VM slutrunder har altid været og vil altid være genstand for skæve mediefremstød fra diverse TV-stationer og virksomheder verden rundt, og så kan man, når det hele er slut, også være sikker på fantastiske historier fra dem, der har lavet forudseende World Cup bets på de overraskelser, der utvivlsomt vil komme til VM 2018.

Den synske blæksprutte fra Tyskland

I forhold til mediefremstød, hvem husker så ikke den synske blæksprutte Paul, der under VM i 2010 var i stand til at forudse vinderen i alle Tysklands kampe. Både det overraskende nederlag til Serbien og semifinale nederlaget til Spanien. Faktisk kunne man have vekslet kr. 100,- til kr. 14.260,-, hvis man havde spillet på alle Paul’s forudsigelser i Tysklands kampe og hele tiden havde satset overskuddet. Paul boede i en zoologisk have i Oberhausen i Tyskland og var med til at gøre byen verdenskendt. Paul kan desværre ikke hjælpe os til VM i 2018, da han dødede kort efter VM i 2010.

Den nøgne vejrpige fra Frankrig

Historien om den franske vejrpige Doria Tillier, er en anden ganske sjov anekdote om VM-opmærksomhed. Frankrig var havnet i play-off om at kvalificere sig til VM i 2014. Efter de havde tabt 2-0 i den første kamp i Ukraine, var hun så letsindig at love, at hun ville præsentere vejret uden tøj på, hvis Frankrig kvalificerede sig til VM. Da Frankrig vandt 3-0 på hjemmebane og dermed kvalificerede sig til VM, måtte Doria Tillier jo holde hvad hun havde lovet. Det blev dog ikke til mere end en optagelse på lang afstand og med ryggen til, men en masse omtale gav det da.

888sport

Brasilien – Tyskland 1-7, VM 2014

Historierne om vilde VM væddemål er mange. F.eks. et VM-bet fra 2014, hvor en heldig better havde et korrekt ciffertips i semifinale kampen mellem Tyskland og Brasilien. Kampen endte som bekendt 7-1 til Tyskland og det gav odds 500. Derfor kunne den heldige og dygtige tipper forvandle £5 til £2.505.

Kan Danmark mon slå Peru med samme cifre, som de slog Irland? En 5-1 sejr giver odds 141.00.

Vild femling, VM 2014-vinderspil

En anden tipper havde i 2014 også været i gang med lidt World Cup betting og kombineret en femling med fire andre vinderspil. Han havde spillet £100 på at Manchester City ville vinde Premier League, at QPR ville rykke op fra the Championship, at Wolverhampton ville vinde League One, at Real Madrid ville vinde Champions League og endelig skulle Tyskland vinde VM 2014. Vi forestiller os, at han har været en meget presset mand indtil Mario Götze scorede det forløsende mål i 113. minut, så han dermed kunne inkassere en gevinst på £83.000.

Hvis Danmark kan overraske til VM 2018 og tage titlen kan man få odds 81.00 

De største VM-overraskelser

Som ovenstående odds-historier viser, så kan en VM-turnering byde på flere overraskelser. Det kan måske være en inspiration til at gå efter overraskelserne, når man skal lave sine VM 2018 væddemål. Lad os kigge på nogen af de allerstørste overraskelser, som VM-historien kan byde på:

Nordkorea – Italien 1-0, VM 1966 i England

Ved VM i 1966 var Nordkorea det første asiatiske hold nogensinde, der havde kvalificeret sig til en VM-slutrunde. De skulle vinde den sidste gruppekamp mod en af slutrundens storfavoritter Italien. Italien kunne nøjes med uafgjort for at gå videre fra puljen. På trods af at Italien stillede op med nogen af de største navne i europæisk fodbold, måtte de alligevel se sig slået af de hurtige og arbejdsomme nordkoreanere. Nordkoreanerne gik meget overraskende videre mens Italien lige så overraskende måtte forlade turneringen efter indledende runde.

USA – England 1-0, VM 1950 i Brasilien

Amerikanerne kom til VM 1950 i Brasilien med et rent amatørhold uden forventninger om, at få et eneste point. Efter at have tabt den første kamp til Spanien, skulle de møde England i anden kamp. England var på daværende tidspunkt anset som verdens bedste hold. Alt andet end en storsejr til England var utænkeligt. I mod alle odds og med en stor præstation af USA’s målmand Frank Borghi endte kampen 1-0 til USA. Herefter skulle der gå 40 år inden USA deltog i en VM slutrunde igen.

Cameroun – Argentina 1-0, VM 1990 i Italien

Cameroun kom til VM 1990 i Italien med et hold, der hovedsageligt bestod af spillere for de lavere divisioner i Frankrig. De skulle spille åbningskampen mod Argentina, der var forsvarende mestre. I sandhed Davids kamp mod Goliat. Cameroun gik ind til kampen med fokus på fysik især for at sætte Diego Maradona ud af spillet. Efter ca. en times spil blev kampen endnu mere ulige da Cameroun fik en mand smidt ud. Derfor var det også stik mod al fodbold logik, at Cameroun bragte sig foran bare nogle få minutter efter udvisningen. På trods af endnu en udvisning og derfor 9 mod 11 i de døende minutter, holdte Cameroun stand og vandt kampen 1-0. Cameroun fortsatte med at overraske og nåede helt til kvartfinalen, hvilket på daværende tidspunkt, var den største præstation i afrikansk fodbold. Senere hen i 2002 lykkedes det for et andet afrikansk land Senegal på lige så overraskende vis at nå frem til kvartfinalen.

Sydkorea – Spanien 0-0, VM 2002 i Sydkorea

Ved VM i Sydkorea i 2002 havde Sydkorea, båret frem af et fanatisk hjemmepublikum, spillet sig frem til kvartfinalen. Her var modstanderen et meget talentfuldt spansk hold med spillere som Ike Casillas, Fernando Morientes og Luis Enrique. Spanien pressede på fra start mod et velorganiseret sydkoreansk hold. Nogen vil mene at Sydkorea fik hjælp af dommeren, der annullerede to spanske scoringer i løbet af kampen. Kampen endte således 0-0 både efter ordinær og forlænget spilletid og skulle afgøres via straffesparkskonkurrence. På daværende tidspunkt blev alle uafgjorte kampe i den hjemlige sydkoreanske lige afgjort ved straffespark og det skubbede derfor favoritværdigheden over til Sydkorea. Den levede de op til og vandt straffesparkskonkurrencen 5-3. De blev dermed det første asiatiske hold til at nå en semifinale ved et VM.

888sport

Overraskelser til VM 2018?

Med alle disse overraskelser i frisk erindring er det bare med at komme i gang med, at finde overraskelserne og dermed gode væddemål til VM 2016.

Hvis man fortsat odds-mæssigt skal have de rød-hvide briller på, så kunne det være interessant at spille på Christian Eriksen til at lave flest assist i turneringen til odds 51. Christian Eriksen lavede kun 3 assist i VM-kvalifikationen men skabte hele 37 målchancer ifølge statistik-firmaet Opta Sports, hvilket er flest af alle i hele kvalifikationen. Så med lidt mere skarphed fra holdkammeraterne – hvem ved?

Se flere ”Bedste oplægger” væddemål ved VM 2018 her

Det eneste vi ved med sikkerhed er:

Der er VM i 2018 i Rusland.

Danmark er med.

Det bliver en hektisk og spændende turnering.

Nogle hold vil overraske og nogle hold vil skuffe.

Bolden er rund - det bliver en fantastisk sommer.

Læs også
Optakt til Champions League-finalen: Hvem tager trofæet?

Stor optakt til Champions League-finalen!

Mindernes Allé: Historiske finaler i Champions League

Mindernes Allé: Historiske finaler i Champions League

Superligaens sæsonrevy: 10 minder fra en fantastisk sæson

Tilbageblik: En fantastisk Superliga-sæson!

Afgørelsens time i Superligaen: Guldkamp og bundgys

Nu bliver Superligaen afgjort!

Champions League: Et kig på semifinalisterne

Fokus på Champions League-semifinalerne