En historisk Champions League-sæson

Måske den mest vanvittige Champions League-sæson nogensinde er ved at nå vejs ende.

Vi er blevet forkælet til fingerspidserne i dette års Champions League, især 2019 har budt på striber af mindeværdige øjeblikke.

Det hele startede med, at turneringens største overraskelse Ajax bankede de forsvarende Champions League-mestre, Real Madrid, ud af turneringen. Ajax sluttede dermed en Real Madrid æra, som ikke er røget ud af turneringen siden maj 2015.

Efter Ajaxs første store triumf begyndte turneringen at tage fart, hvor andre hold fulgte Ajax trop.

Hvem husker ikke Uniteds vanvittige comeback i Paris, hvor VAR fik en afgørende rolle i Uniteds videre avancement i turneringen.

Derefter blev neglebideriet en tilbagevende vane, eftersom Tottenham på magisk vis undgik at ryge ud til City – i et fuldstændigt sindssygt opgør, hvor der stod 3-2 efter 21 minutter. Et underkendt mål røg i VAR-fælden i sidste minut og vendte City-spillernes og ikke mindst fansene humør fra jubel til gråd. Denne vildeste rutsjebane vil vi sent glemme.

banner

Ajax overraskede på ny mod mægtige Ronaldo og Juventus. Ajaxs youngguns afklædte Juventus i egen hule og kunne atter engang brænde sig fast på nethinden af mange fodboldelskere.

Ligesom vi gik og troede, at Champions League ikke kunne blive vildere – diskede returopgørene i semifinalerne mellem Liverpool og Barcelona, og Ajax og Tottenham op med en endnu flere adrenalinkick, som udmøntede sig i åndeløs spænding og søvnbesvær.

Liveoddsene kunne knap nok følge med i semifinalerne. Vi håber, det sker igen i finalen. 

Anfield leverede atter en magisk og uforglemmelig aften, hvor selv den mægtige Messi må have manglet ord. Liverpools gåpåmod var utrætteligt. Surrealistisk var det, at de kunne præstere uden to af deres helt store stjerner Salah og Firmino. Begge er dog til stede i finalen – til stor begejstring for Klopp, hvilket er fuldt forståeligt.

Efter Liverpools triumf kunne alt lade sig gøre, og det gjorde det. Tottenham gentog Liverpools comeback i kampen mod Ajax. Tottenham fik vel at mærke en forfærdelig start på returopgøret, hvor løbet syntes kørt, men med Lucas Mouras hattrick, fik Tottenham vendt 2-0 til 3-2, og gik dermed videre på flere udebanemål end Ajax.

For første gang siden 2008 står to engelske mandskaber klar til Champions League finalen.

 

Hvad kan vi forvente af den engelske finale?

Hvad taler egentlig for, at Tottenham skulle gå hen og vinde? Tottenham må højst sandsynligt leve på den tro, at alt kan ske i en finale. Den vil de fleste nok købe, da sæsonens forhenværende bedrifter ofte ikke betyder alverden i en finale. Oddsene på en Liverpool-sejr indikerer dog noget helt andet. Bookmakerne er ikke i tvivl – en Liverpool-sejr giver således 1.97.

Men med denne sæsons vanvittige bedrifter taget i betragtning, vil jeg tage mine forbehold. Favoritrollen betyder åbenbart ingenting.  Det kunne derfor godt tyde på, at finalen bliver af samme kaliber, som de to forhenværende semifinaler. Det håber vi i hvert fald på!

The Reds har i forhold til Tottenham vist kontinuitet på højt plan, også selvom mesterskabet glippede igen i denne sæson.

Vi kan se frem til en kamp i øjenhøjde, eftersom de to hold kender hinanden særdeles godt på grund af mange års kamp om Premier League-trofæet. Derfor er begge hold godt indstillet på hinandens taktiske esser. Det handler derfor om, at finde sine fodboldodds med omhu.

I Premier League er det blevet til to knappe sejre til Liverpool over Tottenham på 2-1. Har Tottenham mon lært af sine fejl og kan måske lukke ned for Liverpool?

Liverpool-spillernes individuelle kvaliteter er kun minimalt bedre end Tottenham-spillernes. Liverpool har dog et stærkere sammenhold, og derfor bliver 1+1=3 i mange af Liverpools kampe – derfor er de så utrolig svære at besejre.

Tottenham kan glæde sig over, at Harry ”Hurri”Kane igen står på grønsværen med støvler på. Det bliver spændende at se, om han er tilbage i fuld vigør.

Det vil komme bag på mange, hvis Kane bare gik ind og leverede uden at trække en mine, som om han ikke havde været skadet  flere uger forinden. Uanset hvad har Pochettino helt sikkert tildelt Kane en lille jokerrolle.

Finalen bliver dog ikke kun engelsk – for første gang siden Daniel Aggers optræden for Liverpool i 2007 står en dansker i finalen i Champions League. Det er Christian Eriksens første Champions League-finale. Han vil blive en af de få danskere, som kan få glæde af at løfte CL-trofæet, hvis Tottenham vinder.

 

Tips til finalen

Hvis det kunne have interesse, anbefaler vi et par væddemål, som er værd at overveje. 

Tottenham kommer til at stå relativt lavt i banen i respekt for Liverpools pace og direkthed i spillet. Derfor kommer Liverpool til at have bolden mest i kampen. Derfor kommer Tottenham til at have en boldbesiddelse på under 48.5 i kampen til odds 1.75.

Desuden er det værd at rose Sadio Mané for en uovertruffen sæson – han kommer til at stråle på ny i finalen. Et mål fra hans gyldne støvle giver således odds 1.85.

Det giver Champions League-finalen et ekstra pift, at så mange Champions League-odds er tilgængelige. Alle scenarier bliver taget i betragtning til de helt store kampe, og det, må man sige, CL-finalen er.

Vi ønsker alle en fantastisk Champions League-finale, og lige meget hvad kommer CL-trofæet hjem til England for første gang i lang tid, hvormed man med god grund igen kan kalde Premier League for verdens bedste liga.  

  

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
Optakt: Liverpool vs. Manchester United

Optakt: Liverpool vs. Manchester United

De største agenter i fodboldbranchen

De største agenter i fodboldbranchen

Hvem er nogle af fodboldens klogeste hoveder udenfor banen?

Hvem er nogle af fodboldens klogeste hoveder udenfor banen?

Del 2: De bedste udenlandske Superliga-spillere gennem tiden

Del 2: De bedste udenlandske Superliga-spillere gennem tiden

10 af de bedste danske fodboldspillere i Premier League – del 1

10 af de bedste danske fodboldspillere i Premier League – del 1