1. Liverpool vs. Bayern München (18/19)

I sidste sæson fik Liverpool en af de værst tænkelige lodtrækninger, da Bayern München røg op ad bowlen. Dengang virkede vejen til en Champions League-finale lang og besværlig for begge mandskaber.

Dengang var de aktuelle Champions League odds, imellem de to hold, utrolige lige, hvilket kampene også blev. Det første opgør sluttede 0-0 i Liverpool, så returopgøret var pivåbent. Liverpool gik dog en smule overraskende hen og vandt med cifrene 1-3 i München.

Siden da, så Liverpool sig ikke tilbage og gik velbekendt hen og vandt Champions League i den sæson.

 

2. PSG vs. Manchester United (18/19)

I selv samme sæson, og ikke nok med at vi skulle forkæles med en 1/8-finale mellem Liverpool og Bayern München, så blev de to storhold PSG og United også parret i en 1/8-finale.

Og den 1/8-finale levede i den grad op til sine forventninger, især i returopgøret, da United på vanvittige vis gik videre til kvartfinalen, selvom de tabte 0-2 på Old Trafford.

United scorede på et VAR-straffe i 90 minut, som sikrede United videreavancement med en 1-3 sejr i Paris.

 

3. Real Madrid vs. PSG (17/18)

To stjernespækket mandskaber fik allerede lov til at duellere relativt tidligt i Champions League-slutspillet. Real og PSG havde nok håbet på en bedre lodtrækning, men i stedet fik en lækkerbisken af 1/8-finale, som endte med en samlet sejr på 5-3 til Real Madrid.

Real Madrid fortsatte sejrsstime helt frem til finalen, som de også vandt det år over Liverpool.

 

4. PSG vs. Barcelona (16/17)

PSG var igen uheldige i sæsonen 16/17, da Barcelona blev trukket i 1/8-finalen. Det skulle vise sig at blive et spektakulært 1/8-opgør, som ville gå over i historiebøgerne. PSG’s uheldsfornemmelsen forsvandt hurtigt, da Barcelona blev onduleret med 4-0.

PSG lå rigtig godt i svinget til at tage pladsen i kvartfinalen, men i stedet udspillede deres sig et mirakel på Camp Nou den aften.

Barcelona var foran 3-0 med 50 minutter inde i kampen, men så slog Cavani til med en mavepuster af et udebanemål. Nu skulle Barcelona score tre mål mere for at gå videre, hvilket virkede urealistisk, da uret rundede 87 minutter, men så skete det umulige.

Neymar scorede først i det 88 minut og så i det 90 minut til stillingen 5-1. Langt inde i overtiden scorede Sergi Roberto det afgørende mål, som sendte Barcelona videre i måske den mest vanvittigste 1/8-finale og kamp i Champions League nogensinde.

 

5. Juventus vs. Bayern München (15/16)

Finalisten fra året forinden, Juventus, fik ikke just en ønskelodtrækning, da de tyske mastodonter fra Bayern München røg op af hatten.

Kampen levede op til forventningerne, og i returopgøret skulle kampens afgøres i forlænget spilletid eller straffe, da den samlet stilling var 4-4, og efter Thomas Müller havde udlignet til 2-2 i det 90 minut.

Bayern slog dog til i den forlænget spilletid og endte samlet med at vinde 6-4 til.  

banner

 

6. Manchester City vs. Barcelona (14/15)

De engelske mestre mod det spanske storhold Barcelona, som altså ikke vandt nogle titler tilbage i sæsonen 13/14. Det var derfor et oplagt og sulten Barcelona-mandskab, som skulle forsøge at nedlægge de engelske mestre.

Denne kamp skulle også give os svar på den evige diskussion om England eller Spanien er den stærkeste liga. City tabte begge kampe med 1-2 og 1-0, og dermed fik Spanien for en stund en lille håneret over England.

Barcelona gik hele vejen i den sæson og vandt finalen mod Juventus.

 

7. Manchester City vs. Barcelona (13/14)

City fik ligesom i sæsonen 14/15, selv samme uhyggelig modstander, Barcelona. Barcelona var i den periode Citys onde ånd og en af grundene til, at de aldrig har været i Champions League-finale endnu.

Skal det mon blive i år, at City snupper pokalen med de store ører? Nogle gange er de bedste fodboldtips, gemt i de aktuelle odds, og her er City den største favorit til odds 4.75.

 

8. Real Madrid vs. Manchester United (12/13)

Igen var det tid til at måle et af Englands bedste mandskaber mod et af Spaniens bedste mandskaber. United vs. Madrid.

Og selvfølgelig Cristiano Ronaldos tilbagevenden til klubben, hvor han fik sit store gennembrud. Alle blikke fra rettet mod den helt specielle 1/8-finale. Og selvfølgelig scorede Ronaldo i begge opgør. Hans mål i returopgøret blev afgørende for, at Madrid kunne avancere videre fra 1/8-finalen.  

 

9. AC Milan vs. Arsenal (11/12)

Alle fodboldelskere knyttede deres næver i glæde, da AC Milan og Arsenal røg op lodtrækningsbowlen til 1/8-finalerne.

Det var dengang navne som Henry, Van Persie, Robinho, Thomas Rosicky, van Bommel, Seedorf og Arshavin spillede for de to respektive klubber.

I det første opgør blev Arsenal udstillet i Milano, da de tabte med 4-0. Arsenal var nærmest allerede dømt ude inden returopgøret, men efter de første 45 minutter, førte Arsenal 3-0.

Et mirakel var ved at udspille sig, men en stærk defensiv indsats gjorde, at AC Milan ikke lukkede flere mål ind, og dermed kunne de se glæde sig over en kvartfinale-plads.

 

10. Arsenal vs. Barcelona (10/11)

Arsenal var heller ikke just heldig året forinden, da 1/8-finalen bød på Arsenals evige stopklods i Champions League, nemlig FC Barcelona. I sidste sæson 09/10, slog Barcelona nemlig Arsenal ud i kvartfinalen.

Dette blev en gentagelse fra sidste sæsons nederlag, selvom Arsenal vandt det første opgør med 2-1.

 

Det var 10 af de største kampe, som er blevet trukket op af lodtrækningshatten til 1/8-finalerne i Champions League.

Næste år, får vi fornøjelsen af et brag af en 1/8-finale - Manchester City vs. Real Madrid.  De to kampe bliver en finalekamp værdig! De aktuelle odds indikerer, at City har en lille favoritrolle til 2.45. Real Madrid giver odds 2.65.

*Credits: artiklens billede tilhører Emilio Morenatti/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
10 danske spillere, der er glade for, at EM 2020 udskydes

10 danske spillere, der er glade for, at EM 2020 udskydes

Nogen af de bedste og mest skadede fodboldspillere

Nogen af de bedste og mest skadede fodboldspillere

10 odds-tips forud for returopgørene i 1/8-finalerne i CL

10 odds-tips forud for returopgørene i 1/8-finalerne i CL

Klubber, der er røget i kløerne på UEFA Financial Fair Play

Klubber, der er røget i kløerne på UEFA Financial Fair Play

Optakt: Manchester-derby

Optakt: Manchester-derby