Det er glædeligt, at den danske Superliga er tilbage efter ca. halvanden måneds pause. Efter flere ugers venskabskampe er det atter tid for Superligaholdene til at spille om livsvigtige point.

Den nye sæson bliver ikke for sarte sjæle. Den går med sikkerhed hen og bliver et sandt mareridt for tre Superligaklubber. Hele tre klubber kan nemlig risikere at rykke ned næste år.

Derfor er alle hold pisket til at præstere fra start for at undgå at blive en del af nedrykningsdramaet.

Men hvem har egentlig fået den henholdsvis bedste og dårligste start i Superligaens historie?

banner

Største sejre i første runde

6-1, 2012/13 – Sønderjyske vs. Randers FC

5-0, 2006/07 – FC Nordsjælland vs. Randers FC

5-0, 2001/02 – Brøndby IF vs. AGF

1-5, 1998/99 – B 93 vs. Brøndby IF

1-7, 1997/98 – Lyngby vs. Brøndby IF

6-1, 1996/97 – Lyngby vs. AB

 

OB vs. FC København

De forsvarende mestre og de største favoritter til at genvinde Superligamesterskabet til odds 1.40, FC København skal i aktion ude mod OB.

Forventningerne er store til FCK blandt alle online betting-sider – med god grund selvfølgelig. De har med længder den mest kampdygtige trup.

Spørgsmålet er bare, om FCK’s trup er kampdygtig nok til at præstere i to turneringer, hvis de skulle formå at spille sig i enten Europa League eller det forjættede land Champions League.

Alt skal lige ses an i første runde, før bookmakernes odds begynder at vise større differens, end tilfældet er i denne kamp, hvor en FCK-sejr giver odds 2.05, og en OB-sejr giver odds 3.45.

Vinderen af de seneste fem Indbyrdes kampe mellem FCK og OB:  FCK – FCK – FCK – FCK – FCK – let konklusion: det ser svært ud for OB.  

Kamptidspunkt: søndag kl. 16:00.

 

Brøndby IF vs. Silkeborg IF

Brøndbys nye cheftræner Niels Frederiksen vandt sin første officielle kamp for Brøndby i Europa League-kvalen i torsdags med 4-1.

Kan han mon følge op på de gode takter mod oprykkerne fra Silkeborg, som er en af favoritterne til at rykke ned igen? Silkeborg er opsatte på at modbevise skeptikerne - selvtillid har de nok af, efter de vandt 1. division i sidste sæson. Gav vide, hvor lang tid den selvtillid kan holde?

bif og sif

Ikke overraskende er Brøndby favorit til odds 1.50 – det odds kan man krydre lidt med tanken om, at Brøndbys topscorer fra sidste sæson og anfører scorer mod Silkeborg til odds 1.82. Selv tak da!

Seneste fem Indbyrdes kampe:  Brøndby – Brøndby – Brøndby – Brøndby – Brøndby.

Kamptidspunkt: søndag kl. 18:00.

 

Hobro IK vs. AGF

Med knappe ressourcer og spinkel økonomi har Hobro atter kniven for struben i den nye sæson. Især fordi hele tre nedrykkere skal findes i år, og Hobro er en af favoritterne til at snuppe en af de billetter.

Fællesskabet og de interne relationer på Hobros hold skal igen i år agere redningskrans. Hobro-holdet viste stor karakter i nedrykningsdramaet i sidste sæson, hvor Hobro udnyttede synenergieffekten og sikrede sig overlevelse.

AGF viste storspil i slutspillet, hvor David Nielsen taktiske finesser begyndte at bære frugt. Umiddelbart går AGF en spændende fremtid i møde, men den forventning er desværre ikke blevet opfyldt gang på gang.

Rammer de endelig en Superligasæson, hvor pilen generelt kun peger opad?

Superligasoddsene er mere begejstrede for AGF som sejrsherre end Hobro til odds 2.10.

Hobro kommer til at stå dybt – den er sikker som amen i kirken, så derfor bør man overveje et antal af mål i kampen. Liveoddsene giver dig en masse gode indikationer undervejs, som glædeligt kan udnyttes.                               

Seneste fem Indbyrdes kampe:  AGF – AGF – Hobro IK – AGF – AGF.

Kamptidspunkt: mandag kl. 19:00.

 

Du eventuelt finde et utal af andre fodboldodds på de resterende Superligakampe her

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
Optakt: Liverpool vs. Manchester United

Optakt: Liverpool vs. Manchester United

De største agenter i fodboldbranchen

De største agenter i fodboldbranchen

Hvem er nogle af fodboldens klogeste hoveder udenfor banen?

Hvem er nogle af fodboldens klogeste hoveder udenfor banen?

Del 2: De bedste udenlandske Superliga-spillere gennem tiden

Del 2: De bedste udenlandske Superliga-spillere gennem tiden

10 af de bedste danske fodboldspillere i Premier League – del 1

10 af de bedste danske fodboldspillere i Premier League – del 1