Det er efterhånden mere reglen end undtagelsen, at et sommer-transfervindue skal indeholde mindst en monsterhandel, der vækker opsigt og bliver den store historie, som alle i fodboldens verden taler om. 

I 2016 handlede det om Paul Pogba, der blev verdens dyreste fodboldspiller med sit skifte fra Juventus til Manchester United. I 2017 blev den rekord slået af Neymar, som tog fra Barcelona til Paris Saint-Germain. Og nu er vi her igen. Cristiano Ronaldo har forladt Real Madrid til fordel for Juventus. 

888sport banner

Det er ikke en verdensrekord, men til gengæld er det en verdensnyhed, at verdens bedste fodboldspiller skifter klub efter en sæson, der startede med svingende og svage præstationer og sluttede med endnu et Champions League-trofæ og 44 scoringer. 

Hvad kommer dette til at betyde? Kan Real Madrid fortsætte med at være dominerende i Champions League? Kommer Juventus til at gøre sig gældende i mesterholdsturneringen? Og kan Ronaldo fortsætte med at være en af verdens bedste fodboldspillere? Det søger vi svar på i denne artikel. 

Find alle odds på Champions League her!

Real Madrid kan få det svært

Det er ni år siden, at Cristiano Ronaldo forlod Manchester United og hans mentor Alex Ferguson, som ikke har tøvet med at kalde portugsieren for den bedste spiller, han nogensinde har set. 

”Cristiano Ronaldo er den største fodboldbegavelse, jeg har haft som manager. Han overgik alle de andre store spillere, jeg har træner i United,” skriver Ferguson i sin selvbiografi fra 2013, hvor et helt kapitel er dedikeret til Ronaldo.

Gennem de ni sæsoner i Real Madrid var Cristiano Ronaldo en afgørende faktor i klubbens tilbagevenden som dominerende faktor i verdens største klubturnering, Champions League. Ganske vist blev det kun til to mesterskaber med den spanske klub, men til gengæld vandt Los Blancos hele fire Champions League-titler, mens Ronaldo spillede i klubben. 

via GIPHY

Det er en imponerende bedrift, og det bliver interessant at se, hvordan Real Madrid reagerer på afskeden med superstjernen. Der skal sandsynligvis findes en erstatning, men hvordan erstatter man verdens bedste fodboldspiller? 

I den kommende sæson vil Barcelona igen være favorit til at vinde det spanske mesterskab, og efter afskeden med både træner Zinedine Zidane og stjernespilleren Cristiano Ronaldo, kan Real Madrid få det svært. Det giver odds 2.25, hvis Real Madrid vinder La Liga i den kommende sæson

Juventus’ store scoop

Mens fans af Real Madrid i disse dage formentlig vil være fulde af ærgrelse og sorg over afskeden med Cristiano Ronaldo, er der anderledes jubel at spore i Torino. Den italienske storklub har hentet en verdensklassespiller, og det kan givet et stort boost til Serie A i almindelighed og Juventus i særdeleshed. 

’Den Gamle Dame’ har været suveræn i italiensk fodbold de senere år med syv mesterskaber på stribe som det ultimative bevis på overlegenheden. I sidste sæson var Napoli en stærk udfordrer, men Torino-klubben har sæson efter sæson været i stand til at klare de problemer, der måtte opstå. 

Store personligheder som Antonio Conte, Andrea Pirlo, Carlos Tevez og Paul Pogba sommer efter sommer forladt klubben, men hver gang har den været i stand til at bevare sin position som Italiens stærkeste hold – og som en af sværvægterne i Europa. 

Denne sommer kommer ikke til at stå i afskedens tegn i Juventus – tværtimod er det ankomsten af Cristiano Ronaldo, der er den definerende transfer i Italien i år. Ikke siden Kaká blev kåret til verdens bedste fodboldspiller i 2007, har der været en Ballon d’Or-vinder i italiensk fodbold, og når man tænker på Juventus’ i forvejen stærke mandskab, er der ingen tvivl om, at klubben er stor favorit til at vinde Serie A igen i år. 

Det giver odds 1.45, hvis Juventus bliver italiensk mester, men spørgsmålet er så, om Cristiano Ronaldo kan være med til at sikre international hæder og ære til de sort-og-hvidstribede norditalienere. Juventus har været i Champions League-finalen to gange under Allegris ledelse, men begge gange har man tabt til en spansk modstander, og det er efterhånden 11 år siden, et italiensk hold sidst vandt mesterligaen. 

Kan Juventus så gøre det med Ronaldo på holdet? Det bliver spændende at se, men klubben vil givetvis være blandt de fire største favoritter til at vinde turneringen i den kommende sæson. 

Der er endnu ikke offentliggjort odds på Champions League-vinderen, men det giver odds 2.25, hvis Juventus klarer sig bedre end Bayern München i den kommende Champions League-sæson

Ronaldos evige jagt på storhed

Italiensk presse har kaldt Juventus-købet af Cristiano Ronaldo for ”århundredes aftale”, og det ligner bestemt også en interessant handel. Italienerne har betalt omkring 834 millioner kroner for spilleren, der dermed bliver den fjerdedyreste handel i historien. 

Hertil kommer de mange lønkroner, som portugiseren kommer til at hæve. Det har været fremme, at Cristiano Ronaldo kommer til at tjene omkring 250 millioner kroner om året i Juventus, hvilket er dobbelt så meget som den næstbedst betalte spiller i klubben, Paolo Dybala. 

via GIPHY

Dermed fortsætter Cristiano Ronaldo med at være i en klasse for sig, hvilket han har været i det meste af sin karriere – kun med konkurrence fra Lionel Messi. I løbet af de ni år hos Real Madrid vandt Cristiano Ronaldo 16 titler og scorede 451 mål, så han har for længst sikret sig legendestatus i den spanske klub. 

Men Ronaldo er altid på jagt efter ny storhed, og efter at have vundet mesterskaber og Champions League med både Manchester United og Real Madrid, er tiden nu kommet til et nyt land og en ny udfordring. 

33-årige Ronaldo er således ikke færdig med at opnå succes. 

Han har underskrevet en fire-årig kontrakt med Juventus, og han har store planer om at sætte et nyt aftryk i fodboldhistorien ved at markere sig i den tredje store liga. 

Læs også
Nicklas Bendtner løn og karriere

Nicklas Bendtner løn og karriere

Martin Braithwaites løn og karriere

Martin Braithwaites løn og karriere

Kasper Schmeichel løn og formue

Kasper Schmeichel – løn og formue

De bedste landstrænere i fodbold gennem tiden

De bedste landstrænere i fodbold gennem tiden

Champions League: fodboldspillere med flest titler med forskellige klubber?

Champions League: fodboldspillere med flest titler med forskellige klubber?