Livet som Nottingham Forest fan er aldrig let, og sæsonen 2018/19 markerede den 20. sæson i træk, hvor de to-dobbelte europæiske mestre fortsat ikke er i den bedste række. Med blot en enkelt sejr i de første fem kampe, er det mere sandsynligt at Forest rykker ned end op, og en meget genkendelig stemning summer omkring City Ground.

Det var hvert fald følelsen indtil 29. august 2018, da et bestemt rødt hold overraskede Premier League holdet, Newcastle med en 3-1 sejr i EFL Cuppen. Selvom virkningen af den moralforstærkende sejr hurtigt kan aftage, så var det en velkommen tilbage til en "sovende gigant" der mindede os alle om at romantikken i pokalturneringer ikke er død.

888sport

Romantikken var i den grad i live i de overraskelser vi har fundet fra EFL Cuppen, som vores hukommelse har fundet frem efter det overraskende resultat af 2. runde i 2018.

QPR skaber historie

QPR 3-2 West Bromwich Albion

QPR der senere endte med a vinde pokalen i 3. Division, havde en forholdsvis let vej til finalen. Det eneste uafgjort resultat var mod Aldershot, der kom lige tæt nok på at skabe en stor overraskelse mod Rangers, da de holdt Londonklubben på et 1-1 resultat i 2. runde.

QPR vandt returopgøret 2-0, og de sendte efterfølgende både Swansea, Leicester City, Carlisle United og Birmingham ud, inden de kom i en drømmefinale mod et af de stærkeste hold i landet. På et fyldt stadion skulle de møde West Bromwich fra den bedste række, og mange havde forventet, at det kunne blive tennis-cifre, da Clive Clark bragte "Baggies" foran med 2-0.

Man kan kun prøve at forestille sig, hvad Alec Stock måtte have sagt til sine Rangers spillere i løbet af halvlegen, men med intet at tabe, var de som forvandlet på ny. Roger Morgan reducerede efter 63 minutters spil, mens Rodney Marsh stod for udligningen 12 minutter senere. Ni minutter før tid sendte Mark Lazarus det afgørende stød ind, da han scorede efter en forsvarsfejl af Albion.

1967 - Efterspillet

West Bromwich gik hele vejen og besejrede Everton i FA Cup finalen 1968 på mål af Jeff Astle. På grund af QPRs status i den tredjebedste række, blev de ikke indstillet til prisen for Inter-Cities Fairs Cup i den efterfølgende sæson. Det var en stor skuffelse, men Rangers rykkede op igen, og satte dermed jagten ind på at blive en del af den bedste liga i England.

To år senere efterlignede Swindon Town QPRs heltegerning, da de besejrede Arsenal fra den bedste liga. The Robins er fortsat det sidste engelske hold, der har vundet Liga Cuppen over et hold, der var min. to rækker over dem.

Ve for United i 91

Manchester United 0-1 Sheffield Wednesday

I 1991 blev rivaliseringen mellem Manchester United og de to andre største klubber i Yorkshire området, Sheffield Wednesday og Leeds United genoptaget efter flere års dvale. I modsætning til de førnævnte, kæmpede United en tabende kamp for deres 1991/92 titel. I februar 1991 udfoldet en stor overraskelse sig på Wembley Stadium, da Ron Atkinsons 2. Divisionsmandskab Sheffield Wednesday besejrede de kommende Europa League vindere fra Manchester United med 1-0.

Måske var de distraheret af deres forsøg på at vinde den daværende Europa League turnering, men det var et overraskende dårligt spillende United mandskab, der ellers havde fremragende spillere som Steve Bruce, Bryan Robson og Mark Hughes på banen. Sheffield Wednesday havde allerede vundet med 5-1 sammenlagt over Chelsea i semifinalen, så det kunne have været en større overraskelse.

Manchester United dominerede størstedelen af kampen, men de manglede skarphed i deres afslutninger. Det var dog især grundet Sheffied Wednesdays anfører, Nigel Pearson, der i forsvaret virkede formåede at dæmme op for de stærke United spillere. Der er ingen tvivl om, at det var hans bedste indsats for de blå-hvide ugler. Et mål i det 37. minut fra John Sheridan, var alt hvad de behøvede, for at hente det første sølvtøj til klubben i fem årtier.

1991 - Efterspillet

I løbet af de efterfølgende år, ville begge klubber nyde godt med succes. United fandt deres første to Premier League titler, mens Sheffield Wednesday klarede sig overraskende godt efter deres oprykning i 1991, hvor de endte på en 3. plads og kunne starte deres europæiske eventyr.

Barnes brændte djævlene

Manchester United 0-3 York City

I 1995 var United, der er fjerde favoritter til at vinde Premier League titlen inden landskampspausen i september, var en klub i en transformerende periode. De røde djævle formåede ikke at vinde mesterskabet, og derfor skiftede man ud i personalet. Den gamle garde måtte ud, og det gav plads til unge talenter som Paul Scholes, Nicky Butt og Neville brødrene. Det lignede dog et dårligt kald, da Manchester United tabte deres første kamp i 1995/96 sæsonen med 3-1 til Aston Villa, hvilket skabte den populære kommentar fra Alan Hansen.

Værre var det dog, da Manchester United tabte med 3-0 på hjemmebane til York City i anden runde af 1995/96 Liga Cuppen. Selvom nøglespillerne blev sparet, så burde United spillerne stadig have været store favoritter. De røde djævle blev dog kørt rundt i manegen, da først Paul Barnes åbnede målfesten efter et fremragende oplæg af Graeme Murty.

I anden halvleg scorede Barnes på et straffespark til 2-0. York udnyttede et rystende dårligt Manchester United mandskab, og gjorde det til 3-0 på Tony Barras, der scorede på hovedet via et frispark.

1995 - Efterspillet

Returopgøret med et fuldt United mandskab endte med et 3-1 nederlag til York, men gik sammenlagt videre. De røg dog ud i næste runde til QPR, men de var slet ikke færdige. Året efter sendte York Premier League holdet Everton ud med 4-3 sammenlagt. Det første opgør endte 1-1, inden de vandt returopgøret med 3-2.

For Manchester United er resten historie. Fergies unge drenge skubbede den pinlige start til side, og hentede et forspring på 12 point, så de i sidste ende kunne vinde Premier League trofæet og efterfølgende FA Cuppen. Indenfor fire år efter ydmygelsen, blev United den første engelske klub til at vinde den nye udgave af Champions League.

De røde tabte fra pletten

Liverpool 2-2p Northampton

Det er let at glemme, at med undtagelse af sæsonen 2013/14, og i perioden mellem Rafael Benitez afgang i 2010 og ankomsten af Jürgen Klopp i 2015, var Liverpool FC en af de mest underpræsterende klubber i Europa. I dag er de altid blandt favoritterne på EFL Cup odds markedet. I efteråret 2010 var den økonomiske situation kritisk på Anfield, og resultaterne afspejlede sig i 2010/2011 sæsonen.

Det mest ydmygende øjeblik var formentlig det uafgjorte resultat og det efterfølgende nederlag på straffespark til Northampton Town fra den 4. bedste engelske række. Som forventet var det et svagt Liverpoolmandskab, der fik besøg af The Cobblers den 22. september 2010, men enhver frygt blev hurtigt glemt, da Milan Jovanovic bragte Liverpool foran 1-0 efter ni minutter.

Desto længere tid Liverpool gik uden endnu en scoring, desto mere bredte nervøsiteten sig hos de mange tilhængere på Anfield. Disse nerver blev blot værre efter dårligt forsvarsspil i det 56. minut, da Billy McKay udlignede. Liverpool var tæt på en sen scoring til sidst, men det lykkedes ikke, også skulle der en halvtimes intens forlænget spilletid til.

Som det mere kampklare hold og mere rutinerede, fortsatte Northampton med at forsvare med ære samt at skabe chancer. En ung Michael Jacobs sendte Northampton foran med 2-1 i det 98 minut, men David N'Gog udlignede fire minutter før tid, og det sendte kampen i den nervepirrende straffesparkskonkurrence. Liverpool fejlede med at gentage succesen fra kampen mod AC Milan fra fem år før.

Northampton gik videre på straffespark, mens Liverpool fortjent blev buhet af banen.

2010 - Efterspillet

Northampton formåede ikke at gå videre i turneringen, da de tabte med 3-1 på Portman Road i den efterfølgende runde. The Cobblers spillede i seks år i den laveste række af Football League, før de rykkede op i League One i 2016/17.

På trods af økonomien endte det med at gå udmærket for Liverpool. De røde fra Liverpool lignede et hold i fare for nedrykning, men de endte på en respektabel sjette plads. De helt gode tider, skulle de dog vente længe på.

Læs også
OB fanzone - alt du bør vide om OB

OB fanzone - alt du bør vide om OB

U21-EM: 2. runde

U21-EM: 2. runde

AaB fanzone - alt du bør vide om AaB

AaB fanzone - alt du bør vide om AaB

FC Midtjylland fanzone - alt du bør vide om FCM

FC Midtjylland fanzone - alt du bør vide om FCM

U21-EM

U21-EM