I denne artikel tager vi udgangspunkt i alle ligaer i verden, så der dukker helt sikkert nogle klubnavne og spillere op, som du ikke vidste eksisterede, ikke desto mindre har de stadig gjort sig bemærket på målfronten. Lad os komme i gang!

 

Målfarligste trioer i 18/19

1. FC Barcelona

Den første klub kommer nok ikke som en overraskelse – især ikke, når sæsonens mest målfarlige herre er på holdkort.

 1. Lionel Messi – 51 mål

 2. Luis Suarez – 25 mål

 3. Ousmane Dembele – 14 mål

I alt formåede de tre herrer at score 90 mål i sæsonen 18/19, alligevel blev det ”kun” til et spansk mesterskab og en spansk Super Cup-titel i den sæson.

 

2. Al Sadd

Umiddelbart bliver man en smule overrasket, når man ser, at topholdet fra Qatars bedste liga er nr. to i sæsonen 18/19. Det giver måske mere mening, hvis jeg fortæller, at den tidligere Barcelona-spiller Xavi er træner i klubben. Så ved man, at det offensive er i højsædet, hvilket antallet af mål indikerer: 86 mål blev det til i den sæson.

 1. Baghdad Bounedjah – 42 mål

 2. Akram Afif – 31 mål

 3. Hasan Al Haydos -13 mål

 

3. Paris SG

Denne trio var nok en af dem, som du først kom i tanker om, og det var ikke helt forkert. Den giftige trio fra PSG scorede samlet kun ét mål mindre end Al Sadd. Samlet set blev det til 85 mål fra de tre herrer. De burde efter vores mening være den mest scorende trio i hver sæson, de har det lidt for let i Frankrig, derfor kan man også tillade sig at forvente mere af dem.

 1. Kylian Mbappé – 39 mål

 2. Neymar – 23 mål

 3. Edinson Cavani – 23 mål

I den sæson havde Ajax den fjerde giftige trio med sammenlagt 82 scoringer (Tadic/38, Huntelaar/23, Ziyech/21). Citys trio Agüero (32) , Sterling (23) og Jesus (21) scorede sammenlagt 78 mål.

bonus

 

Målfarligste trioer i 17/18

1. Liverpool

Barcelonas trio kunne i sæsonen 18/19 ikke overgå Liverpools målliderlige trio fra sæsonen 17/18. I alt scorede de tre nedenstående herrer 91 mål. Desværre udmøntede de mange mål sig ikke til nogen titler. Den titel, der kom tættest på, var finalenederlaget i Champions League til Real Madrid. Trioens mange mål førte også kun til 4.plads i Premier League.

 1. Mohamed Salah – 44 mål

 2. Roberto Firmino – 27 mål

 3. Sadio Mané – 20 mål

 

2. Paris SG

PSG’s målfarlige trio var endnu mere fyr og flamme i denne sæson. De tre skarprettere blaffede i alt 89 mål ind i den sæson. Især Cavani var målliderlig.

 1. Edinson Cavani – 40 mål

 2. Neymar – 28 mål

 3. Kylian Mbappé – 21 mål

De mange mål er afgørende i den franske liga, men i de internationale turneringer er det endnu ikke blevet til nogen succes for den franske topklub.

 

3. FC Barcelona

Messi blev endnu en gang topscorer blandt alverdens trioer, og derfor sniger Barcelonas trio sig også ind på en tredjeplads med sammenlagt 86 mål fra henholdsvis:

 1. Lionel Messi – 45 mål

 2. Luis Suárez – 31 mål

 3. Philippe Coutinho – 10 mål

I denne sæson rakte disse 86 scoreringer til et mesterskab og den spanske cup. Det blev dermed også gjort endnu mere klart for fodboldverdenen, hvad Barcelona skal gøre, når Messi er væk. De kan ikke undvære hans 45 mål pr. sæson. De skal genopfinde sig selv og deres spillestil.

I sæsonen 17/18 sluttede Real Madrids trio Ronaldo (44), Bale (21) og Benzama (12) på samlet 77 mål.

 

Målfarligste trioer i 16/17

1. FC Barcelona

Den hidtil målfarligste trio, der nogensinde har eksisteret i fodboldens historie, befandt sig i FC Barcelona i 16/17. I alt scorede nedenstående tre spillere i alt svimlende 111 mål – igen ført an af den seksdobbelte Ballon d’Or-vinder, Lionel Messi

 • Lionel Messi – 54 mål

 • Luis Suárez – 37 mål

 • Neymar – 20 mål

I denne sæson gjorde Barcelona overraskende ikke rent bord i de turneringer, de deltog i. De vandt kun den spanske cup. Skuffende for den farligste trio i fodboldens historie.

 

2. Paris SG

Vi kan igen ikke komme uden om endnu en PSG-trio, som også havde en målfest i sæsonen 16/17. I denne sæson, var det endnu engang Cavani, som var målfestens midtpunkt. Han har umiddelbart fået for lidt kredit for, hvad han har præsteret i disse sæsoner. Sikke en målsluger!

 1. Edinson Cavani – 49 mål

 2. Lucas Moura – 19 mål

 3. Ángel Di María – 14 mål

I alt scorede de tre herrer 82 mål, hvilket stadig var langt fra Messi og co.

 

3. Real Madrid

Og nej, ikke engang Ronaldo kunne overgå hverken Messi eller Cavani i sæsonen 16/17. Det tror vi dog, Ronaldo er relativt ligeglad med, eftersom Real Madrid både vandt mesterskabet og Champions League i den sæson. Vi kan altså konstatere, at man ikke behøver at have den målfarligste trio for at vinde titler – intet nyt der.

 1. Cristiano Ronaldo – 42 mål

 2. Álvaro Morata – 20 mål

 3. Karim Benzema – 19 mål

I alt scorede Real Madrids trio i denne sæson 81 mål.

I den sæson (16/17) havde Tottenham den fjerde målfarligste trio bestående af Kane (35), Alli (22) og Son (21), hvilket i alt blev til 78 mål.

Det var afslutningen på første del af vores målfarligste trioer i fodbold. Vi vender snarligt tilbage med en del 2, hvor vi undersøger fortidens andre sæsoner, så hæng på, men indtil da kan du odds fodbold døgnet rundt.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Michel Euler/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
Erling Haaland - vilde præstationer og rekorder

Erling Haaland - vilde præstationer og rekorder

Joachim Andersen – Danmarks fremtidige stjerne

Joachim Andersen – Danmarks fremtidige stjerne

Rasmus Falk løn og karriere

Rasmus Falk løn og karriere

Lars Seier Christensen vs. Jan Bech Andersen

Lars Seier Christensen vs. Jan Bech Andersen

Nadia Nadim – den danske fuldblodsangriber

Nadia Nadim – den danske fuldblodsangriber