FC Nordsjælland betting-tips, prognoser og odds

888sport giver dig alle væddemål og prognoser om FC Nordsjælland. Du kan tjekke alle de seneste betting-informationer om FC Nordsjælland, som bliver sammensat af vores gruppe af eksperter, der i dén grad lever og ånder for sporten.

Hvis du af og til leder efter de bedste odds og væddemål på FC Nordsjællands kampe, så er 888sport stedet. Her finder du en række FC Nordsjælland-relaterede informationer, som du ikke må gå glip af. Du kan læse alle de seneste betting-prognoser, nyheder og dybdegående artikler om FC Nordsjælland her.

 

Hjemmeside: www.fcn.dk/ Meritter:

Officielle Facebookside:

facebook.com/fcnordsjaelland

(31.900 likes)

Superliga: 1 mesterskab

 

Officielle Twitter:

twitter.com/fcnordsjaelland

 (8.855 følgere)

Pokalturnering: 2 titler

Officielle Instagram:

instagram.com/FCNORDSJAELLAND

 (9.081 følgere)

Champions League: 0 titler

Bedste resultat: gruppespillet (2012)

Stiftet:  1. januar 1991

Europa League: 0 titler

Bedste resultat: fjerde runde (2013)

 

FC Nordsjælland holdkort 2019/20

FC Nordsjælland har siden 2015 haft den laveste gennemsnitsalder i Superligaen. I deres første kamp i sæsonen 19/20 mod Horsens havde startopstillingen en gennemsnitsalder på 22 år og udskiftningsbænken på 19 år.

Og selvom mange af spillerne stadig ikke burde spille seniorbold, hvis man tager alderen i betragtning, så er Nordsjælland ikke bleg for at kaste the young guns i kamp på førsteholdet. FCN har længe været i gang med at revolutionere, hvordan talenter udvikles i fodboldverden.

De unge tigre fra Nordsjælland imponerer fra sæson til sæson, og på trods af det skal de hvert år ved sæsonstart lægge øre til, at mange eksperter dømmer holdet til nedrykning. Dette er naturligt, eftersom Nordsjælland ofte sælger deres store profiler efter en sæson, hvilket tilfældet var i år, da Andreas Skov Olsen, Nelsson, Bartolec og Mads Valentin Pedersen blev solgt.

Nye stjernefrø er derfor på spring, og det fik vi også at se i sæsonens første kamp, da Horsens blev udraderet på eget græs med 0-3.

banner

Flemming Pedersen råder over et stort kuld af spændende og måske kommende stjernespillere. Hver sæson sidder de fleste nok og spekulerer over, hvor langt Nordsjælland kan drive det – det gør vi!  De ender med at overraske sæson efter sæson.

De unge spillere kan dog kun sprudle, hvis de har nogle rutinerede herrer at læne sig opad. Her har FCN for nyligt oprustet sig med en ny rutineret herre i form af Kian Hansen fra Midtjylland. Titel som alderspræsidenten overtager Kian Hansen med sine 30 år, efterfulgt af Nicolai Larsen og Mikkel Rygaard på 28 år.

Det ville ikke kom bag på nogen, hvis de tre alderspræsidenter i ny og næ føler sig gråhårede i klubben, for den fjerdeældste spiller er 24 år og nedefter. En af de yngste er finnen Oliver Finnen, som fik sin Superliga-debut sidste år – han er blot 17 år.

Online betting-markederne har forståeligt nok svært ved at vurdere, hvordan Nordsjælland klarer sig fra kamp til kamp. På hjemmebane har de en klar fordel på deres elskede kunststof, eftersom de træner på underlaget hver dag.

De scouts, som overværer Nordsjællands kampe, går i hvert fald ikke tomhændet hjem – flere navne er allerede begyndt at springe i øjnene: Isaac Atanga, Jacob Steen Christensen, Mikkel Damsgaard osv. – det vrimler med tigerunger, som er på spring.

 

Hvem var FC Nordsjællands topscorere i sidste sæson?

1. Andreas Skov Olsen – 26 mål 

2. Goodsway Donyoh – 11 mål

3.  Jonathan Amon – 6 mål

4. Ulrik Jenssen – 3 mål

5. Mikkel Rygaard Jensen – 3 mål

 

Hvem er FC Nordsjællands alletiders topscorer?

1. Martin Bernburg – 39 mål 

2. Emiliano Marcondes – 38 mål

3. Marcus Ingvartsen – 30 mål

4. Joshua John – 30 mål

5. Morten Nordstrand – 29 mål

 

Hvem ejer FC Nordsjælland?

FC Nordsjælland er ejet af den engelske investergruppe The Pathways Group Limited, som fodboldentusiasten og direktøren Tom Vernon overtog fra Allan K. Pederen i 2016.

Dengang ansatte de den kommende danske landstræner Kasper Hjulmand, og det viste sig at være en god ide. Han kunne om nogen udvikle store talenter.

Selskabet har i sinde at udvikle spillere gennem Nordsjælland og deres akademi i Ghana, med henblik på at sælge dem videre til større udenlandske klubber. Dette er lykkedes dem meget godt de seneste par sæsoner.

Tom Vernon har tidligere været scout for de røde djævle Manchester United.

 

Hvilke rivaliseringer er størst i FC Nordsjælland?

Efter et års fravær er FC Nordsjællands største rivaler tilbage i Superligaen – Lyngby og Nordsjælland kan igen nyde godt af hinandens rivaliseringer, som primært er opstået grundet de små 15 km afstand, som adskiller de to klubber.

Især den tidligere Lyngby-spiller Mikkel Rygaard har smidt lidt ekstra benzin på rival-bålet, da han sidste år skiftede til rivalerne fra Nordsjælland, eftersom han blev fritstillet, da Lyngby ikke kunne betale spillernes løn til tiden.

Det er fedt og godt for Superligaens underholdningsniveau at have dette lokalopgør tilbage i landets bedste række.

 

Hvad er FC Nordsjælland værd, og hvordan ligger deres lønbudget?

Nordsjælland har igennem længere tid skudt det ene stjernefrø afsted efter det andet. Det vender vi tilbage til, men på grund af deres store fokus på udvikling af talenter fra egne rækker er Nordsjællands værdi blevet højere end mange af de øvrige Superligaholds.

FCN er ifølge Transfermarkt i øjeblikket vurderet til at være ca. 167 millioner danske kroner værd. De er pt. den klub i Danmark, som har den tredjestørste værdi. Spillerbudgettet har aldrig været noget at råbe hurra for, netop fordi deres vision er at udvikle og sælge unge stjernespillere – der har de sjældent brug for løntunge spillere.

Det dyreste køb i Nordsjællands historie skete i netop dette års sommertransfervindue, da Kian Hansen blev købt for 7 millioner i FC Midtjylland.

I år overgik Nordsjælland sin højeste værdi fra 12/13-sæsonen på ca. 125 mio. Og netop de mange store transfers ekspolerede i dette sommertransfervindue, da topscorer Andreas Skov Olsen, forsvarsgeneral Nelsson, samt Bartolec og Valentin Pedersen fløj fra reden.

FCN’s hidtil største transfer skete i 16/17-sæsonen, da Emre Mor blev solgt i en omegn af 72 mio. kr. Den driblestærke tekniker gjorde sig flot bemærket med sine vævre driblinger, som fik selv det bedste Superligaforsvar til at sætte sig på rumpetten.  

Dortmund og andre storklubber var solgt, men Dortmund endte med at vinde Emre Mors gunst.

Ellers har FCN har følgende rekordtranfers:

  • Andreas Skov Olsen: Bologna – 45 mio.

  • Mathias Jensen: Celta Vigo – 37 mio.

  • Stanislav Lobotka: Celta Vigo – 37 mio.

  • Marcus Ingvartsen: Genk – 36 mio.

Og det fortsætter – dét kan man kalde en god forretning.

I forhold til sponsorer har Nordsjælland siden 2013 spillet i Diadora. I den nye sæson 19/20 skal Nordsjælland spille i Nike, som bliver leveret fra Unisport. Samarbejdet varer i øjeblikket i fire år.

FC Nordsjællands hovedsponsorer er DHL og Arbejdernes Landsbank.

 

FC Nordsjællands største meritter og mindefulde øjeblikke

Nordsjællands første og indtil videre eneste mesterskab er nok det største, klubben har opnået. I 2012 brød FC Nordsjælland FCK’s flere års mesterskabsdominans, da de med 2 points forspring vandt deres første mesterskab.

Mesterskabet betød ekstra meget, fordi der med mesterskabet også fulgte en direkte kvalifikation til det forjættede land – Champions League, hvor andre mesterhold som Chelsea, Juventus og Shakhtar Donetsk stod for døren.

Det blev en lærerig tid i Champions League, hvor målscoreren blev 4-22. Det største resultat blev sikret i Parken, da de spillede 1-1 mod Juventus – som bestod af navne som Pirlo, Vidal, Buffon og Bonucci osv. Danske Lord Bendtner spillede 15 min af kampen for Juventus.

Inden Nordsjællands mesterskab i 2012 vandt holdet også pokalturneringen i 2010 og 2011 og sørgede derfor for et uforglemmeligt titel-hattrick.

 

FC Nordsjælland’s fanprofil

FC Nordsjælland er ikke just kendt for deres fankultur, men trofaste er deres fans.

FC Nordsjællands officielle fanklub er Wild Tigers, som blev stiftet i 2002 og har siden da været FCN’s officielle fanklub det meste af tiden frem til 2019.

FCN har aldrig været kendt for at husere hooligan-lignende fanfraktioner.

FC Nordsjællands maskot er ikke overraskende en tiger ved navn Timba

 

Right to Dream Park

Right to Dream Park, som tidligere hed Farum Park fik tildelt det karakteristiske navn i 2016. FC Nordsjælland lever og består af talenter, og derfor blev Right to Dream Park opkaldt efter ungdomsakademiet, som hedder Right to Dream.

Right to Dream Park var det første fodboldstadion i Superligaen, som fik kunstgræs i 2009. Det betød dog, at FCN var nødsaget til at spille deres Champions League i Parken og ikke på deres hjemmebane.

I dag kan Right to Dream Park rumme 10.300 tilskuere. Den mest sete kamp på Right to Dream var tilbage i 2013, da FCK kom forbi og vandt 2-3. Right to Dream Park var fyldt til den sidste plads, hvormed 10.300 overværede kampen.

 

De mest berømte FC Nordsjælland-legender

FC Nordsjælland har igennem tiden haft flere karismatiske profiler, som har haft en enorm indflydelse på, hvor FCN er den dag i dag.

Flere spillere, træner og ledere, som gennem årene har huseret i FC Nordsjælland, har alle været med til at skabe et professionelt og yderst velegnet Superliga-mandskab.

For at hylde nogle af dem har Nordsjælland lavet deres helt egen Hall of Fame, hvor flere profilerede spillernavne dukker op:

  • Thomas Andreasen – tidligere anfører og rekordholder for flest spillede kampe fra perioden 1999-2007 – 295 kampe blev det til.

  • Søren Christensen – fik sit professionelle gennembrud i FCN og takkede klubben for det ved at spille 233 kampe i perioden fra 2006-2014.

  • Jesper Hansen – var med til at hente klubbens første mesterskab og blev senere hen landsholdsspiller – Antal kampe: 179 (2001-2013).

  • Nicolai Stokholm – anfører og en sand kulturbærer for klubben. Var en af de største karakterer i mesterskabssæsonen.

Dette er blot få eksempler på nogle af de klubkoryfæer, som har haft en større betydning for klubben. Det bliver dog efterhånden svært at skabe klublegender, hvis Nordsjælland bliver ved med at sælge spillerne relativt unge. Andre rutinerede kræfter må derfor træde i karakter.

 

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder