Hjemmeside: ww.ob.dk/ Meritter:

Officielle Facebookside:

facebook.com/odenseboldklub/

 (45.510 likes)

Superliga: 3 mesterskaber

Officielle Twitter:

twitter.com/odense_boldklub

(13.100 følgere)

Pokalturnering: 5 titler

Officielle Instagram:

instagram.com/odenseboldklub/

(14.000 følgere)

Champions League: 0 titler

 

Bedste resultat: Playoff-kamp  (11/12)

Stiftet: 12. juli 1887

Europa League: 0 titler

 

Bedste resultat: 1/4-finale (94/95)

 

OB betting-tips, prognoser og odds

888sport giver dig alle væddemål og prognoser angående OB. Du kan tjekke alle de seneste betting-informationer om OB, som bliver sammensat af vores gruppe af eksperter, der i dén grad lever og ånder for sporten.

Hvis du af og til leder efter de bedste odds og væddemål på OB’s kampe, så er 888sport stedet, hvor du finder en masse OB-relaterede informationer, som du ikke må gå glip af. Du kan læse alle de seneste betting-prognoser, nyheder og dybdegående artikler om OB her.

 

banner

OB’s holdkort 2019/20

Den kommende sæson 19/20 venter lige rundt om hjørnet, og OB skal forsøge at få en bedre start på sæsonen end i sidste sæson, hvor de lå sidst efter de første seks kampe med kun to point.

Jakob Michelsen har dog fået styr på tropperne og spillestilen og går i den kommende sæson også efter en top seks-placering. Eventuelt bliver målsætningen også at sikre sig noget efterhånden savnet metal i Odense.

Efter at have nydt godt af en Superligaens bedste keepere Grytebrust i en del sæsoner efterhånden, skal OB på udkig efter en ny mur i målet. Grytebust skifter nemlig til rivalerne fra FCK.

OB’s har efterhånden fået etableret et godt sammentømret forsvar, som også er blevet et af de bedre i Superligaen.

OB’s spillestil kræver nogle boldstærke forsvarsspillere, og det er lige præcis det, Tverskov, Leeuwin og Ludwig er. De formår også at tilsætte den rette mængede af forudseenhed og fysik i deres spil, som gør deres forsvar svært at tage fusen på.

Man kan heller ikke komme uden om OB’s stærke wingbacks, Johnson Laursen og Barrett Laursen, som både har kvaliteter i det offensive og defensive, hvilket også er nødvendigt. De har en kondition som en anden marathonløber – sidelinjerne er nærmest ikke synlige, når Johnson og Barrett har været i kamp.

Midtbanen bliver styret af OB’s helt egen plæneklipper og anfører Janus Drachmann – en hård hund, som aldrig smider arbejdshandskerne. 

Drachmann agerer oprydder for hans to sidekammerater, Casper Nielsen og Trols Kløve på den centrale midtbane. De skal lave de uventede stikninger og vendinger, så de kan fodre deres sultne angribere i form af Bashkim Kadrii, Anders Jacobsen og Niklas Helenius.

OB er på papiret et hold, som burde ligge i den gode ende af Superligaen – holdet bliver kun bedre, jo mere de vænner sig til Michelsens spillestil – det var sidste halvdel af sidste sæson et tydeligt tegn på. Hvad kan det ikke føre til?

 

Hvem var OB’s topscorere i sidste sæson?

1. Bashkim Kadrii – 11 mål 

2. Niklas Helenius – 10 mål

3. Anders Jacobsen – 5 mål

5. Casper Nielsen – 5 mål

4. Jacob Laursen – 5 mål

 

Hvem er OB’s alletiders topscorer?

1. Allan Hansen – 130 mål

2. Per Bartram – 123 mål

3. Mwape Miti – 109 mål

4. Vilhelm Munk Nielsen – 102 mål

5.  Jørgen Leschly Sørensen – 74 mål

 

Hvem ejer OB?

OB er ejet af Odense Sport & Event A/S, som består af en række forskellige investorer og blandt andet OB’s Amatørklub. Selskabet blev stiftet i 2006 efter en sammenlægning af Odense Congress Center A/S og Odense Boldklub A/S.

Udover Odense Boldklub ejer Odense Sport & Event A/S også Hotel Odense, Kai Thor, Nature Energy Park og Odense Eventyr Golf, som tilsammen skal skabe unikke oplevelser.

 

Hvilke rivaliseringer er størst i OB?

Ligesom hvilken som helst anden klub har OB også sine rivaliseringer. OB savner dog en ærkerival i Superligaen, hvor bølgerne virkelig går højt i de indbyrdes opgør.

OB’s største ærkerival er uden den store tvivl en anden odenseklub, nemlig B 1909. B 1909 var i 60’erne en fast bestanddel af Danmarks bedste klubber, og sidst, de var i Superligaen, var i 1992. I dag spiller klubben i Danmarksserien.

OB må i den grad savne den vilde tænding, som man fik tilbage i 60’- og 70’erne når lokalrivalerne skulle mødes. Kampen om fodboldherredømmet i Odense og på Fyn var en af de største rivaliseringer i dansk fodbold. Et af de mest mindeværdige rivalopgør var i 1973, hvor hele 27.000 tilskuere var på lægterne og klar til at overvære en af de vildeste kampe mellem de to ærkerivaler.

Lad os håbe i fremtiden, at vi får fornøjelsen af at nyde kampen om Odense igen, hvor måske B 1909 vender tilbage til den bedste danske række. Det ville være godt for dansk fodbold, hvis flere lokalopgør var tilstede i Superligaen.

I dag må OB tage over Storebælt for finde deres største rivaler, nemlig Brøndby og dernæst FC København.

 

Hvad er OB værd, og hvordan ligger deres lønbudget?

OB er i øjeblikket ifølge Transfermarkt vurderet til at være ca. 80 millioner danske kroner værd. De er derfor i øjeblikket den klub i Danmark, som har den ottende-højeste værdi. OB var tilbage i 2011 hele 230 millioner kr. værd – den værdi vil de gerne tilbage på, men det kræver først og fremmest, at holdet præsterer bedre over længere perioder.

De burde dog være fortrøstningsfulde – selvom OB’s lønbudget ikke er det højeste, har de alligevel formået at tiltrække nogle stærke navne som Kadrii, Casper Nielsen, Tverskov, Helenius osv.  

OB’s lønniveau har gjort, at de i øjeblikket kun er et springbræt for spillere, som vil tage det næste skridt i deres karriere. Et godt eksempel på det var i 2011, hvor OB vandt sølv. Flere klubber fik i den grad øjnene op for OB-spillere, især Peter Utaka, Johan Absalonsen, Gislason, Troest osv.

OB lever af give spillere hår på brystet for så at blive skudt af til en større klub.

Den seneste og største transfer i OB’s historie skete i 08/09, hvor Djiby Fall blev solgt til Lokomotiv Moskva for ca. 35 millioner kr.

I samme sæson 08/09 solgte de Borring for ca. 21 millioner til rivalerne FC Midtjylland. OB havde i den grad penge mellem hænderne på det tidspunkt.

OB har siden 2016 spillet i Hummel-tøj. Samarbejdet fortsætter på ubestemt tid. OB’s hummeltrøje har stadig nogle meritter til gode, da OB langsomt er på tilbage på toppen.

OB’s hovedsponsor er det fynske bryggeri Albani. Førhen var det Carlsberg, som fyldte OB-spillernes trøjer, men nu er det tid til, at et nyt og lokalt ølmærke tager over. Det er 19 år siden, at Albani sidst stod på brystet af OB-spillerne, og deres nuværende samarbejde løber frem til 2023.

Udover Albani har OB også fornøjelsen af et utal af andre sponsorater som den danske spillepartner Danske Spil, samt TDC og L’easy.

 

OB’s største meritter og mindefulde øjeblikke

I OB’s relativt lange historie i forhold til mange andre danske klubber, så blev klubbens første store succesoplevelse deres danske mesterskab i 1977, som kun bød på to sølle nederlag i hele sæsonen.

Herefter tog klubbens succes fart, og blot fem år senere blev klubbens andet danske mesterskab sikret. Det tredje mesterskab fulgte i 1989.

Mesterskaberne står dog i skyggen af en præstation, som er gået over i dansk fodbolds historiebøger. I 1994 fik OB sat Danmark på verdenskortet, ved at slå mægtige Real Madrid, som dengang havde danske Michael Laudrup på holdkortet.

Returopgøret blev et af de største mirakler i dansk fodbold: OB skulle vinde 2-0 på Bernabeu, hvis de skulle gå videre, og minsandten om de ikke klarede ærterne. Odense gik amok – og dette føltes bedre og større end et dansk mesterskab.

Deres fantastiske bedrift sluttede i kvartfinalen, hvor Parma slukkede danskernes drømme og senere gik hen og vandt turneringen. Alle spillere og trænerstaben har efterfølgende fået heltestatus efter den vanvittige sæson i Uefa Cuppen.

 

OB’s fanprofil

Størstedelen af OB’s fanskare befinder sig helt naturligt på Fyn, hvor Odense bliver betragtet som hovedstaden. OB’s fanskare har altid været en af de større i dansk fodbold – ”De Stribede” har altid været OB’s tro væbnere og er OB’s officielle fanklub. Fanklubben blev stiftet i 1995. 

De følger holdet i tykt og tyndt, som de fleste inkarnerede fans nu gør. I regn og slud skal ”De Stribede” altid med ud.

OB har også to andre mere hardcore fanfraktioner – Odense Casuals og Odense Bad Boys.

OB’s velkendte maskot er katten Victor.

 

Nature Energy Park

Odense stadion blev åbnet i 1941 og går i dag under navnet Nature Energy Park. Tidligere er Odense stadion blandt andet blev kaldt Evii Park, Trefor Park og Fionia Park. Siden 2018 har OB skullet vænne sig til det nye navn Nature Energy Park.

Nature Energy Park har en kapacitet på 15.761. I sidste sæson havde OB’s kampe et tilskuergennemsnit på 6.919. I den sæson blev den mest sete kamp overværet af 14.246 tilskuere. Den mest sete kamp i klubbens historie var i 2009, hvor FCK blev nedlagt i en underholdende affære, som endte 3-2 til OB, hvor hele 15.486 tilskuere var tilstede på stadion.

 

De mest berømte OB-legender

Siden OB’s stiftelse i 1987 har klubben fået skabt en perlerække af legender. Hvor skal man mon begynde?

Hver af OB’s legender har imponeret klubben og fansene på hver deres facon.

Lars Høgh – den tidligere landsholdkeeper og nuværende målmandstræner på landsholdet er et ikon i klubben. Med sine 817 kampe i OB-trøjen er han rekordholderen for flest spillede kampe. Han har spillet næsten dobbelt så mange kampe som Steen Nedergaard på andenpladsen med 423 kampe.

Lars Høgh stod i buret, da OB leverede klubbens hidtil største sensation ved at slå Real Madrid ud af UEFA cuppen.  Han burde få en æresmedalje i klubben.

En mand, man heller ikke kan komme uden om, er Allan Hansen, som er klubbens topscorer og var en afgørende faktor, da OB sikrede deres første mesterskab i 1977. Er du gal en målfarlig herre. Han fik desuden tilspillet sig 16 kampe for det danske A-landshold.

OB’s legendeliste er uendelig lang, her kan blandt andet nævnes:

-          Richard Møller Nielsen (spiller og træner)

-          Michael Hemmingsen (410 kampe – en del af Madrid-overtagelsen)

-          Hans Henrik Andreasen (47 mål og 211 kampe)

-          Per Bartram (123 mål)

-          Anders Møller Christensen (282 kampe)

-          Mwape Miti (109 mål og 246 kampe)

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder