Historien er fuld af store opgør mellem Tottenham og Arsenal. Rivaliseringen i det nordlige London går mange år tilbage, og hvor Arsenal i en årrække har været det dominerende hold, er magtbalancen tippet de senere år.

Det afspejler sig også i den nuværende situation i Premier League, hvor Tottenham aktuelt ligger på femtepladsen med 49 point, mens Arsenal er placeret som nummer seks med 45 point.

Det er derfor en potentiel afgørende kamp, der spilles lørdag eftermiddag på Wembley, for hvis Tottenham tager sejren, er Arsenal mere eller mindre hægtet af i toppen af Premier League, hvor afstanden til top fem (og endnu vigtigere: Top fire) vil være så stor, at det næppe er realistisk at indhente.

Find alle odds på kampen her!

Pres på Arsenal

Derfor er der pres på Arsene Wenger og hans Arsenal-mandskab, men holdet må trods alt komme ind til kampen med selvtillid i bagagen.

I seneste spillerunde blev Everton besejret med hele 5-1, og debutanten Pierre-Emerick Aubameyang kvitterede med en scoring i sin første kamp siden skiftet fra Borussia Dortmund.

Målet kom endda efter et oplæg fra Henrikh Mkhitirayan, som er kommet til fra Manchester United, og de nye folk har givet et nyt håb til Arsenal. Hvis Aubameyang igen kommer på måltavlen lørdag, giver det odds 2.50.

888sport

via GIPHY

Tottenham er favorit til odds 2.05

Det ændrer imidlertid ikke på, at Tottenham er favorit til at vinde kampen på hjemmebane til odds 2.05.

Christian Eriksen og kompagni er midt i et hårdt program med kampe mod Manchester United, Liverpool og nu Arsenal inden for to uger, men indtil videre er det gået smertefrit med fire point i de seneste to kampe.

Senest blev Harry Kane igen den store helt, da han med et straffesparksmål i de døende minutter sikrede Tottenham 2-2 mod Liverpool, og den engelske angriber er nu oppe på 22 sæsonmål. Hvis Kane scorer igen mod Arsenal, giver det odds 1.72.

via GIPHY

Tæt kamp i vente

Lørdagens kamp mellem de to mandskaber ventes at blive en både intens, tæt og underholdende affære. Som det ofte er med rigtige rivalopgør er kampene mellem de to  hold uforudsigelige, fordi de lever deres eget liv, og når man tænker på den store betydning af lørdagens kamp, er det et meget imødeset opgør.

Arsenal vandt den seneste kamp mellem de to hold i november, og kigger man på de seneste ti indbyrdes opgør, har Tottenham kun vundet de to, mens fire er spillet uafgjort.

Det er to offensive og målsøgende mandskaber, der mødes, og det sjældent, at der ikke bliver scoret mål, når de to hold tørner sammen. I syv af de seneste ti indbyrdes kampe har begge hold scoret, og i denne sæson er Tottenham kun gået målløse fra banen tre gange, mens tilfældet for Arsenal er fire gange. Spiller man på, at begge hold scorer i kampen, giver det odds 1.44.

Kampen mellem Tottenham og Arsenal fløjtes i gang lørdag klokken 13.30, dansk tid.

Læs også
Optakt til Champions League-finalen: Hvem tager trofæet?

Stor optakt til Champions League-finalen!

Mindernes Allé: Historiske finaler i Champions League

Mindernes Allé: Historiske finaler i Champions League

Superligaens sæsonrevy: 10 minder fra en fantastisk sæson

Tilbageblik: En fantastisk Superliga-sæson!

Afgørelsens time i Superligaen: Guldkamp og bundgys

Nu bliver Superligaen afgjort!

Champions League: Et kig på semifinalisterne

Fokus på Champions League-semifinalerne