EM-kvalifikationen ruller for alvor over tv-skærmene, og på tirsdag er det Danmarks tur til at få skudt gang i deres håb om at komme til EM i 2020.

Danmark står med gode kort på hånden i gruppe D, da det eneste hold, som Danmark skal duellere med førstepladsen om, er Schweiz. De resterende hold, Irland, Georgien og Gibraltar, burde ikke være et problem for Danmarks EM-drømme.

banner

Ikke uden grund stod de fleste tilbage med lidt bekymringer efter kampen mod Kosovo i torsdags. Selvfølgelig havde det en betydning for kampen, at Åge Hareide valgte at stille med størstedelen af B-holdet mod Kosovo.

Ingen havde dog troet, at Danmark gennem hele kampen skulle være et til to skridt bagefter Kosovo, som virkelig blev båret frem af et fantastisk publikum til trods for, at stadionet kun kunne rumme 13.000 tilskuere. 

Mon ikke A-kæden og generelt hele landsholdet er på et mere mentalt parat stadie, når kampen i Schweiz skydes i gang.

 

Optakt: Schweiz vs. Danmark

Schweiz kom ikke uden besvær gennem kampen mod Georgien. Første halvleg var mildest talt en katastrofe for schweizerne. I anden halvleg var de lidt mere effektive og endte med at vinde 2-0 – dog uden at imponere synderligt. Fraværet af deres store stjerne, Shaqiri, må have kostet på den offensive front.

Det bliver spændende at se, hvor Schweiz og Danmark står i forhold til hinanden. De har ikke mødt hinanden i 20 år, derfor er sammenligningsgrundlaget ikkeeksisterende, da meget er sket siden da. Det er to middelmådige landshold med flere profiler.

 

banner

Til VM nåede begge mandskaber til 1/8-finalerne. Begge hold befinder sig derfor i det bedre luftlag blandt landshold i verden. På FIFA’s verdensrangliste ligger Schweiz i øjeblikket på ottendepladsen, og Danmark på 10. pladsen.

Kampen bliver derfor en taktiskpræget affære, da holdene lige skal se hinanden an. En uafgjort går det meget vel hen og bliver, selvom Schweiz er favoritter. En uafgjort giver odds 3.20.

Kampstart: tirsdag kl. 20:45 – god fornøjelse.

 

Andre EM-kampe:

 

Italien vs. Liechtenstein

Italien kommer til at vinde med tenniscifre mod put-nationen, Liechtenstein. Det giver således odds 2.55, hvis Italien scorer over 5.5 mål i kampen.

Kampstart: tirsdag kl. 20:45.

 

Malta vs. Spanien

Det samme burde gælde for Spaniens vedkommende. Malta får ikke et ben til jorden. Spanien vinder til odds 1.03, scorer over 3,5 mål til odds 1.68, og så laver Morata en basse eller to til odds 1.55.

Kampstart: tirsdag kl. 20:45.

 

Norge vs. Sverige

I kampen om Skandinavien bliver der med garanti gået til vaflerne. Det bliver upoleret, men underholdende fodbold. Der er mere på spil end bare tre point, derfor vil Sverige umiddelbart ikke være favoritter, selvom de har klaret sig meget bedre end Norge over en længere periode. En uafgjort giver odds 3.25.

Kampstart: kl. 20:45.

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
EM-fodbold 2020: Betting guide

EM-fodbold 2020: Betting guide

Optakt: Liverpool vs. Manchester United

Optakt: Liverpool vs. Manchester United

De største agenter i fodboldbranchen

De største agenter i fodboldbranchen

Hvem er nogle af fodboldens klogeste hoveder udenfor banen?

Hvem er nogle af fodboldens klogeste hoveder udenfor banen?

Del 2: De bedste udenlandske Superliga-spillere gennem tiden

Del 2: De bedste udenlandske Superliga-spillere gennem tiden