Det bliver et udsolgt San Siro, som på søndag skal lægge kulisse til et af verdens største og mest ikoniske derbys i verden – Derby della Madonnina. Rivaliseringen har fundet sted, længere end de fleste kan huske.

De to Milano-klubber har haft fornøjelsen af at møde hinanden 222 gange. 79 gange har Inter trukket sig sejrrigt ud af derbyet. AC Milan er godt med og har vundet 76 opgør. Kan Inter runde de 80 sejre efter på søndag, eller kan AC Milan hale yderligere ind på Inters lille forspring?

 

Et historiske opgør

Da italiensk fodbold var på sit højeste fra 2000 til 2011, var det to stjernespækkede mandskaber, som stod overfor hinanden.  Store navne som Pirlo, Maldini, Gattuso, Ronaldinho, Ronaldo, Nesta, Zlatan, Seedorf, Cannavaro, Zanetti, Adriano, Shevchenko – og jeg kunne blive ved – har deltaget i dette storslået derby.

I dag er er kampene desværre ikke nær så stjernespækket, som de var engang grundet mange skandaler i italiensk fodbold og ikke mindst den stigende konkurrence fra andre storklubber, som har fået flere penge mellem hænderne. Lad os krydse fingre for, at italiensk fodbold snart vender tilbage til sin gode gamle storhedstid.

Et af de bedste derbyopgør var tilbage i 2006, hvor kampen endte 3-4 til Inter. Her befandt sig nogle af verdens bedste fodboldspillere på hvert af holdene. Det var fodbold fra allerøverste hylde på det tidspunkt.

I de seneste derbyopgør har kampene været knap så målrige. Intensiteten har og vil altid være den samme, selvom målene har manglet. Seneste målrige opgør var i 2017, hvor Icardi afgjorde løjerne med et hattrick, hvilket sikrede Inter en 3-2-sejr.

 

AC Milan vs. Inter

Geografisk ligger AC Milan og Inter ufatteligt tæt på hinanden, det samme gør deres placeringer i Serie A i øjeblikket. Inter indtager fjerdepladsen med 50 point og AC Milan tredjepladsen med 51 point, hvilket gør, at kampens temperatur får et par ekstra nyk både på lægterne og på banen. Det er altid det federe at ligge foran sine største rivaler, og det kan der blive vendt op og ned på, på søndag.

Inter var i kamp i torsdags, hvor de beslået måtte forlade Europa League. Inter-spillernes kroppe og mentale tilstande må i øjeblikket være slidte, hvilket kommer utroligt belejligt for AC Milan.

banner

AC Milan er ovenpå for tiden med fem sejre på stribe i Serie A, derfor er AC Milan også en fodlængde favoritter til derby-opgøret. En AC Milan-sejr giver odds 2.40. En Inter-sejr giver odds 3.30.

Derby-opgøret bliver spillet søndag kl. 20:30.

Du kan finde en masse andre fodbold odds hos 888sport

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder