1. Cristiano Ronaldo vs. Juventus (2018)

Vi skal ikke særligt langt tilbage for at finde det første lækkerbisken af et mål, som selvfølgelig blev sat ind af ingen ringere end Cristiano Ronaldo.

Han scorede nok sit flotteste CL-mål mod Juventus i kvartfinalen i 2019 – et akrobatisk og veludført saksespark, som stryger lige ind på vores liste top-10-liste.

Hjemmepublikummet kunne ikke tro deres egne øjne. Alle på stadion klappede af Ronaldos vanvittige mål, selv dem i stuerne havde gang i de anerkendende klap.

 

2. Gareth Bale vs. Liverpool (2018)

Et par måneder senere i Champions League-finalen 2018 mellem Liverpool og Real Madrid, ville Ronaldos holdkammerat, Gareth Bale også lege med om årets mål. Han fik måske scoret et af Champions League smukkeste mål. Målet passede i hvert fald perfekt til lejligheden.

Gareth Bale tog pusten fra alt og alle, da han på forunderlig vis fik udført en speciel form for saksespark, som på flottest vis strøg i kassen. Og det var endda i en CL-finale og så til 2-1. Liverpool kom sig forståeligt nok aldrig over Bales vanvittige scoring.

 

3. Zinedine Zidane vs. Leverkusen (2002)

En sand fodbold-legende gemmer sig også på denne liste, nemlig Zinedine Zidane. Normalt var han ikke kendt for at lave spektakulære scoringer, men han formåede at gøre det i CL-finalen i 2002 mod Bayer Leverkusen.

En helflugter, som blev kanonerede op i hjørnet med Zidanes ikke fortrukne venstreben. En sand perle, som længe blev betragtet som det bedste mål i CL. Det har senere hen fået noget seriøse konkurrenter.

 

4. Florenzi vs. Barcelona (2015)

Roma kunne gå på vandet mod Barcelona i 2015, da de slog dem ud af turneringen. En helt speciel situation er dog indprentet sig på vores nethinde, nemlig Florenzis mål fra midten af banen, som strøg over Ter Stegen i Barcelona-buret til hans store overraskelse og via stolpen i mål.

Det mål har fået en velfortjent plads på vores liste.

 

5. Arjen Robben vs. Manchester United (2010)

Vi hopper direkte videre til endnu en legende, Arjen Robben, som efterhånden har scoret mange flotte Champions League. Der er dog et mål, som overgår de andre, nemlig målet mod Manchester United i kvartfinalen i 2010.

Ribery stod for hjørnesparket, og med en perfekt halvliggende aflevering skråt tilbage i banen, kunne en uopdækket Robben på kanten af feltet og på behersket vis, klaske bolden ind bag en chanceløs Van der Sar.

Robbens flotte udebane mål, blev afgørende for, at Bayern München gik videre til semifinalen det år.

banner

 

6. Peter Crouch vs. Galatasaray (2006)        

Nogle ville måske have valgt et andet mål fra vores kandidat-liste, men valget faldt på gode gamle Peter Crouch, som med sine 2 meter og lange legemer fik orkestreret et saksespark mod Galatasaray tilbage i 2006.

Den kræver altså endnu mere timing at være 2 meter høj og lave et saksespark, så derfor er Crouchy med på vores liste.

 

7. Lionel Messi vs. Real Madrid (2011)

Vi kan selvfølgelig heller ikke kunne uden om måske verdensbedste fodboldspiller nogensinde, Lionel Messi. Den argentinske magiker har efterhånden lavet flere pragtfulde mål i Champions League, men et af målene blev scoret i ægte Messi-stil, som kun han kan gøre det.

I semifinalen i 2011 mod Real Madrid, afdriblede han på egen hånd fem Madrid-spillere fra midten af banen ned mod Madrids mål, hvor han til sidst lagde den stille og roligt ind bag en overrasket Iker Casillas, som kunne se sine holdkammerater blive udstillet som træningskegler.

Messi er ikke med i den kommende kamp mod Inter, hvilket har vendt op og ned på kampens utallige Champions League odds, fordi uden Messi er Barcelona bare et helt normalt tophold. Det kan være til gavn for Inter, som skal vinde.

 

8. Stankovic vs.  Schalke (2011)

Manual Neuer var allerede i 2011 rigtig glad for at komme ud af sit mål og være en del af spillet, men i 2011 blev han kynisk straffet for det, da Stankovic med en helflugter fra midten fulgte op på Neuers hovedstødsclearing lidt uden for feltet.

En perfekt, men også yderste kompliceret helflugter, som Stankovic ikke kunne have ramt meget bedre. Klart et af Champions League flottest mål i forhold til sværhedsgraden af udførslen.

 

9. Hugo Almeida vs. Inter (2005)

Vi drøftede længe, om nogle af vores andre mål på vores kandidatliste skulle på i stedet for Hugo Almeidas drøn. Cristiano Ronaldo har blandt andet også scoret et hav af flotte frisparksmål i Champions League.

Men siden Ronaldo allerede befinder sig på listen, faldt valget på Almeidas kanonkugle af et frispark mod Inter.

Et frispark, som blev kanonerede op i krydset fra 35 meters afstand. De fleste drømmer vel at ramme bolden i rumpetten på samme måde som Almeida gjorde det – og så fra den distance.

 

10. Charles Edouard Coridon vs. FC Porto (2004)

Det sidste mål på listen, var der heller ikke så meget at rafle om. Skorpion-afslutningen fra PSG’s Coridon, blev et ikonisk og uforglemmeligt øjeblik, som bare fortjener en plads på denne liste.

Det er et mål man sagtens kan sætte på repeat og stadig blive lige imponeret hver gang. Tak for kaffe.

 

Vi kan selvfølgelig ikke komme uden om, at vi har haft uendelig mange andre mål med i overvejelser, så er her en lille liste over de mål, som sagtens kunne komme på en udvidet version af vores liste.

Andre kandidat-mål:

Kaka vs. Manchester United (2007)

Cristiano Ronaldo vs. Porto (2009)

Juninho v Bayern München (2003)

Aaron Ramsay vs. Galatasaray (2015)

Koeman vs. Porto (1994)

 

Så har vi vist varmet op på behørig vis, når Champions League for sidste gang i år bliver skudt i gang tirsdag og onsdag. I de aktuelle Champions League odds, gemmer der sig nogle yderst overvejende fodbold tips. oddsene giver nemlig en masse spændende indikationer, som kunne drage fordel af.

*Credits: artiklens billede tilhører Denis Doyle /Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
10 danske spillere, der er glade for, at EM 2020 udskydes

10 danske spillere, der er glade for, at EM 2020 udskydes

Nogen af de bedste og mest skadede fodboldspillere

Nogen af de bedste og mest skadede fodboldspillere

10 odds-tips forud for returopgørene i 1/8-finalerne i CL

10 odds-tips forud for returopgørene i 1/8-finalerne i CL

Klubber, der er røget i kløerne på UEFA Financial Fair Play

Klubber, der er røget i kløerne på UEFA Financial Fair Play

Optakt: Manchester-derby

Optakt: Manchester-derby