Kylian Mbappé - PSG

I slutningen af sin tid i AS Monaco blev den dengang 18-årige Mbappé vurderet til at have en markedsværdi på ca. 260 mio. kr.

Efter Mbappé skiftede til PSG i 2017, voksede hans prisskilt sæson efter sæson. Ingen af de andre talenter på denne liste har indtil videre kunnet måle sig med franskmandens markedsværdi, for i 2018 ramte Mbappé en markedsværdi på svimlende 1,5 mia. kr.

Denne værdi vedligeholdt han igennem hele 2019. Mon ikke Mbappé en dag slår transferrekorden i fodbold? I 2020 faldt hans markedsværdi til 1,3 mia. kr., men til trods for det er han i 2020 stadig den dyreste fodboldspiller i verden, foran Neymar og Sterling.

 

Jadon Sancho - Dortmund

Dortmunds og Englands kommende stjernespiller, Jardon Sancho, har på to år fået sin markedsværdi til at eksplodere. Da han i 2017 ankom til Dortmund, blev hans markedsværdi fastsat til ca. 37 mio. kr.

Dortmunds guldfugl skulle kun bruge et år på at overbevise fodboldverdenen, at han var meget mere værd, og i udgangen af 2018 kostede Sancho ca. 522 mio. kr. Tænk på, hvor meget afkast, det ville have givet, hvis Sancho var en aktie. Sikke en stigning!

I 2020 opnåede Sancho sin hidtil højeste markedsværdi, da han ramte 970. mio. kr. Med tiden skal han nok komme op ved siden af Mbappé – de kommer i mange år frem til at duellere om det højeste prisskilt.

 

Trent Alexander-Arnold - Liverpool

Liverpools juvel Trent Alexander-Arnold havde en stor sæson i 17/18, hvor hans helt store gennembrud fandt sted, og sidenhen har hans markedsværdi oplevet en af de største stigninger set på fodboldmarkedet, i hvert fald i de seneste år.

I starten af 2018 blev Arnold vurderet til at koste 60 mio. kr., men i slutningen af 2018 ramte han en markedsværdi på 260 mio. kr. I 2019 fandt den største stigning dog sted, da han sammen med Liverpool vandt Champions League og samtidig var utrolig tæt på at vinde Premier League. Arnold ramte den hidtil højeste markedsværdi på 820 mio. kr. – en meget fortjent stigning, eftersom han i 2020 betragtes som den bedste højreback i verden.  

bonus

 

João Félix - Atletico Madrid

João Félix, Portugals tronfølger efter Cristiano Ronaldo, oplevede den mest eksponentielle stigning, da han på lidt over et halvt år gik fra at have en markedsværdi på 112 mio. kr. til at opnå sin hidtil højeste markedsværdi på 745 mio. kr., hvilket primært skyldtes, at han blev solgt til Atletico Madrid fra Benfica i løbet af 2019.

Den unge portugiser er altså to år yngre end Mbappé. Forestil jer, hvor meget han er værd, når han er 21 år, hvis han fortsætter sin udvikling.

 

Erling Haaland - Dortmund

Denne liste ville være utrolig forkert og misvisende, hvis den norske komet Erling Haaland ikke befandt sig på listen. Haaland må til tider have troet, at han drømte, fordi han på rekordtid gik fra at spille i Molde, som han forlod i december 2018, til at nå forbi Red Bull Salzburg i et års tid, for så at blive solgt til en af topklubberne i Europa, Dortmund.

I den periode steg hans markedsværdi fra 37 mio. kr. i midten af 2019 til 597 mio. kr., hvilket umiddelbart giver mening, fordi Haaland på få måneder i Dortmund gik fra at være talent til en afgørende skikkelse, da han scorede 16 mål ud af 14 Bundesliga-kampe. Den statistik må den tyske målkonge og konkurrent Lewandowski selv være imponeret over.

Odds fodbold i dag

 

Alphonso Davis – Bayern München

Bayern München kan dog ligesom deres ærkerival prale med at have et talent med på denne liste, nemlig den eksplosive wingback, Alphonso Davis.

Han lever på alle mulige måder op til betegnelsen komet – sikke en fart han besidder. Et vanvittigt scoop Bayern München har gjort, da man hentede Davis i den canadiske klub, Vancouver Whitecaps tilbage i midt juni i 2019.

Den 19-årige canadier har på et halvt år vist sig så overbevisende frem, at hans markedsværdi i 2020 nåede op på 373 mio. kr. For et halvt år siden lå hans markedsværdi på beskedne 75 mio. kr.

Davis bliver en af de bedste wingbacks i verden, hvis han fortsætter den gode stime.

 

Gabriel Veron - Palmeiras

Den sidste mand på denne liste er måske en lille overraskelse, men måske også en mere ukendt herre for mange. Den 17-årige brasilianer, som til dagligt spiller i brasilianske Palmeiras, har på rekordtid tiltrukket sig så meget opmærksomhed i Europa, at hans markedsværdi lå på 52 mio. kr. i december 2019, og blot tre måneder senere i 2020 lå hans markedsværdi på 186 mio. kr.

Der går ikke mange år, før vi ser Veron i en europæisk topklub, da mange øjne allerede følger ham.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Martin Meissner/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse Søgaard

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
Nicklas Bendtner løn og karriere

Nicklas Bendtner løn og karriere

Martin Braithwaites løn og karriere

Martin Braithwaites løn og karriere

Kasper Schmeichel løn og formue

Kasper Schmeichel – løn og formue

De bedste landstrænere i fodbold gennem tiden

De bedste landstrænere i fodbold gennem tiden

Champions League: fodboldspillere med flest titler med forskellige klubber?

Champions League: fodboldspillere med flest titler med forskellige klubber?