Siden dansk fodbolds øverste organer i starten af halvfemserne gav landets øverste række navnet Superligaen for at professionalisere formatet, har der været mange store spillere, som har markeret sig gennem årene.

Nogle har sat et stort aftryk på kort, mens andre har været stabile aktører sæson efter sæson.

Vi hylder sidstnævnte kategori i denne artikel, der gennemgår de ti spillere, der har optrådt flest gange i Superligaen.

Find alle odds på Superligaen her!

Morten ’Duncan Rasmussen: 355 kampe

’Duncan’ var bare 17 år, da han fik debut for AGF i 2002, og gennem en række sæsoner voksede han til en profil i Superligaen, så Michael Laudrup hentede ham til Brøndby i januar 2006. Han landede i klubben midt i en tumultarisk periode, men blev alligevel ved med at score mål i en sådan grad, at han blev købt af skotske Celtic i 2009.

Herefter fulgte flere år i udlandet afbrudt af en kort periode i AaB, inden FC Midtjylland købte ham permanent. På Heden blev han en del af et succesfuldt hold, der under Glen Riddersholm vandt DM-guld i 2015, hvor han var en stor profil. Siden gled ’Duncan’ mere ud i kulden i Herning, og i januar 2016 vendte han tilbage til barndomsklubben AGF, hvor han i de første sæsoner var en stor profil, så man troede, at karrieren ville slutte, hvor den begyndte.

Sådan gik det imidlertid ikke, da der kom ny træner i form af David Nielsen, så ’Duncan’ igen havnede på bænken, inden han blev solgt til den polske klub MKS Pogon Szczecin.

Michael Nonbo: 355 kampe  

Det er måske ikke det mest kendte navn i dansk fodbold, men Michael Nonbos Superliga-karriere er ganske markant og spænder over hele 15 år.

Nonbo var en del af det Næstved-hold, der i begyndelsen af 1990’erne var en fast del af Superligaen og leverede stabilt under ledelse af først Torben Storm og siden Peter Bonde.

Nonbos kvaliteter som alsidig forsvars- og midtbanespiller bragte ham siden til AGF, hvor han spillede gennem fem sæsoner med pæn personlig succes og en bronzemedalje til følge, inden han skifte til Viborg i 2000. Her var han i flere sæsoner, inden hans sidste Superliga-tur kom i 2005/06-sæsonen med SønderjyskE, der dog endte som nedrykkere det år. Med hele 355 kampe har Nonbo imidlertid sat et solidt aftryk på Superligaen.

Arek Onyszko: 363 kampe

Målmanden markerede sig som en stærk sidste skanse for Viborg i starten af nullerne, men det var i løbet af hans seks sæsoner hos OB, at Arek Onyzsko for alvor voksede til en Superliga-profil.

Polakken havde et enormt højt bundniveau og leverede mange store indsatser for OB, der i hans tid i klubben vandt både sølvmedaljer, bronzemedaljer og en pokaltitel.

Tiden på Fyn sluttede brat efter en politisag i privat regi, men Onyszko fortsatte karrieren i FC MIdjtylland, hvor han dog ikke opnåede stor succes. Opholdet blev kort, fordi han i sin selvbiografi luftede kontroversielle holdninger, der ikke stemte overens med klubbens værdisæt. Derfor fik Onyszko en ærgerlig afslutning på tiden i Danmark, hvor han ellers satte et stort aftryk som en fantastisk målmand.

Nikolai Stokholm: 370 kampe

Midtbanemanden Nikolai Stokholm var en regulær klassespiller. Man kunne se det allerede i hans unge år i AB, og han markerede sig også positivt i OB, men den helt store succes kom som FC Nordsjælland-spiller i karrierens efterår.

Stokholm kom til klubben som 32-årig, men tilbragte seks succesfulde sæsoner i Farum, hvor det danske mesterskab i 2012 var det absolutte højdepunkt.

Midtbanemanden stoppede karrieren i 2014 som en af de største spillere i FC Nordsjællands historie, og hans i alt 14 sæsoner i Superligaen vil også huskes for hans kvalitet og soliditet.

Michael Hansen: 371 kampe

Kigger man på trofæskabet, toppede Michael Hansens karriere tidligt med et Danmarksmesterskab i 1994 med Silkeborg. Siden fulgte et udenlandsophold, inden han vendte tilbage til Danmark og OB, hvor han var med til at rykke ned i 1998.

Siden fulgte ophold i Esbjerg og Silkeborg, inden Viggo Jensen hentede ham tilbage til Silkeborg for at fortsætte et samarbejde, der havde fungeret godt i både OB og Esbjerg.

Teknikeren Michael Hansen besad et godt spark og en glimrende pasningsfod, og hans 371 kampe fordelt over 16 år vidner om stabilitet og holdbarhed.

Mogens Krogh: 371 kampe

Mogens Krogh huskes først og fremmest som Brøndby-mand, men den sindige jyde indledte karrieren i Ikast, inden Per Bjerregaard og kompagni hentede ham til Vestegnen i 1991.

Det blev til en række succesfulde sæsoner i Brøndby med fire mesterskaber som højdepunkterne blandt i alt 11 sæt medaljer. Særligt guldet i 1996 må have en stor plads i Kroghs hjerte, idet han sensationelt scorede et vigtigt mål på hovedstød i den berømte 3-3-kamp mod AGF.

Krogh nåede også flere landskampe, men hans mange år i Brøndby har sikret ham legendestatus i dansk fodbold.

Jimmy Nielsen: 375 kampe

Havde det ikke været for hård konkurrence fra flere stærke målmænd i samme generation, kunne Jimmy Nielsen godt have fået nogle landskampe. Sådan gik det ikke, men til gengæld kan han fremvise 375 Superliga-kampe.

Mere end 300 af dem er spillet for AaB, hvor han fra 1997 til 2007 var fast og farverig førstemålmand og ikke glippede en eneste kamp.

De stærke præstationer for AaB, gav Nielsen et udenlandseventyr, men opholdet i Leicester var ingen succes, og han vendte i stedet tilbage til Vejle, som han både var med til at rykke op i Superligaen – og ud igen.

Per Nielsen: 394 kampe

Det kræver sin mand at holde sig på toppen fra 1994 til 2008 og være fast mand hos Brøndby IF i 14 sæsoner i træk. Det er ikke desto mindre, hvad Per Nielsen bedrev, og der er god grund til, at han har en stor status på Vestegnen.

Per Nielsen nåede også på landsholdet, men hans fem guldmedaljer og syv sølvmedaljer for Brøndby vidner om en succesfuld karriere, hvor han som anfører trak et stort læs i klubben.

De sidste sæsoner var præget af turbulens, men det ændrer ikke på, at han er en stor legende i Brøndby, der lige nu giver odds 1.60 som dansk mester

Hans Henrik Andreasen: 397 kampe

Hårdt arbejde, ydmyghed, løbevillighed, målfarlighed. Der er mange tillægsord, man kunne sætte på Hans Henrik Andreasen.

Vestjyden fik debut under Viggo Jensen helt tilbage i 1999 og spillede sin sidste Superliga-kamp i 2016 under et andet Superliga-ikon, Ove Pedersen.

Undervejs blev det til i alt 397 Superliga-kampe, og i både hans OB-tid og Esbjerg-tid var han en populær og pålidelig spiller, der sjældent var skadet og altid ydede en stor indsats. 66 mål vidner også om offensiv klasse hos den jernhårde arbejdsmand.

Rasmus Würtz: 430 kampe

Listens førsteplads indtages af en spiller, der stadig er aktiv. Rasmus Würtz er aktuelt oppe på 430 kampe, men han kan snildt nå endnu flere, for han har i år forlænget sin kontrakt til sommeren 2019.

Rasmus Würtz debuterede for AaB i 2002 og voksede til en så stor profil i det nordjyske, at FC København hentede ham til klubben i 2007. Opholdet i København blev dog ingen succes, og efter en afstikker til Vejle, vendte han tilbage til Nordjylland i 2009, hvor han straks blev nøglespiller igen.

Han er sjældent skadet, men han kunne alligevel have nået mange flere kampe, hvis ikke han så ofte fik karantæne på grund af for mange gule kort. Det er med til at gøre Rasmus Würtz til en særlig spiller i Superligaens historie.

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder