I fraværet af hjemlig fodbold overtager de internationale turneringer dagsordenen i kalenderårets sommermåneder.

VM i fodbold dominerede sidste års overskrifter, mens Nations League vil forsøge at udfylde et lille tomrum denne sommer.

I lyset af at Nations League har været kort og god, er fodboldelskere nødt til at gå over til U21 og U20-turneringer for at få deres behov opfyldt. 

Turneringerne har været fascinerende og givet os mulighed for at se det næste kuld af talenter på et internationalt niveau.

Der har været succeshistorier og rejser, som ikke helt har levet op til promoveringen efter en imponerende sommersæson.

Vi ser her på nogle af de spillere, som tidligere gjorde sig bemærket i aldersgruppe-turneringer, og hvor deres respektive karrierer har ført dem hen. 

 

Neymar

Neymars talent var tydeligt i en meget ung alder, da han spillede for Santos i Brasileiro Serie A.

Hans præstationer gav ham en naturlig ankerplads på landsholdet ved de sydamerikanske U-20-mesterskaber i 2011.

Her beviste han sine fantastiske kaliber ved at føre online betting og odds -favoritterne Brasilien til pokalen, og han dominerede turneringen med sine opvisninger. Han indledte turneringen ved at score fire mål i Selecaos indledende mål mod Paraguay, før han tilføjede endnu et mål i triumfen over Columbia. 

I den sidste fase opnåede Neymar at score to mål mod Chile og Uruguay, hvilket fik hans samlede score op på ni mål i turneringen, hvilket sikrede Brasilien en plads i toppen.

Neymar har bevaret sin form på højeste niveau, selvom det ikke resulterede i den ultimative succes for Brasilien ved VM 2018.

Men han er i en udvalgt gruppe af spillere sammen med Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, som kan leve op til hypen som vidunderbarn, da de var yngre. 

 

Alexandre Lacazette

Lacazette har slået sit navn fast som en af de førende angribere i Europa på grund af sine opvisninger for Arsenal og Frankrig.

Han har været et kløgtigt køb for the Gunners, som købte ham for 45 millioner britiske pund fra Lyon. Lacazette har bevist sine kvaliteter i Premier League og Europa League, hvor han scorede de mål, som fik Unai Emerys hold i Europa League finalen.

Før hans skifte til det emiratiske stadion, spillede Lacazette i de tidlige dage af sin karriere hos Lyon og for Frankrig ved U20-verdensmesterskaberne i 2011. 

I turneringen i Columbia viste han de evner, som skulle føre ham til det højeste niveau. Han scorede fem mål i Frankrigs march mod semifinalerne og to af dem var to bemærkelsesværdige sejrsmål mod Nigeria i kvarterfinalen.

Lacazette scorede også åbningsmålet mod Mexico i playoffkampene om tredjepladsen, selvom de blå endte som nummer fire efter et 3-1-nederlag.

Han fik sammenlagt scoret fem mål, hvilket efterlod ham i toppen af listen sammen med Brasiliens Henrique og Spaniens Alvaro Vazquez. 

banner

 

Marcus Berg

Berg fangede opmærksomheden fra hold over hele verden med en brillant serie af optrædener i det europæiske U21 mesterskab i 2009.

Svenskeren kom ind i turneringen efter to imponerende sæsoner i Eredivisie for Groningen, hvor han scorede 32 mål i to sæsoner. Han tog den form med sig ind i åbningskampen, hvor han gjorde et stort indtryk med det samme ved at lave hattrick i sit holds sejr over Hviderusland. 

Berg opnåede herefter at score to mål i 2-1 sejren over Serbien, som sendte Sverige til semifinalerne mod England.

De tre løver var foran med 3-0 ved pausen, men Berg trodsede livebetting oddsene og førte an i comebacket i anden halvleg, hvor han scorede to mål i et forsøg på at udligne scoren.

Hans anstrengelser sendte kampen ud i straffesparkskonkurrence, hvor forwarden missede fra pletten. Berg afsluttede turneringen som topscorer og blev kåret til turneringens bedste spiller. Men han var ikke i stand til at fortsætte sin imponerende begyndelse, selvom han havde en solid karriere. 

Berg var ikke i stand til at finde formen hos Hamburger SV i Bundesligaen, hvor han kæmpede i tre sæsoner, inden han tog videre. Forwarden havde derefter en succesfuld periode på fire år hos Panathinaikos, og han spiller nu hos Al-Ain i UAEs bedste liga.

Berg har været robust nok på et internationalt niveau, han har således spillet 69 kampe for Sverige og scoret 19 mål i processen. 

 

Adrian Lopez

I 2011 var Spanien på toppen af deres succes, da de netop havde vundet VM i 2010 og EM i 2008. Bredden af deres talentpulje gjorde det muligt for La Roja at udvælge en talentfuld trup af spillere til U21 EM 2011 i Danmark.

Adrian havde tidligere vundet sølvstøvlen i 2007 ved U20 VM, men på grund af de talenter, som var foran ham, havde det ikke været muligt for ham at få en fast plads på landsholdet.

Adrian kom ind i turneringen på baggrund af to gode sæsoner for Deportivo La Coruna, selvom han ikke var produktiv foran målet. 

I Spaniens åbningskamp mod England lykkedes det ham ikke at finde nettet, men han kom tilbage med to mål i La Rojas 2-0 sejr over Tjekkiet.

Forwarden og Juan Mata slog i fællesskab Ukraine, hvilket sendte Spanien i en af turneringens semifinaler.

La Roja var på kanten af nederlag i semifinalen mod Hviderusland, men Adrian scorede et udligningsmål i det 89. minut, hvilket sendte kampen ud i overtid.

Her scorede han igen og sikrede Spanien en plads i finalen. Adrian førte an i turneringen med fem mål, da Spanien vandt mesterskabet. 

Et skifte til Atletico Madrid fulgte efter turneringen, og han var imponerende i sin første sæson. Han spillede i deres Europa League-triumf i 2012, hvor han scorede otte mål i turneringen.

Adrian spillede en rolle i klubbens La Liga-triumf som fodbold betting-underdogs i 2013-14 sæsonen, men han havde ikke samme indflydelse. Siden da har han været på kontrakt i Porto, men er hoppet frem og tilbage mellem Villareal og Deportivo på lejekontrakter.

 

Ebenezer Assifuah

Der er altid den tilfældige spiller, som dukker op af ingenting og bliver stjerne i aldersgruppe-turneringer.

Ghanas Assifuah var topscorer ved U20 VM i 2013. Paul Pogba og Harry Kane var blandt de andre spillere i turneringen, som tidligere havde vundet titlen som turneringens bedste spiller.

 Men Assifuah fik Den Gyldne Støvle med seks mål. Det var en imponerende bedrift i lyset af, at han ikke var i stand til at score i Ghanas to første kampe, før han scorede to mål mod USA. 

To mål mere fulgte i en nervepirrende kamp mod Chile, hvor han scorede det afgørende mål i overtiden. Han scorede mod Frankrig i et 2-1-nederlag i semifinalen såvel som i Ghanas sejr over Irak i playoff-kampen om tredjepladsen.

Assifuahs karriere fik ikke fart efter verdensmesterskabet efter et skifte til det schweiziske hold Sion. Han kæmpede med at score, før han skiftede til Le Havre i 2017, hvor han spillede en god første sæson, men ikke havde været særlig produktiv siden sit ophold i 2. division. 

Som man kan se, har nogle spillere nået toppen af fodboldverdenen, mens andre er gledet ind i glemsel efter lovende kampe tidligt i deres karriere i disse ungdomsturneringer.

Der findes ingen garanti i fodbold: nogle spillere er ikke i stand til at leve op til deres potentiale, mens andre bliver større, end man kunne have forventet. 

Læs også
EM-fodbold 2020: Betting guide

EM-fodbold 2020: Betting guide

Optakt: Liverpool vs. Manchester United

Optakt: Liverpool vs. Manchester United

De største agenter i fodboldbranchen

De største agenter i fodboldbranchen

Hvem er nogle af fodboldens klogeste hoveder udenfor banen?

Hvem er nogle af fodboldens klogeste hoveder udenfor banen?

Del 2: De bedste udenlandske Superliga-spillere gennem tiden

Del 2: De bedste udenlandske Superliga-spillere gennem tiden