Optakten til en europæisk fodboldsæson foregår aldrig uden en række finurlige, uforudsigelige resultater – selvom de ofte har meget lidt betydning for, hvad der ligger ude i fremtiden.

ATV Irdning – Everton 0-22 (2018)

Everton-fans er blevet grundigt forkælet, hvad drama før sæsonstart angår i 2010erne. Tilbage i august 2010 bød klubben sin chilenske navnefælle fra Vina Del Mar velkommen til Goodison Park og vandt 2-0.

To år senere scorede Tony Hibbert i sin æreskamp mod AEK Athen, som satte gang i en arrangeret fodboldbaneinvasion fra de trofaste Gwladys Street-fans. Men intet kan sammenlignes med begivenhederne sidste juli

På en kogende dag midt i Østrig stod Marco Silva i spidsen for Everton for allerførste gang, og det vil være en underdrivelse at påstå, at hans managerdebut for the Toffees var uforglemmelig.

Ofrene var ATV Irdning fra femte række i Østrigs fodboldrækker, og de befandt sig i den forkerte ende af et 22-0 nederlag.

Stillingen ved pausen var 10-0, og det måske mest mindeværdige syn var Idrnings målmand, som lænede sig til den ene side og gav plads til endnu en bold, som kunne trille over målstregen.

Selvom der var dem, der påstod, at han måske ventede på, at offside-flaget blev hævet, var det ikke nok til at aflede opmærksomheden fra de komiske elementer i kampen.

Everton lå nummer seks i Premier League i oktober, men en række elendige kampe fra tidlig december og indtil midten af februar lagde klart en dæmper på klubbens ambitioner om at spille i Europa.

Bayern München - Rottach Egern 20-2 (2018)

Kun en måned efter, at verdenen havde været vidner til fodboldens pendant til David mod Goliat, kunne de tyske mestre fra Bayern fejre deres egen lille 22-måls opvisning.

Her slog de også en rekord, da det var den første tocifrede venskabskampssejr, siden de slog den Qatarske klub Al Sailiya med 13-0 i 2013.

Denne gang scorede online betting og odds-sidernes favoritter ikke alle målene, og de, som scorede de ringeste trøstemål mod De Røde har en historie at fortælle de kommende generationer.

Selvom ingen ved, om de havde været frække nok til at tage en bold fra kampen med hjem – hvis vi forudsætter, at der var nok tilgængelige – fuldendte Kingsley Coman og Robert Lewandowski deres hattrick i første halvleg, før Sandro Wagner og Maximilian Franzke øgede føringen med deres egne hattricks.

Thomas Muller og James Rodriguez scorede også to mål hver, og i alt scorede 10 forskellige spillere for Bayern.

Men man kunne blive i tvivl om Bayerns uovervindelighed, da de udklasserede småfisk scorede to gange i første halvleg. Selv nogle af de Bundesligaklubber, der lå i toppen sammen med Bayern i forhold til fodbold betting, var ikke i stand til at scorer mål mod de tyske mestre i sidste sæson.

Manchester City - Chelsea 9-6 (2013)

Selvom dette faktisk var den samlede score i to amerikanskbaserede venskabskampe i optakten til sæsonen 2013-14, virker det som noget af en dårlig undskyldning.

Men det var et møde mellem to hold, som man forventede ville havne i et tæt kapløb om Premier League-mesterskabet.

Med en kombination af evner og gå-på-mod producerede holdene syv mål i St. Louis.

Chelsea kom foran med tre mål, men som i en forsmag på, hvad der ventede, overraskede City live betting-markederne og kæmpede sig tilbage til en sejr på 4-3.

Næste dag stod holdene over for hinanden i New York, og City slog til først med Gareth Barrys mål efter kun tre minutter.

Senere scorede City til 2-0, men større ændringer i halvlegen betød, at Chelsea kom stærkt tilbage og udlignede. James Milner (City) og Ramires (Chelsea) scorede herefter målene til 3-2.

Samir Nasri scorede til tomåls-føringen, før Juan Mata reducerede, og endelig leverede Edin Dzeko dødsstødet mod Chelsea med 5-3-scoringen fra 20 meters afstand.

Dallas Tornado-Saigon XI 2-2 (1967)

Hvad “mærkelige par” angår, behøver man ikke lede længere end den her venskabskamp, som fandt sted blot en måned før Tet-offensiven, da Vietnam-krigen var på sit højeste.

I løbet af Dallas Tornados verdensturné i 1967/68, spillede texanerne 45 goodwill-venskabskampe i 26 forskellige lande.

Tornadoerne spillede på alle kontinenter og endda mod Japans landshold. Den mest intense oplevelse var dog uden tvivl holdets række af uafgjorte scoringer (til et samlet 3-3 resultat) mod udvalgte vietnamesiske hold i Saigon.

Atmosfæren var uden tvivl intens, men disse kampe hjalp med at skabe en kort afledning fra krigen.

Den Internationale Champions Cup – Legendariske Kampe

De europæiske klubbers behov for at gøre sig bemærket på kontinenter som Nordamerika og Asien er ikke noget nyt. Men da den Internationale Champions Cup (ICC) er blevet en mindre udgave af “venskabskonkurrence”, når man tænker på, hvor meget eksponering, der er på spil, er mange af kampene blevet mindeværdige anliggender, hvor det ikke er spillernes motivation, der mangler.

Real Madrid Indtager Østen – 1. del (2015)

2015 var året, hvor ICC for første gang virkelig blev global, hvor Europas bedste skulle kæmpe i Australien og i Kina (såvel som i USA).

Mens PSG vandt den Nordamerikanske konkurrence, fuldendte Real Madrid en “Østlig Double”, da de vandt ICC inden for deres nye territorier.

Den australske triumf kom først, hvor Real tabte på et straffespark mod Roma, som kom ud i Sudden Death, men Real fortsatte og slog Manchester City 4-1 i finalen.

Første halvlegs mål fra Benzema, Ronaldo og Pepe afgjorde kampen før pausen, hvor City blev gjort til tilskuere i deres egen kamp.

Real Madrid Indtager Østen – 2. del (2015)

Real Madrids straffesparksdrama var langt fra over. Blot seks dage senere kæmpede superstjernerne sig til en uafgjort 0-0 kamp mod AC Milan og vandt 10-9 i en nervepirrende straffesparkskonkurrence, som ingen af dem fortjente at tabe.

Toni Kroos’ brændte straffesparksmiss forblev ustraffet, da de begge scorede fire ud af fem mål. Herefter scorede de hver fem mål, hvilket overlod ansvaret til målmændene.

Reals Kiko Casilla var først på pletten og scorede på sin målmandskonkurrent Gianluigi Donnarumma. De to mænd byttede plads, Donnarumma skød forbi, og Real Madrid kunne dermed sikre sig det andet trofæ i den uge.

Aussie Rules OK (2016)

A-Ligaen har ry for at være et pensions-resort for spillere, som ønsker at afslutte karrieren med den sidste succes.

Melbourne Victory brugte hjemmebanefordel i deres eneste ICC-match til at slå de italienske giganter og Serie A-favoritter til at vinde mesterskabet i 2019/20 ifølge sportsbetting, Juventus.

De to klubber ville ikke kunne mødes i andre sammenhænge, og selvom Juventus var plaget af jetlag, var de stadig klasser bedre end værterne og bragte sig i front efter en time.

De holdt stand indtil det 83. minut, da Jai Ingham udlignede og dermed bragte kampen ud i straffesparkskonkurrence.

Et tydeligt rystet Juventus tabte fuldt fortjent kampen, men endte stadig med at vinde ICC i Australien det år.

Ikke flere venskabskampe?

Fra de lave østrigske fodboldrækker til toppen af den australske liga, er de små lokale hold altid ivrige efter at blande sig med de største klubber i Europa.

Med en voksende interesse i globaliseret opvisninger, vil det ikke vare længe, før sommerens ICC og andre sponserede turneringer før sæsonstart ikke længere bliver betragtet som opvisning. Trods alt er vinterprogrammet i Europa presset nok…