At være træner for Leeds United er en utaknemmelig opgave. Klubben har været på noget af en tur i rutsjebanen, med masser af op og nedture siden Massimo Cellino overtog. Cellino er nu væk, men det er Garry Monk også. Han var ellers helten i sidste sæson. Monk har overtaget roret hos de nedrykkede Middlesbrough og vender således tilbage til Elland Road for at sidde i modstandernes sæde næste sæson.

En lidt for anstrengt indsats gav en syvendeplads i 2016/17, men det sluttede alt sammen i skyggen af det, der kunne have været. Med en komfortabel plads i slutspillet det meste af sæsonen, gik de fuldstændig glip af en oplagt sejr i en af de allersidste kampe.

888sport banner

Victor Sanchez er indtil videre favorit-afløser for Monk med odds 5/4. Sanchez forlod først for nyligt Real Betis og har ind til nu, sagt på en pæn måde, haft en noget ”undervældende” trænerkarriere.  Markedet forholder sig lidt usikkert overfor Alan Pardew, der indtil videre kun holder andenpladsen med odds 2/1.

Den 55-årige englænder har ikke arbejdet som træner, siden Crystal Palace gav ham en P45 sent sidste år. Som en notorisk ”farverig” træner med lidt for meget temperament, der har fået ham ud i problemer mere end en gang, har Pardew mest trænet Premier League. Med historisk dårligt renomme hos tilskuerne, kunne det se ud som om, at han ville være endnu en korttidsansættelse hos de dvælende giganter fra Yorkshire

Den næste i rækken er Readings træner Jaap Stam. Efter at hollænderen havde ledt holdet til en fuldendt afslutning i ligaen, led Stams the Royals et hjerteskærende nederlag i slutspillet under straffesparkskonkurrencen på Wembley Arch. Med odds 4/1 på at han får jobbet, er Stam et godt tip.

Selv om han sikkert kun modvilligt vil forlade jobbet i Berkshire, så er der god mulighed for at den tidligere Manchester United-mand kan overtales med udsigten til, at blive en helt på Elland Road.

Efter Stam bliver markedet mere spredt. Pep Clotet Ruiz ligger på odds 8/1, og derefter følger en række store navne med stigende odds, deriblandt Roberto di Matteo, Jimmy Floyd-Hasselbaink, Roy Hodgson, Roberto Mancini og Michael Laudrup. Laudrup kunne bringe glamour med sig. Han er min personlige favorit til et come back i engelsk fodbold, men danskeren ligger forståeligt nok på odds 25/1.

Mit valg for et væddemål med outsiderværdi er ikke desto mindre Aitor Karanka med odds 10/1. Selv om han ikke kunne overkomme at holde Middlesbrough på tæerne i Premier League sidste sæson, så kunne Karankas store succes ved mesterskaberne i 2015/16 godt gå hen at friste Andrea Radrizzani

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder