Champions League, verdens stærkeste klubturnering, har været i vinterhi siden december. På tirsdag får vi fornøjelsen af at følge mestrenes turnering igen. En kedelig hverdagstirsdag og -onsdag aften får igen en savnet kulør, som pifter disse vinterdage gevaldigt op.

Opsamling

Set ud fra gruppefasen er alle favoritterne gået videre fra deres respektive grupper. Feltet i 1/8-finalerne er derfor ufatteligt stærkt i år. Det var ved at ende galt for Tottenham og Liverpool, men de fik klemt ballerne sammen og sikrede sig begge en plads i 1/8-finalerne.

Det stærke felt i 1/8-finalerne gør, at flere hold byder sig til i kampen om Champions League-trofæet. Især City virker utroligt stærke og indtager også favoritrollen til at vinde Champions League – de giver odds 4.50. Barcelona er den næste favorit, som giver odds 5.50.

888sport banner

Vi så dog i sidste sæson, at disse knald- eller fald-kampe lever deres eget liv. City og Barcelona var også favoritter i sidste sæson, men de måtte sande, at de ikke var gode nok set over to kampe og måtte forlade turneringen tidligere end forventet.

Real Madrid er indtil videre dumpet ned på favoritlisten efter nogle sløje præstationer og et farvel til Ronaldo. Lidt det samme skete sidste år, men alligevel gik Real Madrid hen og vandt Champions League. Hvis Real vinder giver det odds 13.00.

 

Roma vs. FC Porto

Både Roma og Porto må være yderst tilfredse med at have trukket hinanden i forhold til, at modstanderen kunne have været af en helt anden kaliber.

De fleste ville nok mene, at Roma er en favorit til at gå videre. De, som har fulgt Porto tæt, vil dog fryde sig over, at Roma har taget favoritværdighed. Porto har ikke umiddelbar grund til bekymring, hvis de fortsætter i samme spor, som de gjorde i deres gruppe D, hvor de gik ubesejrede igennem.

Roma var i en lidt sværere gruppe, men det var kun fordi, Real Madrid befandt sig i den.

Opgøret bliver derfor mere jævnbyrdigt, end hvad der måske kunne forventes. En uafgjort i det første opgør giver odds 3.40.

Kampen begynder på tirsdag kl. 21:00.

 

Man United vs. PSG

Siden disse to hold blev hævet op af bowlen tilbage i december, har vi set frem til dette verdensklasse opgør.

Opgøret er kun gået hen og blevet endnu mere interessant, efter Solskjær har overtaget roret i United. Hvis Mourinho stadig havde befundet sig i trænersædet mod PSG, havde PSG været klare favoritter. Piben har dog fået en anden lyd, efter Solskjær har fået genoprejst det gamle United – derfor er PSG ikke længere klare favoritter.

banner

En anden faktor, som også gør, at PSG ikke længere er klare favoritter, er, at Neymar ikke bliver klar til det første opgør. Samtidig er der stor tvivl om, Cavani bliver fit for fight.

Det er to hold, som lever og ånder for det offensive, qua deres verdensklasse profiler på de offensive pladser. Med det taget i betragtning bliver det med garanti en målrig kamp. Et interessant odds vil derfor være over 3.5 mål i kampen, hvilket giver 2.88.

Rundens kamp starter på tirsdag kl. 21:00.

 

Ajax vs. Real Madrid

Hvis Ajax formår at spille på det niveau, som de gjorde mod Bayern München i efteråret, får Real Madrid noget at se til. Hvem kan ikke huske den afsluttende gruppekamp mellem Ajax og Bayern, som endte 3-3?

Ajax skal ikke undervurderes og kan sagtens byde mægtige Real Madrid op til dans.

Set med danske briller bliver det forhåbentlig med Lasse Schöne og Kasper Dolberg i startelleveren. Især Dolberg kunne vi godt unde at få succes på den helt store scene. Hvis han skulle score, giver det odds 2.85.

Real Madrid har længe lignet et amputeret hold, efter de mistede Ronaldo. På det seneste har de dog udvist positive takter – blandt andet udebanesejren over Atletico Madrid i weekenden gav Real et rygstød frem mod Ajax-kampen.

Kan de kommende stjerner fra Ajax mon slå de nuværende og rutinerede stjerner fra Real Madrid?

Toni Kroos vs. De Jong, Ramos vs. De Ligt, Dolberg vs. Benzema og Onana vs. Courtois.

Kampen bliver skudt i gang på onsdag kl. 21:00.

 

Tottenham vs. Dortmund

Vi får et danskeropgør på onsdag, hvor Eriksen skal stå direkte over for Delaney. Når opgøret bliver fløjtet i gang, bliver stridsøkserne fundet frem og venskaber begravet.

Det er nærmest ærgerligt, at der bliver spillet så to gode kampe på samme tidspunkt. To skærme vil være ideelt i dette tilfælde, så vi kan følge med i begge kampe på samme tidspunkt.

Dortmund har over en længere periode præsteret på højeste hylde i Bundesligaen og ligger derfor i øjeblikket nr. 1. De har dog ikke fået den bedste optakt til Tottenham-kampen, da de smed en 3-0 føring mod Hoffenheim.

Tottenham fik modsat Dortmund en sejr i Preimer League mod Leicester. Tottenham er dog stadigvæk svækkede, da både Dele Ali og Harry Kane er skadet. Niveauforskellen kan derfor ikke være særlig markant, men verdensklasse fodbold – det får vi.

Både Tottenham og Dortmund har et offensivt varemærke, og det vil også komme til udtryk i kampen, hvor resultat 2-2 giver odds 11.50, og over 3.5 mål giver odds 2.85.

banner

Storkampen bliver fløjtet i gang på onsdag kl. 21:00.

 

Find en masse andre odds på Champions League-kampene her

*Foreslået odds er udsat forandring - baseret på udgivelsestidspunkt*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
EM-optakt: Irland vs. Danmark

EM-optakt: Irland vs. Danmark

10 velovervejet tips

Superliga 16. runde: 10 velovervejet tips

Statistik-duel: Liverpool vs. Man City

Statistik-duel: Liverpool vs. Man City

Danskere i Dortmund & Bayern München

Danskere, der har spillet i Dortmund & Bayern München

De største transfers i 3F Superligaen

De største transfers i 3F Superligaen