Højt tempo og presfodbold er set som måden at spille fodbold på i en verden der blot "bliver mindre", men der er aldrig nogen garantier for, at det fortsætter sådan. Intet desto mindre bliver standarten sat fra hver ligas sidste sæson, og det vil altid sidde printet på nethinden hos den yngre generation, og det kan gøre livet som better meget lettere.

For nogle er den bedste måde at vinde på, ved at undersøge hvilken spillestil den specifikke liga benytter sig af. Kombinerer du dette med holdenes form, vil den rigtig gode better have mulighed for at ære ligaens "traditionelle" spillestil ved at bette på nichemarkeder som, over/under x antal mål og begge hold til at score.

888sport

England - Premier League

I dag er nøgleordet for Premier League, "Fitness" Selvom Alex Ferguson ikke bliver matchet af nogen andre målt på sølvtøj, han har vundet, så var det ankomsten af Arsene Wenger i Arsenal tilbage i oktober 1996, der var et nøglemoment. Franskmanden var nemlig den første af Premier League managerne, der indførte et kostprogram. Resultatet af dette var, at Arsenal vandt deres første Premier League trofæ i 1998, og hurtigt begyndte de andre hold at følge trop.

Med alle fem Premier League hold der overlevede gruppespillet i Champions League 2017/2018, er der ingen tvivl om, at de engelske tophold har hele pakken. Når de rammer topformen, har de mulighed for at løbe hurtige kontraangreb, og samtidig holde et højt presspil igennem alle 90 minutter. 2018/19 favoritterne Manchester City opnåede historiske 100 point på denne måde i Premier League, mens Liverpool gjorde det samme i Champions League, hvor de flere gange scorede over 5 mål.

Når det så er noteret, så er spillerne i Premier League fortsat mennesker, og så hårdt arbejde vil altid ende med at koste i det defensive spil. Det er især tilfældet med de hold, der er sluttet udenfor top seks i de sidste to år. Masser af gange har holdene taget en føring på Stamford Bridge eller Old Trafford, og så har de skulle vælge mellem forsøget om at score igen, for at dræbe kampen eller bare sætte sig tilbage og vente på de uendelige angreb, der vil blive rettet mod dem.

Hvordan skal Jeg bette på Premier League?

Live betting er nøglen i Premier League. Tag et kig på de hjemmehold, der var store favoritter hos bookmakerne før kampstart. Hvis nogle af dem er bagude med et enkelt mål til et hold fra den nederste halvdel med 10 minutter igen, så vil de have meget høje odds. De førende underdogs vil være meget trætte og bange for at indkassere en scoring, og det er her topholdene kan slå til.

Spanien - La Liga

Sammenlignet med Premier League, har den bedste spanske række et ry for at spille i et langsommere tempo, og hvor der er mere fokus på at spille bolden op nedefra. "Technique" er nøglerordet, og den spanske filosofi er at have en overtaget med bolden, og frustrere modstanderne. Dette vil typisk skabe flere chancer, når holdet på bolden bruger modstanderens passion mod dem.

Mens "Tiki-Taka" fodbold ikke har den samme styrke, som de havde for 10 år siden, hvor Spanien vandt EM 2008 med stil, så er det stadig relevant i dag. Generelt betyder dette, at der er færre indlæg i en La Liga kamp, end der er i de andre store ligaer i Europa. I moderne La Liga benytter spillere som Linoel Messi og Gareth Bale deres egenskaber til at trække ind i banen fra en ydre position, og på den måde gør dem selv til angribere. Begge spillere ses som vitale for begge klubber, der bør ende på de to øverste pladser i næste sæson af LaLiga betting tabellen.

Real Madrids tre Champions League trofæer mellem 2016 og 2018 er beviset på, at det kan være utrolig svært at spille imod. Sidste sæson formåede tre spanske hold (de andre to var Sevilla og Barcelona) at kvalificere sig til kvartfinale i Champions League. I gennemsnit var måltotalen til sammen på to mål pr. kamp i deres seks knock-out kampe. I praksis betyder dette, at over/under markedet kan være en god investering, når et spansk hold spiller på hjemmebane i en europæisk kamp.

Hvordan skal Jeg bette på La Liga?

Det er bedst at kigge ud af boksen her. Højt antal hjørnespark og lavt antal kort. La Liga kampene starter sjældent ud i vild passion, men derimod med en tålmodig tilgang, modsat "Få fat i bolden uanset hvad det vil koste" mentaliteten i de engelske kamp. Derfor vil der ofte være færre kort.

Tyskland - Bundesliga

Mens tyske hold (Landsholdet inkluderet) har en god balance af spillere med flair, teknik og hårdhed, så vinder de især på deres holdhånd. En stærk psyke er uden tvivl en vigtig ting i fodbold, og det er endnu vigtigere hvis man skal kunne klare sig godt mod et hold med "Tysk effektivitet"

I Bundesligaen er det næsten kriminelt at misse en aflevering, og hvis en holdkammerat laver en fejl, så er der en anden, der går ind og overtager. Hver spiller har deres rolle på holdet, og der er ingen der klarer den opgaver bedre end næste sæsons store favoritter, Bayern München. Robert Lewandowski er for eksempel holdets primære målskytte. Han scorer, og det er alt han gør. Thomas Müller deres 10'er, skal assistere Lewandowski og intet andet.
Udenfor banen er rimelige billetpriser med til at sikre, at passionen for den yngre generation er stærk.

Sammenligner man med Premier League, er der langt større fokus på fans i Tyskland, og netop fansene kan være et frygtindgydende våben i Bundesligaen. Det kan dog være lidt bekymrende, at Bayern München var det eneste hold, der gik videre fra gruppespillet ved Champions League sidste sæson. Intet desto mindre, så fortsætter Tyskland med at producerer talenter, og den næste store stjerne er ikke langt væk.

Hvordan skal Jeg bette på Bundesligaen?

Den tyske effektivitet føres efter en streng gameplan. Eksempelvis vil mange tyske hold forsøge at køre deres
modstandere trætte og score til sidst, dermed betyder udholdenhed meget. Bundesliga bettere bør måske kigge på markederne for, hvornår et mål scores, især oddsene på et mål efter det 75. minut.

Italien - Serie A

Italiensk fodbold bliver ofte generaliseret som forsigtigt og lavt scorende. Med mange unge talenter, og den seneste transfer af Cristiano Ronaldo til Juventus denne sommer, ligner den generalisering efterhånden en joke i stedet for en guide til, hvordan du skal bette. Intet desto mindre, så vil spillere i Italien altid respektere deres nationale helte og den måde de spillede på, og derfor vil de være bedre til det defensive arbejde, stærke tacklinger samt mange spilstop, hvis det er nødvendigt.

Mens de financielt stærke hold som Juventus og Napoli scorer efter behag, så er der stadig plads til det defensive fodbold i Serie A, og det er især de mindre hold der vil ære denne spillestil, når de skal møde spillere som Cristiano Ronaldo, Dybala eller Dries Mertens. Med en udvikling i træningen rundt omkring i Europa, er fysikken vigtigere end nogensinde, og det er ingen undtagelse i italiensk fodbold

Med den fysiske styrke der blot forøges hvert år på midtbane hos Serie A spillerne, kan det være, at man skal til at kigge efter angribere med et specielt sæt egenskaber. Et eksempel kunne være en angriber med stor fysik, der er god til at holde på bolden. Det kan meget vel blive nødvendigt i de kommende sæson. Fra et betting perspektiv bør det relatere til markederne for første (eller sidste) målscorer og over/under markedet i 2018/2019 sæsonen.

Hvordan skal Jeg bette på Serie A

Overvej at spille på en kamp mellem to tophold, hvor der kommer under 1.5 mål, især hvis begge hold har meget på spil.

Læs også
OB fanzone - alt du bør vide om OB

OB fanzone - alt du bør vide om OB

U21-EM: 2. runde

U21-EM: 2. runde

AaB fanzone - alt du bør vide om AaB

AaB fanzone - alt du bør vide om AaB

FC Midtjylland fanzone - alt du bør vide om FCM

FC Midtjylland fanzone - alt du bør vide om FCM

U21-EM

U21-EM