Oddsere er sjældent klar over, at hvis de bare kigger lidt dybere, så vil de se en langt større verden af betting, end de nogensinde havde drømt om. Typisk når folk tænker på at oddse, er det typisk 1x2 væddemål, altså sejr, uafgjort eller nederlag. Der er dog langt flere markeder og andet du kan spille på i løbet af en kamp.

banner

Bryd ud af normerne

Mulighederne er mere eller mindre endeløse, når det gælder odds på fodbold. Du behøver ikke engang at være begrænset til de udvalg, som bookmakerne har listet op. Hvis du har fidusen til et odds, så kan du kontakte bookmakerne, og så vil de i mange tilfælde gerne tilbyde odds på lige netop det væddemål. En ny verden åbner sig, og det kan være, at lige netop din viden kan bruges på et af de mindre traditionelle markeder.

Hvad skal du holde øje med?

Når man kigger på alle de markeder der er tilgængelige, så kan det give en følelse af uoverskuelighed. Du bør dog holde øje med de mindre traditionelle markeder eller mindre mainstream, som man kan kalde det. Disse markeder kan endda forhøje spændingsniveauet, da det kan få dig til at sidde og råbe efter et indkast to minutter inde i kampen, i stedet for at skulle vente alle 90 minutter på et resultat.

Hjørnespark

Hjørnespark er en rigtig god tilføjelse til de traditionelle spil, da der er mange forskellige markeder, og da de kan komme når som helst i kampene. Det kan være odds på x antal hjørnespark i løbet af hele kampen, men det kan også være odds på, at et af holdene når eks. 4 hjørnespark inden halvleg. Timing er rigtig vigtig, når du skal oddse på hjørnespark, da man også kan spille på, hvornår et hjørnespark vil komme. Det giver typisk et højt odds på et hjørnespark inden for de første 90 sekunder, men rigtig mange hold vælger at sparke bolden langt, når de giver bolden op, og det kan resultere i en dårlig clearing, der ender med et hjørnespark.

Der er stort set altid hjørnespark i fodboldkampe, spørgsmålet er bare, hvor mange? - Vi skal tilbage til 21. august 2010 for at finde den sidste Premier League kamp, hvor der ikke kom et hjørnespark. Det var en dag, der gik i historiebøgerne, da Chelsea var på besøg hos Wigan på DW Stadium, desværre for Wigan afholdte det ikke Chelsea fra at score seks mål.

Gule kort

Ligesom hjørnespark er gule kort også en del af fodbold, som næsten er uundgåeligt i kampe. Oftest kommer gule kort, fordi en spiller mistimer en tackling eller fordi en spiller bevidst laver et professionelt frispark for at stoppe et kontraangreb. Der er typisk nogle spillere, der får gult kort oftere end andre spillere, hvor en af dem eks. er Jonjo Shelvey. Da City senest havde besøg af Newcastle på Etihad, gav Jonjo Shelvey odds 3.20  pr. 19. januar 2018 hos 888sport til at modtage et kort. Shelvey har allerede modtaget tre gule og et direkte rødt kort i denne sæson.

Der er også andre spillere, ligesom Jonjo Shelvey der oftere får kort end andre. Dette er dog ikke nødvendigvis fordi de spiller beskidt, men fordi de nyder at gå ind i hårde tacklinger, eller måske bare brokker sig lidt for meget til dommeren. Disse spiller er typisk dem, du skal holde øje med.

Antal mål i løbet af kampen

Når Manchester United møder Tottenham på Wembley, bliver det ikke let at spå vinderen, da Tottenham giver 2.20 gange igen pr. 19. januar 2018, mens Manchester United giver 3.10 gange igen hos 888sport. Det er derfor svært at spå om, hvem der vinder kampen, men det er til gengæld mere sikkert, at der kommer mål i kampen. Det er altid en god ide at kigge på hold, hvor der typisk scores mange mål, når du skal spille på antal mål i kampen.

Når et hold er gode defensivt, er der stor sandsynlighed for, at de ikke vil lukke mange mål ind. Manchester United og Chelsea har begge den bedste defensiv i ligaen, hvor de kun har lukket 16 mål ind i 23 kampe. Hold der skal møde de to, vil uden tvivl få svært ved at score.

Det samme kan man sige om hold, der er gode til at angribe. Det kan være svært for hold at stoppe Manchester City og Liverpool fra at finde vej til nettet, og derfor vil der typisk komme en del mål, når de to hold er i spil.

Halvlegs markeder

Halvlegs markeder er nogle af de mest populære, da alle dine væddemål allerede bliver afgjort ved halvleg fremfor fuldtid. Hvad enten det er mål i første halvleg, et hold til at komme foran osv. Dette betyder, at man som oddser kun skal tage stilling til 45 minutters fodbold i stedet for hele kampen. En kamp kunne være West Bromwich Albions, der giver odds 21.00 mod Man City pr. 19. januar 2018 på Etihad hos 888sport. Det kan sagtens være, at WBA ikke vinder kampen, men en føring ved halvlegen er alligevel ikke utænkelig. Det ses ofte, at favoritten vinder til sidst i kampene efter en sløj start, og det kan du altså vinde på, når du spiller på halvlegsmarkederne.

Forstå de obskure markeder

De fleste oddsere har allerede bemærket, at desto flere specielle væddemål der er på en kamp, desto mere hype er der også omkring kampen. Dagene hvor man kun skulle håbe på sejr, uafgjort eller nederlag er forbi. Der er masser af muligheder, og det kan være svært helt at finde ud af, hvad der er op og ned. I sidste ende er fodbold dog lavet på en måde, så kampene kan påvirkes af utallige hændelser i løbet af kampene. Det kan være hjørnespark, gule kort eller en udvisning fem minutter efter kick-off. Det hele kan ske på et splitsekund, og så kan en kampe vende.

Viden er vejen frem

Manchester City er det hold, der gennemsnitligt får flest hjørnespark i Premier League i sæsonen 2017/2018. "The Citizens" har afviklet 156 hjørnespark i 23 kampe i ligaen, hvilket giver et snit på 6.78 hjørnespark pr. kamp. I kontrast har Everton kun taget 79 hjørnespark, hvilket giver et gennemsnit på sølle 3.43 hjørnespark pr. kamp. Det er disse former for statistikker, der kan hjælper dig med at lure værdien i de obskure markeder.

Læs også
EM-fodbold 2020: Betting guide

EM-fodbold 2020: Betting guide

Optakt: Liverpool vs. Manchester United

Optakt: Liverpool vs. Manchester United

De største agenter i fodboldbranchen

De største agenter i fodboldbranchen

Hvem er nogle af fodboldens klogeste hoveder udenfor banen?

Hvem er nogle af fodboldens klogeste hoveder udenfor banen?

Del 2: De bedste udenlandske Superliga-spillere gennem tiden

Del 2: De bedste udenlandske Superliga-spillere gennem tiden