Transfervinduet defineres ofte af de transfers, der ikke fandt sted. Det har stor betydning for både klubber og spillere, hvis en en lang transfersaga ikke munder ud i et succesfuldt skifte. Det er måske tidligt nok at vurdere effekterne af de mislykkede handler fra Liverpool og Spurs, der missede Nabil Fekir og Jack Grealish, men de har formentlig ikke de samme konsekvenser som Sheffield United, der missede en bestemt argentinsk angriber. Herunder er otte mislykkede transfers, hvor deres succes kunne have ændret fodboldens globale billede.

888sport

Alfredo Di Stefano til Barcelona

Aldredo Di Stefano er en af de største spillere nogensinde, og bare navnet er næsten synonymet på Real Madrid. Det er hvad der sker, når man får en klub itl at vinde fem europæiske pokaltureringer og scorer i hver finale. Det kunne dog have været fuldstændig anderledes. Barcelona lå i føreposition til at hente Di Stefano til Spanien, men de fejlede i den komplekse forhandlingsproces. Real Madrid kom ind fra højre siden og tilbyd angriberen en god aftale, da de fandt ud af, at Barcelona hang fast i bureaukratiske problemer. Barcelona mente dog, at de havde gjort nok for, at de kunne formalisere transferen af Di Stefano.

Det spanske fodboldforbund skulle derfor afgøre Di Stefanos destination. Meget diplomatisk blev det afgjort, at Di Stefano skulle spille for andre klubber i en fireårig periode. Luis Figo har sidenhen vist, at den strategi ikke fungerer særlig godt. Barcelona afviste aftalen og rev kontrakten med Di Stefano i stykker. Det var måske lidt for forhastet, for blot en måned inde i sin Real Madrid karriere, scorede Di Stefano fire mål mod Barcelona i sin første El Clasico.

David de Gea til Real Madrid

Der kommer ikke som nogen overraskelse, at de fleste fodboldspillere ikke ville genkende en faxmaskine, og i stedet hellere ville benytte sig af en email. Det er gode nyheder for den faxmaskine, der afholdte De Gea i at færdiggøre sin højtønskede aftale om at skifte fra Manchester United til Real Madrid. Verdensklasse målmanden ville være undskyldt, hvis han ønskede at mødes med faxmaskinen og et baseballbat.

Det var i sommeren 2015. Real Madrid har vundet Champions League i hver sæson siden. Manchester United er kun gået videre fra gruppespillet en gang ud af de seneste tre Champions League sæsoner. Madrid giver odds 10.00 til at vinde Champions League igen, mens United giver odds 36.00 for De Gea, er Real Madrid den der slap væk.

Garrincha til Juventus

Garrinchas evner gjorde ham til en af de største driblerer nogensinde. Han var tæt på at skifte til Europa i en bizar transfer. Juventus, AC Milan og Inter bød hver en million dollars for at få Garrincha i en sæson hver i en unik deling mellem fodboldklubber, som man bestemt ikke ser hver dag.

Flere underlige omstændigheder sendte dog den allerede besynderlige transfer ud af kurs. Juventus manager Paulo Amaral der var tidligere Botafogo manager, var klar over, at Garrincha havde en lang historik med knæskader. Juventus holdt øje med Garrincha i to venskabskampe for at vurdere, om han var risikoen værd. Garrinchas dårlige præstationer betød, at Juventus reducerede deres bud til 700.000 dollars, som Botafogo afviste. Hvad Juventus ikke var klar over var, at Garrincha havde spillet to venskabskampe kort forinden, og han var derfor helt udenfor energi til at vise Juventus de store dribleevner.

Zinedine Zidane til Blackburn Rovers

Blackburn Rovers har ikke haft det største held med at hente de kommende verdensstjerner. Robert Lewandowski var tæt på at skifte til klubben i 2010. Den polske angriber var klar til at flyve til England, men Dortmund så deres snit til at kapre angriberen, da han ikke kunne flyve på grund af askeskyen fra den islandske vulkan Eyjaajallajokull. Fansene havde mildest talt svært ved at kapere nyheden.

Lewandowksi er dog ikke den største spiller, som Rovers har misset i sidste øjeblik. Zinedine Zidane der senere ville gå hen og bryde transferrekorden, var tæt på at vælge Premier League mestrene fra 1995 i stedet for Bordeaux, men Rovers bestyrelsesformand Jack Walker havde andre ideer. Walker blokerede angiveligt transferen, da det var unødvendigt, da de allerede havde Tim Sherwood. Hvis Jose Mourinho bliver den næste fyrede manager i Premier League, så vil Manchester United fans håbe på, at de ikke ender på samme kurs som Blackburn, hvor man vælger Sherwood over Zidane.

Eusebio til Sporting CP

Som teenager spillede angriberen for Sportings rugeklub i Mozambique. Benficas egen rugeklub afviste at tilknytte Eusebio til deres rugeklub. Da hans store talent udfoldede sig, søgte Eusebio efter et skifte til Portugal. Det naturlige valg ville være Sporting, da han havde spillet i deres rugeklub, men pludselig valgte Benfica at røre på sig, og denne gang ville de ikke misse en god handel.

Benfica tilbød derfor en økonomisk pakke, som Sporting ikke kunne matche, og resultatet fik stor betydning for begge Lissabon-klubber. I hans 15 år hos Benfica drev Eusebio holdet frem mod 11 titler og et europæisk mesterskab. Effekten af at have misset Eusebio overgik hele spillerens karriere. Da Eusebio skiftede til Benfica, havde de vundet ligeså mange ligatitler som Sporting. Scoren i dag hedder 36-18 i Benficas favør.

Rivaldo til Bolton Wanderers

Sam Allardyce har ikke altid været en hån i Engelsk fodbold. Der var en tid, hvor han endda blev forbundet med tjansen som Real Madrid træner, selvom rygtet eksklusivt opstod fra Big Sam selv. Englands største manager nogensinde havde succes i Bolton, hvor han samlede et imponerende stærkt hold. De store navne var blandt andet Stelios Giannakopoulos, Youri Djorkaeff, Jay-Jay Okocha og Ivan Campo, der alle ankom til Bolton under Sam Allerdyce, men der var en spiller, der ville have overgået dem alle.

I 2004 rapporterede The Guardian, at VM-vinderen Rivaldo var på vej til at skrive under med Bolton. Allerdyce havde angiveligt overtalt den tidligere Barcelonaspiller og fortalt ham, at Bolton var det rette sted at være. Kevin Davies sendte en advarsel ud til en af de bedste spillere i hans generation. "Lad os se hvor god han er til at løbe tilbage!" sagde Davies om Rivaldo. Måske skræmte Davies ham væk, da Rivaldo i stedet endte i Olympiakos.

Jean-Marc Bosman til Dunkerque

Jean-Marc Bosman havde muligvis den mindst prestigefyldte karriere af de nævnte spillere, men hans mislykkede transfer er den vigtigste af dem alle. Bosman spillede for RFC Liege indtil hans kontrakt udløb i 1990. Midtbanespilleren ønskede at skifte til Dunkerque, men Dunkerque kunne ikke betale Liege det transferbeløb, de ville have. Liege mente, at han var deres for altid, selvom de ikke ønskede ham.

Bosman så hans løn blive reduceret, da han ikke længere spillede på førsteholdet. Bosman sagsøgte Liege, da de ikke ville sælge ham, og han vandt. Hans eftermæle er muligheden for, at spillere kan skrive kontrakter før deres eksisterende kontrakt udløber, så de kan gå på en fri transfer. Bosman gav endda sit navn til denne type transfer, der siden er blevet gennemført af de helt store spillere.

Diego Maradona til Sheffield United

Diego Maradona er en af de mest indflydelsesrige spillere, der nogensinde har sparket/slået en bold ind i målet ved et VM. Hvor meget have den indflydelse påvirket, hvis Maradona skiftede til Sheffield United som 17-årige? Måske Maradona ville blive nævnt i samme omfang som Ade Akinbiyi, når man talte om angribere der fejlede i Sheffield United. Alt tyder dog på, at Maradonas enorme talent havde udfoldet sig, uanset hvor han spillede.

Sheffield United bestyrelse ville ikke betale de knap 2 millioner kroner, som Maradona kostede fra Argentinos Juniors i 1978, selvom manager Harry Haslam meget gerne ville have det unge talent. I stedet sparede klubben små 400.000 kroner og de hentede Maradonas makker Alex Sabella i stedet. Sabella var god, men på ingen måde nogen Maradona. Sheffield United er i øjeblikket flyvende i Championship, hvor de giver odds 7.00 til at vinde titlen, men måske de havde været et Premier League hold, hvis Maradona var kommet til klubben og blevet en legende.

Bagklogskabens lys er dog en vidunderlige ting ved fodbold. Så mange spillere er blevet stemplet som den nye Maradona eller den nye Zidane, men har i stedet vist sig at være den nye Stracqualursi eller den nye Guivarc'h. Intet underligt i, at Jim White bliver så begejstret, når man når transfervinduets sidste dag, måske en af de nye signings kan definere det næste årti for klubben.

Læs også
Superliga: Sidste runde og EL

Superliga: Sidste runde og EL

Copa del Rey og DFB-Pokal

Copa del Rey og DFB-Pokal

Superliga: Nedrykning og Europa League del 2

Superliga: Nedrykning og Europa League del 2

FA Cup-finalen

FA Cup-finalen

Landspokalfinalen

Landspokalfinalen