1. Hvilket hold har vundet flest indbyrdes opgør?

Ud af de 181 gange United og City har skulle kæmpe om Manchester, har United vundet flest gange. De er på 75 sejre. City er på 54 sejre.

 

2. Hvilke spillere har haft fornøjelsen af flest Manchester-derbys?

Ryan Giggs var en mand af rekorder. Han har ligeledes rekorden for flest Manchester-derbys. Fra 1990-2014 deltog Giggs i 36 derbys.

I sin ungdom spillede han faktisk for City. Det gjorde han fra 1985-1987.

Paul Scholes og Rooney har spillet 21 derbys. For City har Vincent Kompany spillet flest derbys.

 

3. Hvilke spillere har spillet for begge klubber?

  • Peter Schmeichel – i ni år var Schmeichel ubesejret mod City, da han tørnede ud for United. Han var også ubesejret mod United, da han spillede for City – det blev dog kun til ét derby med City.

  • Carlos Tevez – den aggressive angriber nåede at spille i alt 12 derbys. Han spillede ni for City, hvoraf de vandt tre opgør. Han vandt ét Manchester-opgør med United.

  • Owen Hargreaves – den hårdtarbejdende midtbanespiller nåede kun at spille tre derbys

  • Andy Cole – angriberen nåede at spille seks derbys (fire for United og to for City). Han vandt alle kampe med United, men vandt kun et enkelt opgør med City.

 

4. Hvilke spillere har scoret flest mål i derbyet?

Uniteds fans kommer nok aldrig til at glemme den mest scorende spillere i United-trøjen. Med sine 253 mål i United, har Wayne Rooney sikret sig legendestatus i klubben. Han har scoret 11 af målene mod City, hvilket er rekord.

Sergio Agüero kan stadig nå at slå Rooneys rekord, men det kræver, at han scorer tre mål på søndag eller på et andet tidspunkt i fremtiden.

 

5. Hvilket hold har haft den længste sejrsstime indbyrdes?

United har haft den længste sejrsstime mellem de to hold. Mellem 1993 og frem til 2000 vandt United syv Manchester-derbys i træk. Selvfølgelig var United-legenden, Sir Alex Ferguson træner på det tidspunkt.

bonus

 

6. Hvordan endte de seneste fem opgør?

  • 29. januar 2020 - Manchester City 0:1 Manchester Utd

  • 07. januar 2020 - Manchester Utd 1-3 Manchester City

  • 07. december 2019 - Manchester City 1-2 Manchester Utd                         

  • 24. april 2019 - Manchester Utd 0:2 Manchester City

  • 11. november 2018 - Manchester City 3:1 Manchester Utd

 

7. Hvilket hold vandt den første titel?

Manchester City var det første af de to hold, der vandt et trofæ. I 1904 vandt de nemlig FA-cuppen. De har senere vundet turneringen fem gange mere.

 

8. Hvem vandt det første opgør i 1881

Den 12. november i 1881, fandt det første Manchester-derby sted. Dengang hed klubberne noget andet, end de gør i dag. City hed West Gorte, og United hed Newton Heath. United vandt dengang 3-0.

 

9. Hvordan endte de største nederlag/sejre mellem de to Manchesterklubber?

  • United 1–6 City (1926)

  • United 0–5 City (1955)

  • United 5–0 City (1994)

  • United 1–6 City (2011)

United har været mest tilbøjelig til at løbe ind i øretæver i deres indbyrdes opgør.

Se de aktuelle premier league odds

 

10. Hvilket hold vinder på søndag i sæsonen 19/20?

Det lette svar vil være at sige City (1.65), da de i lang har haft et bedre hold og skabt bedre resultater end United (5.20), hvilket oddsene ofte også indikerer, når de to hold mødes, især inden for de seneste år.

United kan dog noget på hjemmebane mod de gode hold, og med en kontra-maskine, som siger spar to, så har United stadig nogle strenge at spille på – og det skal City tage sig i agt for forud for weekendens Premier League-brag.

God fornøjelse med søndagens brag!

 

*Credits: artiklens billede tilhører Jon Super/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder