Den 21. udgave af verdens største fodboldturnering starter d. 14. juni 2018 i Rusland. I den månedlange turnering deltager 32 lande, der kæmper i otte grupper med fire hold. De to bedste hold fra hver gruppe går videre til knockout kampene.

De otte vindere af hver ottendedelsfinale vil gå videre til kvartfinalen, og sådan foregår det indtil der blot er to hold tilbage, der skal kæmpe om den ultimative titel på Luzhiniki Stadion i Moskva d. 15. juli.

2014-udgaven af turnering foregik i Brasilien, og her var det Tyskland der vandt. De forsvarende mestre er i øjeblikket favoritter, og pr. 7.marts 2018 giver de odds 5.75 hos 888sport. Spanien og Frankrig er næstfavoritter til hhv. odds 6.50 og 8.00 på vindermarkedet.

Lodtrækningen

De 32 deltagende nationer er blevet puttet i følgende grupper efter lodtrækning:

Gruppe A: Rusland, Egypten, Uruguay, Saudi Arabien
Gruppe B: Spanien, Portugal, Iran, Marokko
Gruppe C: Frankrig, Danmark, Australien, Peru
Gruppe D: Argentina, Kroatien, Island, Nigeria
Gruppe E: Brasilien, Schweiz, Costa Rica, Serbien,
Gruppe F: Tyskland, Sverige, Mexico, Sydkorea,
Gruppe G: Belgien, England, Tunesien, Panama,
Gruppe H: Polen, Colombia, Senegal, Japan

Sådan oddser du på VM

Det er allerede muligt at oddse på VM inden turneringen begynder. De forskellige markeder er allerede klar, og der kommer flere, når vi nærmer os slutrunden.

Vinderspil: Her spiller du på vinderen af VM 2018.
Topscorer: Her skal du spille på den spiller, der scorer flest mål til VM
Vinder+Topscorer: Her spiller du kombineret på vinderen af VM slutrunden og den samlede topscorer.
Finalisterne: Her skal du oddse på de to hold, du tror ender i finalen.
Ender i finalen: Her skal du oddse på bare et enkelt hold, der når til finalen
Når til kvartfinalen: Ligesom det overstående spil, så spiller du her på, hvem der kommer til kvartfinalen
Højstplaceret hold fra et kontinent: Vælg det hold, der klarer sig bedst fra kontinenterne, Asien, Sydamerika, Nordamerika, Afrika og Europa.
Gruppe vinder: Her spiller du på det hold, der vinder den pågældende gruppe
Gruppe vinderne på tværs af grupperne: Her spiller du på to hold, der vinder deres grupper.
Gruppe vinderne: Her kan du oddse på de to hold, der går videre fra en gruppe ved VM
Vindende gruppe: Her spiller du på, hvilken gruppe, der kommer til at vinde VM. Eks. Gruppe C.
Vindende kontinent: Vælg det kontinent, som landet der vinder VM kommer fra.
Hold specialer: Du kan oddse på special spil i løbet af VM. Topscorer for nationen, eller tidspunkt for elimination.

Du kan allerede bette på markederne nu, eller du kan vente på turneringen starter, så du har endnu flere muligheder. Hvis du aldrig har placeret et bet før, skal du åbne en 888Sport konto, hvor du skal indbetale penge før du kan placere et væddemål

888sport

Bedste betting-tips til VM

Forstå oddsene

Selvom du måske er fristet til at oddse med det samme, er der nogle ting du bør vide først. For det første kan oddsene svinge en del inden turneringen overhovedet går i gang. Så det kan være, at du spiller nu, og så stiger oddset i stedet, men det kan også gå den anden vej, hvor du får et godt odds, som så falder.

Der er mange grunde til, at odds kan ændre sig. Det kan være, at det hold du har oddset på, mister flere vigtige spillere pga. skader. Det vil få oddset til at stige. Det kan også være, at en angriber bare rammer formen og scorer mål på samlebånd. Det vil kunne få oddset til at falde. Desto tidligere du oddset, desto flere ting, kan der nå at ske, der kan påvirke dit odds.

At forstå hvordan oddsene bevæger sig, er en vigtig viden, hvis du gerne vil finde væddemål med værdi. Du skal kigge på det fulde billede, før du sætter dine hårdttjente penge på et væddemål.

Lav dit hjemmearbejde

Det bringer os videre til vores næstmest vigtige VM-betting-tip. Hvis du har planer om at oddse på VM, og du gerne vil give dig selv de bedste muligheder for at vinde, så bør du have et vågent øje på spillerne. Du er nød til at vide, hvem der er skadet (eller returnerer fra en skade), hvem der er i god form, hvem der spiller fast for deres klub, og hvem der generelt er gode til at overføre deres niveau fra klubben til landsholdet.

Når det kommer til betting, er viden utrolig vigtig. Så det er vigtigt, at du studerer div. statistikker, så du kan lære spillerne og trænerne at kende. Er der en dødens gruppe? (En gruppe hvor alle fire hold er stærke?) Eller er der en gruppe, hvor det ser yderst let ud for et af holdene? Når der er så mange forskellige markeder, er der ofte gode muligheder for at finde et væddemål, som passer til din viden, så længe du bare laver dit hjemmearbejde.

Vindende mentalitet

En anden vigtig ting at undersøge, er holdets mentalitet. Nogle hold har en historik med at vinde på det højeste niveau, hvor det nærmest ser ud til, at det er kodet ind i deres DNA - Tyskland er formentlig det bedste eksempel på dette. På den anden side er der også hold, der har det med at underpræstere. Hold der simpelthen ikke kan håndtere det pres, der er fra deres nation, da de ved, at der er mange millioner øjne, der holder øje med dem. Spanien har generelt været skuffende ved slutrunde, men de fik vendt det efter EM 2008-triumfen, mens England til odds 18.00 er et af de hold, der sjældent leverer ved slutrunder.

via GIPHY

VM-betting-strategier

Der er mange forskellige strategier, som kan benyttes til at bette på VM, og du erfarer måske din egen strategi, når VM er startet. Det vigtigste er dog, at man altid finder de væddemål, hvor der er mest værdi, så du kan få mest muligt ud af dine indskud.

I løbet af gruppespillet kan du prøve at identificere de dårligere hold, der måske alligevel har en chance for at gå videre. I 2014 endte Chile med at nuppe andenpladsen, hvilket sendte Spanien ud af VM, mens Costa Rica og Uruguay begge gik videre fra gruppe D på bekostning af England og Italien. I gruppe H endte Algeriet med at sende Rusland og Sydkorea ud, inden de formåede at presse Tyskland ud i forlænget spilletid i knockout kampene.

Du bør også huske på, at når kampene når til Knockout fasen, så er de ofte meget tætte. Hele 5 ud 8 kampe i 16-delsfinalen ved VM 2014 endte uafgjort efter 90 minutter.

Det skal du undgå

Det er måske lettere sagt end gjort, men du bør altid undgå at oddse med hjertet eller en mavefornemmelse. Du skal kun bette på din favoritnation eller din yndlingsspiller, hvis du har statistikerne til at bakke det op. Vigtigst af alt, så huske, at du aldrig skal spille for mere end du kan tabe.

VM-betting: Konklusion

Odds på VM er ikke altid let. De bedste hold vinder ikke altid, og hvis du vil finde et godt odds, så kan det tage tid. Men med så mange markeder, hvor der også er live betting, er det muligt at vinde penge på VM, hvis du gider at bruge lidt tid.

Bare husk at have det sjovt, VM kommer jo kun en gang hvert 4. år.

Læs også
Optakt: Danmark vs Frankrig

Danmark vs Frankrig: Dansk avancement ved VM?

VM-optakt: Fire kampe fra Gruppe C og D

VM-optakt: Afgørelsens time i Gruppe C og D

VM-optakt: De sidste kampe i Gruppe A og B

VM-optakt:  De sidste kampe i Gruppe A og B

VM-optakt: Danmark vs Australien

Optakt: Endnu en dansk sejr mod Australien?

VM: Historiske facts og vilde rekorder

VM: Historiske facts og vilde rekorder