Man kunne begynde denne artikel med at fortælle, at AC Milan i de seneste fire sæsoner er blevet mellem nummer seks og 10 i Serie A, hvilket er en klar kontrast til fordums tider, hvor klubben var altdominerende i Serie A.

Man kunne også indlede med at fortælle, at klubben kun har vundet tre mesterskaber i løbet af de seneste 20 sæsoner og ikke har været en markant faktor i europæisk fodbold, siden Champions League-titlen i 2007.

888sport banner

Eller man kunne nævne forskellen på mængden af penge, klubben har brugt på transfermarkedet i henholdsvis sommeren 2016 og sommeren 2017. For et år siden brugte AC Milan cirka 28 millioner euro på nye spillere. I år har prisen på nyerhvervelserne været 190 millioner euro, svarende til næsten 1,5 milliarder kroner.

Find flere Serie A-odds her

Der er med andre ord investeret kraftigt, for det er planen, at AC Milan i denne sæson skal tilbage til toppen af både italiensk og europæisk fodbold med nye ejere, ny ledelse og en helt ny trup.

Der er derfor pres på hos Rossoneri, der står foran starten på en ny æra.

Ny kinesisk ejer

Datoen 13. april 2017 er en nøgledato, når man skal beskrive det nye AC Milans begyndelse. Det var på denne dag, at det blev helt officielt, at Silvio Berlusconi havde solgt klubben til nye kinesiske ejere med rigmanden Yonghong Li. Dermed sluttede en rejse på 31 år med Berlusconi i spidsen, og med 29 trofæer i den pågældende periode, er det svært at kalde tiden andet end succesfuld. Problemet i Milans tilfælde er bare, at langt størstedelen af triumferne lå mange år tilbage.

Berlusconi var af flere årsager – primært politiske – ikke i stand til at putte flere penge i Milan-projektet, og derfor var der behov for nye folk med nye penge til at drive det nye AC Milan.

Det blev altså det kinesisk-ledede konsortium Rossoneri Sort Investment Lux, der overtog 99,9 procent af aktierne i klubben og siden april har haft fuld kontrol med klubben.

Italiensk ledelse og stærke indkøb

Selve klubledelsen er dog fortsat italiensk. Vicenzo Montella er t fortsat som træner, hvilket må siges at være et fornuftigt træk. Efter at have haft seks forskellige cheftrænere, siden Massimiliano Allegris fyring i 2014, er der måske netop brug for kontinuitet på den post.

Over Montella sidder nu Marco Fassone som direktør og den tidligere chefscout fra Sunderland, Massimo Mirabelli som ny sprtsdirektør siden april. De har ikke ligget på den lade side.

Sommeren 2017 har således fungeret som et boost af det nye AC Milan i form af en række store handler på transfermarkedet. Allerede i juni havde man flere markante navne på plads i form af Ricardo Rodriguez fra Wolfsburg, portugisiske André Silva og spændende navne som Franck Kessie og Mateo Musacchio. De mest interessante sommeraktioner faldt imidlertid på plads i juli.

Bonucci som symbol

Efter lang tids tovtrækkeri mellem AC Milan, Gianluigi Donnarumma  og spillerens agent Mino Raiola, lykkedes det at præsentere en forlængelse med den unge stjernemålmand, som kun er 18 år, men allerede har vist sig som en verdensklassekeeper med fremtiden foran sig. Det har været vigtigt for Milan-projektet, men endnu mere væsentlig er naturligvis den signing, der chokerede italiensk fodbold midt i juli.

Det er sjældent, at en fodboldspiller indrykker en annonce i en avis i forbindelse med et klubskifte, men det var lige præcis, hvad Leonardo Bonucci gjorde efter at hans skifte fra Juventus til AC Milan blev offentliggjort denne sommer. Forsvarsspilleren følte sig nødsaget til at forklare sig efter at have spillet for Italiens mest suveræne klub de senere år siden 2010.

Nu er han billedet på det nye AC Milan og har endda fået anførerbindet i klubben, og med en pris på 40 millioner euro, er der store forventninger til Bonucci, der får en central rolle på det nye Milan-hold.

”Jeg kommer til Milan for at skrive et nyt kapitel i Rossoneri-historien og i min karriere. Udfordringen begynder nu, et nyt eventyr begynder sammen med holdkammeraterne, der ligesom jeg selv er så sultne efter at vinde,” skrev Bonucci ligeledes i en post på Instagram i forbindelse med sit klubskifte.

Ny tro på Milan

Det er slet ikke sikkert, at Bonucci er den sidste verdensstjerne, der kommer til Milan, for i løbet af sommeren har det svirret med rygter om flere tilgange af store navne, og senest er både Zlatan Ibrahimovic og Dortmunds Pierre-Emerick Aubameyang blevet sat i forbindelse med Milan, hvor ankomsten af mere end 10 nye spillere atter har vakt forventningerne og håbet til live forud for den kommende sæson.

Både Gianluigi Buffon fra den konkurrende klub Juventus samt Milans egen klublegende Paolo Maldini har udtalt, at AC Milan kan blande sig i toppen af Serie A og række ud efter en plads i Top 4, der atter vil give adgang til Champions League.

Også internt er der en ny tro på tingene. Der er solgt tre gange så mange sæsonkort som i sidste sæson, og cheftræner Vincenzo Montella har også udtrykt visse forventninger til sæsonen.

”Det er vigtigt, at vi hurtigt bliver spillet sammen som et hold, så vi opnår vores mål om at komme i Champions League. Hvis vi ikke opnår det mål, vil det bestemt være et hårdt slag både økonomisk og i forhold til vores image,” sagde Montella til Corriere dello Sport tidligere på sommeren.

Kan Milan vælte Juventus?

Den tidligere Serie A-angriber ser stort potentiale i sit hold, og selvom konkurrencen er stor i Serie A, spekuleres der også i, om Juventus kan vippes af pinden som ubestridt mester i Italien.

AC Milan som italiensk mester giver odds 7.50 og en plads i top fire giver odds 1.30, men selvom både Juventus og Napoli anses som større favoritter til at vinde Serie A, tror Montella på sit hold.

”Vi har samlet en gruppe spillere, som er klar til at levere på højt niveau, og som er topspillere på øverste niveau hos os og i italiensk fodbold. Derfor tror jeg, at potentialet er der, og det er kun et spørgsmål om tid,” sagde Montella i slutningen af juli.

Efter seks års trofætørke er der for alvor håb i Milan igen. Tiden vil vise, om sommerens mange indkøb forløser det store potentiale og indfrier forventningerne. 

Læs også
Nicklas Bendtner løn og karriere

Nicklas Bendtner løn og karriere

Martin Braithwaites løn og karriere

Martin Braithwaites løn og karriere

Kasper Schmeichel løn og formue

Kasper Schmeichel – løn og formue

De bedste landstrænere i fodbold gennem tiden

De bedste landstrænere i fodbold gennem tiden

Champions League: fodboldspillere med flest titler med forskellige klubber?

Champions League: fodboldspillere med flest titler med forskellige klubber?