Her ca. kvartvejs gennem sæsonen 19/20 har vi taget et kig på målstatistikkerne i den danske 3F Superliga og i de 5 største ligaer i Europa. Det er dermed kun holdenes præstationer i den hjemlige liga vi tæller med og inkluderer altså ikke resultater fra andre europæiske kampe.

 

Flest mål:

Hvis vi starter med at tage et kig på hvilket hold, som er det mest scorende indtil videre i denne sæson, er det måske ikke så overraskende at Pep Guardiolas Manchester City-mandskab er det mest scorende hold, med et snit på 3,2 mål pr. kamp de deltager i.

Med blandt andet en graverende 5-0 sejr på udebane over West Ham og den voldsomme 8-0 sejr over Watford, og med især en Kevin De Bruyne og Raheem Sterling i hopla, har ’The Citizens’ også fået lagt et godt fundament for deres mange mål.

1.      Premier League: Manchester City – 32 mål på 10 kampe = 3,20 mål pr. kamp

2.      Serie A: Atalanta – 28 mål på 9 kampe = 3,11 pr kamp

3.      Bundesliga: Bayern M. – 24 mål på 9 kampe = 2,66 pr. kamp

4.      La Liga: Villareal – 24 mål på 10 kampe = 2,40 pr. kamp*

5.      Ligue 1: PSG – 25 mål på 11 kampe = 2,27

6.      Superligaen: Brøndby - 30 mål på 14 kampe = 2,14 mål pr. kamp

*obs. Barcelona & Real Madrid er en kamp bagud pga. deres udsatte El Clasico og kan dermed i princippet overgå Villareal når antal kampe udligner sig.

Fodboldoddsene og ikke mindst Citys samlet målscorer, kommer til at ekspolere i weekenden, når det ”9-0 tabende hold” fra sidste weekend, Southampton, skal forsøge at undgå endnu en blamage – det bliver dog ikke nemt.

Liveoddsene kan blive yderst aktuelle i den her kamp, da der er lagt op til en målrig kamp, eller har the Saints mon fået nogenlunde styr på defensiven?

banner

Færrest lukket ind:

Holdet med den bedste defensiv i Europa her ca. kvartvejs inde i sæsonen er hverken Diego Simeones betondefensiv i Atletico Madrid eller Virgil Van Dijk og co. i Liverpool – det er tværtimod upåagtede Reims i franske Ligue 1, som på imponerende vis, kun har lukket 4 mål ind i 11 kampe, hvilket giver et snit på 0,36 mål pr. kamp.

Det er blandt andet gået udover både Marseille og PSG som begge har måtte lide 0-2 nederlag til Reims. Ligeså imponerende er de 8 clean sheets som Reims har præsteret ud af sæsonens første 11 kampe.

1.      Ligue 1: Reims = 4 mål på 11 kampe = 0,36 pr. kamp

2.      Superligaen: FCM - 6 mål på 14 kampe = 0,42 mål pr. kamp

3.      La Liga: Atl. Madrid – 5 på 10 kampe = 0,50 pr. kamp

4.      Bundesliga: Wolfsburg – 5 på 9 kampe = 0,55 pr. kamp

5.      Premier League: Liverpool, Leicester og Sheffield Utd – 8 mål på 10 kampe = 0,80 mål pr. kamp

6.      Serie A: Verona, Cagliari og Juventus – 8 mål på 9 kampe = 0,88 pr. kamp

 

Topscorer:

På den individuelle topscorerliste topper Kamil Wilczek fra Brøndby rent antalsmæssigt med 14 mål på 14 kampe, men hvis vi ser på antallet af spillede kampe, er det Wilczeks polske angrebskollega Robert Lewandowski, som fører an i stor stil - 13 mål på 9 kampe har bomberen lavet, og det er blot hans mål i Bundesligaen – tæller man hans scoringer med i Champions League og for landsholdet, er hans snit blot endnu vildere.

1.      Superligaen: Kamil Wilczek (Brøndby) = 14 mål

2.      Bundesliga: Robert Lewandowski (Bayern München) = 13 mål

3.      Serie A: Ciro Immobile (Lazio) = 10 mål

4.      Ligue 1: Wissam Ben Yedder (AS Monaco) = 9 mål

5.      Premier League: Jamie Vardy (Leicester) = 9 mål

6.      La Liga: Loren Moron (Betis) & Gerard Moreno (Villareal) = 7 mål

Lewandowski kan meget vel overhale sin landsmand i weekenden, eftersom Wilczek er i karantæne. Online betting-siderne antyder det i hvert fald, når Bayern München skal møde Frankfurt i weekenden.

 

Assist-kongerne:

Den spiller, som flest gange, har haft andensidste fod på bolden, inden den lå i nettet, er ikke overraskende en spiller fra det mest scorende hold – nemlig Manchester Citys belgiske stjerne Kevin De Bryune, som på trods af en mindre skadespause og Guardiolas rotationssystem, stadigvæk har formået at assistere sine holdkammerater hele 9 gange i sæsonen indtil videre.

1.      Premier League: Kevin De Bruyne (Man. City) = 9 assists

2.      Ligue 1: Islam Slimani (AS Monaco) = 8 assists

3.      Superligaen: Viktor Fischer (FCK) = 7 assists

4.      Bundesliga: Jadon Sancho & Thorgan Hazard (begge Dortmund) = 5 assists

5.      Serie A: Alejandro Gomez (Atalanta), Luis Alberto (Lazio), Dejan Kulusevski (Parma) & Alfred Duncan (Sassuolo) = 5 assists

6.      La Liga: Santi Cazorla (Villareal) = 4 assists

 

Flest mål lukket ind:

Sir Alex Ferguson udtalte engang; ”Et angreb vinder kampe, et forsvar vinder titler”. De hold, som befinder sig på denne liste, kan derfor godt kigge langt efter titler i den nærmeste fremtid.

Silkeborg IF har lukket suverænt flest mål ind - hele 37 mål fordelt på 14 kampe. I 13 ud af de 14 kampe har Silkeborg faktisk lukket minimum 2 mål ind – måske Kent Nielsen skulle kigge sig efter nogle forstærkninger til defensiven i vinterpausen.

Ud fra de ’The Big Five’, er Southampton rykket direkte ind som holdet med den ringeste defensiv efter 0-9 blamagen imod Leicester. Det er ikke god læsning for den danske kaptajn Pierre-Emil Højbjerg og stopper Jannik Vestergaard (som i øvrigt blev pillet ud ved stillingen 0-5 i 0-9 nederlaget).

1.      Superligaen: Silkeborg IF – 37 mål på 14 kampe = 2,64 mål pr. kamp

2.      Premier League: Southampton – 25 mål på 10 kampe = 2,50 mål pr. kamp

3.      Bundesliga: Paderborn – 22 mål på 9 kampe = 2,44 mål pr. kamp

4.      Serie A: Genoa – 21 mål på 9 kampe = 2,33 mål pr. kamp

5.      La Liga: Real Betis – 20 mål på 10 kampe = 2,00 mål pr. kamp

6.      Ligue 1: AS Monaco – 21 mål på 11 kampe = 1,90 mål pr. kamp

Om forfatteren
Af
Lasse Søgaard

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
Martin Braithwaites løn og karriere

Martin Braithwaites løn og karriere

Kasper Schmeichel løn og formue

Kasper Schmeichel – løn og formue

De bedste landstrænere i fodbold gennem tiden

De bedste landstrænere i fodbold gennem tiden

Champions League: fodboldspillere med flest titler med forskellige klubber?

Champions League: fodboldspillere med flest titler med forskellige klubber?

Zlatans utrolige rekorder - 2021

Zlatans utrolige rekorder - 2021