan derfor kun gå hen og blive en prioritet søndag aften. Fodboldoddsene indikerer flere oplagte muligheder at oddse på – dem vender vi tilbage til.

Ifølge statiskkerne bliver de fleste mål i turneringen scoret i starten eller slutningen af kampen. Mellem det 76. og 90. minut er 19 mål blevet scoret. Skulle der blive scoret inden for de første 20, er det stensikkert, at der bliver scoret over 2.5 mål til odds 1.68. 

Tyskernes gode defensive kan dog spolere en potentiel målfest, ligesom i finalen i 2017. Det er derfor værd at holde øje med liveoddsene, og hvornår oddset har den helt rigtige værdi.

To spillere, som kan blive afgørende for oddsene og kampens udfald, er tyske Waldschmidt og spanske Ceballos.

Waldscmidt som målscorer giver odds 2.90 og 4.25, hvis Ceballos laver en assist. Selv tak, siger vi bare!

God fornøjelse med finalen!

 

Om forfatteren
Af
Lasse Søgaard

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
Martin Braithwaites løn og karriere

Martin Braithwaites løn og karriere

Kasper Schmeichel løn og formue

Kasper Schmeichel – løn og formue

De bedste landstrænere i fodbold gennem tiden

De bedste landstrænere i fodbold gennem tiden

Champions League: fodboldspillere med flest titler med forskellige klubber?

Champions League: fodboldspillere med flest titler med forskellige klubber?

Zlatans utrolige rekorder - 2021

Zlatans utrolige rekorder - 2021