fodboldstøvlens historie

 

Vi tænker sjældent over, hvordan fodboldstøvler kan påvirke livebetting, da vi forudsætter, at professionelle har det bedste, som kan købes for penge.

Det har ikke altid været sådan, da fodboldspillere i det 19. århundrede plejede at tage deres tunge arbejdsstøvler på til kampen.

Disse støvler havde ingen knopper eller skospidser af stål. Måske som resultat af, at spillerne erfarede, at det ikke er sjovt at blive sparket af en skospids af stål, begyndte man at producere særlige fodboldstøvler.

Da fodboldligaen startede i 1888, bar spillerne tykke læderstøvler med høje ankler. De fik snart læderknopper på. 

Støvleproduktionsbranchen kom for alvor i gang, takket være Dassler-brødrene.

Rudolf Dassler grundlagde Puma og påstod at være den første, som introducerede støvler med påskruede knopper i verden med Puma Super Atoms, som minder om moderne fodtøj mere end de gamle læderknopper.

Rudolfs bror Adi, som grundlagde Adidas, påstår også, at det var ham, som opfandt støvler med påskruede knopper – hvem det så end var, har moderne fodboldspillere meget at være taknemmelige for. 

Moderne online betting og odds markeder ville ikke vide, hvordan de skulle reagere, hvis et helt hold kom på banen med en ny slags støvle, men det er præcist, hvad der skete under verdensmesterskaberne i 1954.

banner

Støvler med påskruede knopper gav det vesttyske hold det ekstra fodfæste, de havde brug for, for at slå Ungarn 3-2 på en bane gennemblødt af regnvand.

Vigtigheden af brands og spillerstøtte voksede i det 20. århundrede. Copa Mundials fra Adidas er en af de mest ikoniske støvler i historien, båret af for eksempel Diego Maradona og Zinedine Zidane. 

Wayne Rooneys DC United er måske en af fodboldbetting favoritterne til at vinde MLS denne sæson, men Rooney bar Nikes berømte Total 90 Lasers, da han skød Manchester United mod Premier League-titlerne.

Sweet spottet foran på støvlen hjalp disse teknisk begavede stjerner, som søgte at vende og dreje deres støvle og skud på alle mulige måder.  

Moderne støvler fås nu i alle mulige farver og stile.

Adidas Nemeziz-støvlerne har måske ikke gavnet Lionel Messi meget, da hans hold Barcelona tabte til Liverpool denne sæson, selvom de var kæmpe favoritter på betting sites til at nå Champions League finalen.

Men disse snøreløse støvler giver en komfort og kontrol, som er millioner af lysår væk fra de gamle læderstøvler. 

 

Læs også
Udenlandske spillere i Superligaen

Udenlandske spillere i Superligaen

5. runde i Champions League: 10 mulige udfald?

5. runde i Champions League: 10 mulige udfald?

Danske vs. engelske fodbold-udtryk

Danske vs. engelske fodbold-udtryk

EM-optakt: Irland vs. Danmark

EM-optakt: Irland vs. Danmark

10 velovervejet tips

Superliga 16. runde: 10 velovervejet tips