Mange af os, ville være stolte af at kunne præstere på et højt niveau i bare en sport. Euforien ved at kunne gennemføre en five-a-side kamp uden at få sidestik, er næsten det tætteste vi kommer på følelsen af at være en succesfuld atlet.

Irriterende nok er der nogle atleter, der ikke kun mestre en enkelt sport. Mange fodboldspillere har vist imponerede egenskaber i andre sportsgrene, mens Usain Bolt for nyligt har forsøgt sig at skabe et navn inden for professionel fodbold.

888sport

Usain Bolt

Det ville være uklogt at starte med nogen anden end Usain Bolt. Det er trods alt den bedste sprinter nogensinde, der er tale om. At have verdensrekorden på 100 meter i 9.58 sek er vildt, men det er endnu vildere, når man kan toppe det med en professionel kontrakt hos Central Coast Mariners.

Det er et stykke væk fra Manchester United og Borussia Dortmund, som han i første omgang blev kædet sammen med, men man skal også have i mente, at de forbindelser var utroligt naive. I sidste ende kunne Bolt dog ikke overbevise den australske klub om, at han var lønnen værd, som han gerne ville have.

Andy Keogh den tidligere Wolves og nu Perth Glory spiller, udtalte at Bolt havde en første berøring som en trampolin. Når det er sagt, så har han selv den modsatte fart af Usain Bolt. De maltesiske giganter fra Valletta satte tror pris på hans egenskaber (eller måske omtalen) men Bolt afviste deres tilbud. Bolt vil dog stadig have sit mål i venskabskampen mod Macarthur South West United at se tilbage på.

Tim Wiese

Wiese har måske været en inspiration for Bolt, da tyskeren sikrede sig professionel status i to sportsgrene. Han var en sikker sidste skanse for Werder Bremen i mange sæsoner, og han blev også udtaget til landsholdet i flere omgange. Wiese er siden hen blevet professionel wrestler. Med sine 1.93m har Wiese aldrig været en lille pind. Wiese blev dog større end nogensinde, da han skulle optræde live til WWE event i Tyskland.

wiese

Kendt som "The Machine" i ringen fik Wiese en sejr i sin første pro-wrestling debut i 2016. Wiese er siden hen vendt tilbage til sin oprindelige sport, hvor han spillede kamp i den sjettebedste tyske række, og med ambitioner om at komme tilbage til Bundesligaen.

Hans tidligere klub Bremen giver odds 2.00 til at ende i top 6, så måske et comeback til Wiese ville give dem lidt ekstra styrke til de hårde kampe. I en alder af 36 er alderen stadig på målmandens side, og man ønsker ikke at komme i nærheden at indlæg, som Wiese forsøger at bokse væk.

Ian Botham

Botham er velsignet med rigdom af sportsligt talent, og han bliver set som en af de bedste all-round cricket-spillere nogensinde. Talentet var dog ikke udelukkende indenfor cricket-stregerne, da Botham også viste store prøver på fodboldtalent i de tidlige år. Botham skulle vælge mellem fodbold og cricket, og han valgte i sidste ende Cricket, og det har vist sig at være godt for både ham og England.

Botham fandt dog stadig tid til at spille flere kampe for både Scunthorpe United og Yeovil Town som professionel fodboldspiller. Botham er blot en af fire cricket-spillere, der har lavet 100 runs og 10 wickets i den samme testkamp, så han tog formentlig det rigtig valg, da han dedikerede det meste af sin tid til korkbolden i stedet for den af læder.

Luis Enrique

De bedste managers er dem, der kan få det ekstra ud af deres spillere, og få dem til at knokle alle 90 minutter af en kamp. Luis Enrique havde en unik fordel, når det kom til dette, da den spanske træner havde løbet seks maratonløb i Marokko i 2008. Allerede det er beundringsværdigt, men Enrique færdiggjorde de seks maratonløb over en periode på seks dage. Marathon des Sables er kendt som et ultramaraton, og det gør Enriques præstation ultra-imponerende.

Den tidligere midtbanespiller demonstrerede sin udholdenhed i maskinrummet på den spanske midtbane, og hans skifte fra Real Madrid til Barcelona viste hans kompromisløse vilje til at vinde. Enrique har ikke blot konkurreret i maratonløb på tværs af kloden, han har også gennemført Ironman 2007 konkurrencen i Tyskland.

luis

Han færdiggjorde det 225 km. lange triatlon som 37-årig, så held og lykke til de friske drenge i starten af tyverne, der overvejer at brokke sig til Enrique om, at de føler sig trætte efter 30 minutters spil. Enrique vil håbe på, at Spanien kan gå hele vejen ved EM 2020, og odds 6.20 gør dem til tredje favoritter.

Aaron Ramsey

Ramsey har haft nogle af sine bedst sportslige oplevelser på Wembley, men det kunne have været Challenge Cup finaler i stedet for FA Cup finaler, og det kunne have haft stor betydning. I hans unge dage viste Ramsey stort talent inden for både fodbold og rugby. Han fik tilbudt en professionel kontrakt af St. Helens, men Ramsey valgte i stedet at skrive under med Cardiff City, hvilket kom Arsenal til gode. Den walisiske midtbanespiller scorede det afgørende mål i to FA Cup finaler.

Det er dog meget ironisk, at han efter at have valgt fodbold i stedet for rugby, i stedet endte med at spille for en fodboldklub, der måske er længst væk fra rugby. Arsene Wengers Arsenal spillede sjældent fysisk, især i Ramseys tid i klubben, hvor de primært var karakteriseret af flotte førsteberøringer blandt andet af Ramsey.

Fremtiden for Ramsey er dog usikker, da Premier League og Bundesliga klubber har vist interesse for ham. Hvis Ramsey ønsker at lave et sent skifte til rugby, så kunne han gøre det værre end Tony Pulis' Middlesbrough mandskab, der giver odds 6.50 til at vinde

Paolo Maldini

Maldini var en sjælden race af fodboldspillere, der virkelig kunne gøre forsvar til en kunst, helt ubesværet og yndefuldt. Samtidig havde han en gudsbenådet evne til at læse spillet.

Forsvarsspillerens dedikation til AC Milan er ligeså legendarisk som sine fodboldevner, hvor han endte på 902 kampe for I Rossoneri i karrierens 25 år. Maldini var en del af et fænomenalt AC Milan mandskab, og han scorede mod Liverpool i Champions League finalen i 2005, selvom han nok ikke mindes det mål særlig positivt.

maldini

Han blandede det ikke sammen med sin fodboldkarriere, men Maldini har været eventyrlysten efter sin pension. Den 49-årige italiener deltog i Milan Challenger 2018 (Hvor skulle Maldini ellers spille?) for at konkurrere i tennis-doubles med Stefano Landonio.

Selvom det ikke er Wimbledon, er Challenger Tour et yderst stærkt niveau, hvor blandt andet Kei Nishikori, Gael Monfils og David Ferrer har vundet titler i denne sæson. Maldini og Landonio tabte med 6-1 6-1 i en 42 minutter lang kamp, så Maldini skal måske nøjes med at glæde sig over, at han ses som en af de bedste forsvarsspillere nogensinde.

Fremtiden?

Neymar til at være skuespiller i Hollywood? Sergio Ramos til at følge i Tim Wieses fodspor i wrestling-verdenen eller Trent Alexander-Arnold til at blive stormester i skak? Fodboldspillere skal aldrig kritiseres for at mangle evner til at dyrke flere sportsgrene. Det fysiske og mentale aspekt som fodbold kræver, kan man ofte glemme i løbet af en kamp, men det er altså dygtige atleter.

Læs også
OB fanzone - alt du bør vide om OB

OB fanzone - alt du bør vide om OB

U21-EM: 2. runde

U21-EM: 2. runde

AaB fanzone - alt du bør vide om AaB

AaB fanzone - alt du bør vide om AaB

FC Midtjylland fanzone - alt du bør vide om FCM

FC Midtjylland fanzone - alt du bør vide om FCM

U21-EM

U21-EM