Freddy Adu

Den første på vores liste er nok det mest hypede fodboldtalent gennem tiden. I 2004, i en alder af blot 14 år, befandt Adu sig på forsiden af samtlige sportsaviser og nyheder, efter han havde underskrevet en professionel kontrakt med MLS-klubben D.C. United.

Som 16-årig blev Adu den yngste fodboldspiller i MLS, da han fik debut i 2006. Adu var efterfølgende til prøvetræning hos flere topklubber i Europa – inklusive Manchester United.

Presset og forventningerne voksede sig større og større, som tiden gik, men efter flere mislykkede ophold befandt Freddy Adu sig pludselig i Randers FC, hvor han var til prøvetræning i 2010. Sågar Randers FC sendte Freddy Adu videre, fordi han ikke kunne forstærke truppen yderligere. 

Fra vidunderbarn til at blive afvist af Randers FC, den gør av! I dag er Adu 30 år og spiller for amerikanske Las Vegas Lights.  

 

Bojan

Da Bojan som 17-årig brød igennem på Barcelonas førstehold, blev han anset for at være på niveau med den seksdobbelte Ballon d’Or-vinder, Lionel Messi.

Bojan viste ofte glimt af sit store potentiale, og alt virkede lovende og træerne voksede nærmest i himlen. Men den hårde konkurrence og forventningerne til ham i Barcelona satte umiddelbart en stopper for hans udviklingspotentiale, og derfor drog Bojan som 21-årig videre i karrieren.

Bojan var forbi flere store adresser (Roma, Milan, Ajax og kort Barcelona igen fra 2013-14), men efter hans afsked med Barcelona i 2011 begyndte nedturen. Han blev tit sendt på lån for at genfinde sit gamle niveau, men det bragte desværre ikke noget godt med sig. 

I dag spiller Bojan i Montreal Impact i Canada

 

bonus

 

Renato Sanches

Vi ved skam godt, at Sanches stadig har alle forudsætninger for at blive en verdensklasse fodboldspiller, da han kun er 22 år. Sanches’ selvtillid led dog et gevaldigt knæk i Bayern München, som han blev hentet til i 2016 efter hans vanvittige præstationer under EM 2016, som Portugal også vandt.

Han blev rost til skyerne og var forståeligt nok udnævnt til en kommende superstjerne, men det blev hurtigt hverdag for den unge portugiser, hvor han tilbragte det meste af tiden på bænken i Bayern München. Selvom han var omringet af verdensstjerner, havde alle stadig tiltro til, at han nok skulle brage igennem, men den tid kom aldrig.

I dag er Renato Sanches ved at genfinde sig selv i franske Lille, efter en lang og karrieredrænende periode i Bayern München. Vi håber ikke at finde ham på vores liste igen om fem år – vi håber, han gør comeback med et brag!

 

Giovani dos Santos

Virkeligheden er tit en anden end de forventninger, omverden har til de lovende talenter i fodboldverdenen, og derfor kommer virkeligheden tit buldrende med 250 km/t, og det kan ingen unge fodboldspillere håndtere. Det tror vi i hvert fald, det tidligere Barcelona-stortalent Giovani dos Santos kan skrive under på.

Rygterne om dos Santos’ talent rystede hele fodboldverdens grundvold. Selv Messi mistede noget rampelys på det tidspunkt. Det hele gav egentlig mening, for hvilken 18-årig knægt kunne ellers bryde igennem på et stjernespækket Barcelona-hold bestående af Ronaldinho, Messi, Xavi, Iniesta, Samuel Eto’o og Thierry Henry, hvis han ikke kunne noget helt særligt? Han virkede som et sikkert væddemål.  

Den unge Santos blev dog hurtigt utålmodig i Barcelona. Set i bakspejlet skulle han nok have givet det noget mere tid i Barca end blot et år. Santos ville spille fast, og derfor tog han til Tottenham. Det blev dog ikke til mange kampe for Santos i Spurs-trøjen. Fra 2008 og frem til 2012 fik han 17 kampe. I den periode blev han udlejet tre gange, hvilket heller aldrig blev nogen succes.

 

Det var de første fire lovende talenter, der har skuffet igennem tiden. I anden del kommer vi ind på de sidste fire talenter på vores liste.

Find de aktuelle fodbold odds

 

*Credits: artiklens billede tilhører Manu Fernandez/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder