Shane Long sikrede sig en kæmpe ære, da han sørgede for, at Southampton kom foran efter kun syv sekunder i kampen mod Watford i april 2019 – det hurtigste mål i Premier Leagues historie. 

Tottenhams Ledley King var indehaver af den tidligere rekord på 9,82 sekunder i 19 år, da han bragte Spurs foran mod Bradford på Valley Parade tilbage i år 2000. 

Christian Eriksen testede denne milepæl, da han scorede for Mauricio Pochettinos hold i kampen mod Manchester United i sæsonen 2017/18, og missede kun med 0,72 sekunder, hvilket gav King mulighed for at holde fast i sin krone i 20 måneder mere. 

Men den tidligere engelske forsvarers regime sluttede, da den irske spiller fandt vej til nettet lige efter hornets fløjt tidligere i år. Long undgik Watford-forsvareren Craig Catchcarts forsøg på at spille en lang bold fremad, før han huggede bolden over Ben Foster efter kun 7,69 sekunder.

Southampton-forwarden har fortjent sin plads i Premier Leagues historie, men hvordan rangerer denne bedrift sammenlignet med lignende bedrifter rundt omkring i verden? Vi dykker nu ned i sportens historie og de hurtigste mål, som er blevet scoret i klubfodbold. 

banner

De hurtigste mål i fodbold nogensinde

Æren for det hurtigste mål, som nogensinde er scoret i klubfodbold, er til debat. I 2009 scorede Al-Hilals Nawaf Al Abed fladt efter kun to sekunder, da han sparkede et venstrefodsskud i nettet umiddelbart efter kampstart i Prince Faisal U-21-cuppen mod Al-Shoulla.

Men Al-Hilal blev dømt til at have brudt reglerne i konkurrencen efter at have brugt seks spillere på banen over 21 år i konkurrencen. Om målet stadig tæller som det hurtigste nogensinde, er noget, man kan diskutere. 

Maryhills Gavin Stokes kan også gøre krav på det hurtigst scorede mål i fodbold. Han skød bolden direkte ind i øverste hjørne efter fløjten havde lydt for sit hold i Vestskotlands Superligas 1. Division mod Clydebank i 2017 i en juniorkamp.

Marc Burrow scorede det hurtigste mål i England i 2004, da han fandt netmaskerne for Cowes Sports Reserves mod Eastleigh Reserves ved at løfte bolden over målmanden langt udefra i deres Wessex League første divisionskamp efter bare 2,57 sekunder. 

Dog har Guinness Rekordbog imidlertid identificeret Ricardo Olivera som den spiller, der har scoret det hurtigste mål i fodboldens historie, da han scorede efter 2,8 sekunder for Rio Negro Capital mod Soriano Interior 26. december 1998.

Så hvem, der rent faktisk er indehaver af rekorden, kan diskuteres, men ovenstående indsatser vil i hvert fald blive svære at slå, hvad angår holdene på højeste niveau. Når det så er sagt, er det altid værd at holde øje med live onlinebetting og -odds, for at finde ud af om et hold scorer så hurtigt.

 

De hurtigste mål i de største ligaer

MLS er den første større liga, som kan prale af et af de hurtigste mål i den registrerede historie. Mike Grella var manden på pletten for New York Red Bulls i deres kamp i 2015 mod Philadelphia Union. Han slog til på en løs aflevering efter kickoff og fortsatte sit løb mod straffesparksfeltet, før hans parerede skud rullede ind i nederste hjørne efter syv sekunder. 

De fleste betting- og livebetting-sider ville ikke have brudt sig om, at OFI Cretes Andreas Labropoulos scorede mod Olympiacos i den græske Greek Superliga, men han fandt også netmaskerne, selvom hans hold tabte kampen 3-1.

La Ligas hurtigste mål fandt sted i sæsonen 2007/08, da Real Valladolids Joseba Llorente scorede efter 7,22 sekunder. Angriberen lavede en dribling ind i straffesparksfeltet lige efter kampstart og modtog en høj aflevering fra holdkammeraten Victor. Han foretog en boldberøring for at få bolden under kontrol, før han skød den over Espanyols målmand Inaki Lafuente.

Seydou Keita var 440 millisekunder fra at slå rekorden for Valencia i 2014, da han smækkede en løs tilbagelægning fra Almerias Marco Torsiglieri i mål med indersiden af foden. 

Michel Rio har stadig rekorden for det hurtigste mål i Ligue 1 – en rekord, som han var indehaver af i 27 år. Han brød bagkæden efter otte sekunder for SM Caen i deres møde med AS Cannes i en 3-1-sejr med holdet i 1992.

Serie A har heller ikke brudt ottesekundsgrænsen. Paolo Poggis indsats er stadig den hurtigste i Italiens bedste division, hvilket han opnåede, da han scorede et flot mål efter 8,1 sekunder for Piacenza i deres sejr over Fiorentina i 2001.

Bundesligaen gennemlevede 16 års venten på en ny målscorer til at slå rekorden på 11 sekunder, som blev udført af tre spillere – Giovane Elber, Ulf Kirsten og Paul Freier. Men to spillere gjorde, hvad de skulle med kun et års mellemrum. Karim Bellarabi lavede en pæn afslutning inde fra feltet kun ni sekunder inde i Bayer Leverkusens kamp mod Borussia Dortmund i 2014.

Bellarabi måtte herefter se sin rekord slået 364 dage senere af Kevin Volland. Hoffenheim-forwarden slog til på en bold på en fejlaflevering fra Bayern Münchens David Alaba, som var sluppet fra Jerome Boateng. Volland sikrede sig, at han fik bolden foran Manuel Neuer, og sparkede glidende bolden i mål og 0,03 sekunder hurtigere end Bellarabis mål.

Bundesligaen skuffer aldrig, hvilket gør det til en af de mest uforudsigelige ligaer uden for Bayern i sportsbettingodds.  

 

Hurtigste mål i pokalturneringer og international fodbold

Det hurtigste mål scoret i den prestigefyldte FA Cup stod Ashton Uniteds Gareth Morris bag, som scorede et mål fra 55 meter i 2001 efter kun 4,2 sekunder i holdets første kvalifikationskamp, der endte uafgjort mod Skelmersdale United.

Det engelske fodboldforbund indrømmede, at de ikke er sikre på, om det var det hurtigste mål i konkurrencens 148-årige historie, da deres oversigter, som går tilbage til 1871, ikke har fuld opgørelse over hvert mål, som er blevet scoret. Indtil det modsatte er bevist, tilhører rekorden Morris. 

På den internationale scene skrev Lukas Podolski sig ind i historien, da han sendte et lavt skud ind i nederste hjørne for Tyskland efter seks sekunder af deres venskabskamp mod Ecuador i 2013. 

Belgiens Christian Benteke var kun lidt bagefter Podolski, selvom han har rekorden for det hurtigste mål i en kvalifikationskamp til verdensmesterskaberne, da han scorede mod Gibraltar efter 8,1 sekunder i 2016.

Hvad selve verdensmesterskaberne angår, var Hakan Sukur den hurtigste på pletten i en turnering, da han scorede efter 10,8 sekunder for sit holds nederlag mod Sydkorea i 2002 i playoff-kampen for tredjepladserne. 

En hollænder besidder Champions League-rekorden for det hurtigste mål i Europas bedste konkurrence. Roy Makaay scorede efter 10,12 sekunder i Bayern Münchens ”round of 16 match” mod Real Madrid på Allianz i 2007.

Hans mål skulle vise sig at blive afgørende, da det tyske hold vandt over deres spanske modstandere og beviste, at Champions League er et af de mest interessante markeder i fodboldbetting-landskabet.

Europa Leagues hurtigste mål blev scoret af Jan Sykora fra Liberec, som skød Vitolos rekord ned i 2016 da han scorede efter 10,69 sekunder af sit holds kamp mod Qarabag.
 

Læs også
Martin Braithwaites løn og karriere

Martin Braithwaites løn og karriere

Kasper Schmeichel løn og formue

Kasper Schmeichel – løn og formue

De bedste landstrænere i fodbold gennem tiden

De bedste landstrænere i fodbold gennem tiden

Champions League: fodboldspillere med flest titler med forskellige klubber?

Champions League: fodboldspillere med flest titler med forskellige klubber?

Zlatans utrolige rekorder - 2021

Zlatans utrolige rekorder - 2021