Brøndby betting-tips, prognoser og odds

888sport giver dig alle væddemål og prognoser angående Brøndby. Du kan tjekke alle de seneste betting-informationer om Brøndby, som bliver sammensat af vores gruppe af eksperter, der i dén grad lever og ånder for sporten.

Hvis du af og til leder efter de bedste odds og væddemål på Brøndbys kampe, så er 888sport stedet, hvor du finder en mange Brøndby-relaterede informationer, som du ikke må gå glip af. Du kan læse alle de seneste betting-prognoser, nyheder og dybdegående artikler om Brøndby her.

Hjemmeside: brondby.com// Meritter:

Officielle Facebookside:

facebook.com/brondby

(154.936 likes)

Superliga: 10 mesterskaber

Officielle Twitter:

twitter.com/BrondbyIF

(15.600 følgere)

Pokalturnering: 7 titel

Officielle Instagram:

instagram.com/brondbyif_official

(70.000 følgere)

Champions League: 0 titler

Bedste resultat: Gruppespillet (98/99)

Stiftet:  3. december 1964

Europa League: 0 titler

Bedste resultat: Semifinale UEFA Cuppen (90/91)

 

Brøndby holdkort 2019/20

Der blæser nye vinde i Brøndby IF efter ansættelsen af den tidligere U21-landstræner, Niels Frederiksen. Hans ankomst skal gavne Brøndby Masterclass i højere grad end tidligere – talentudvikling skal gennemsyre førsteholdstruppen. Samtidig skal Brøndby fortsætte med den offensive og attraktive tilgang til fodbolden.

Niels Frederiksen er født til den opgave. Han får dog kun få uger til at implementere sine ideer og lære spillerne at kende, inden han bliver kastet for løverne, når Europa League-kvalifikationen begynder d. 11. juli og Superligaen d. 14. juli – fodboldoddsene på disse kampe er allerede klar.

Et systemskifte i Brøndby er allerede under opsejling – Niels Frederiksen leger i hvert fald med flere ideer. Han har også en spændende værktøjskasse at eksperimentere med.

Brøndbytruppen er en af de stærkeste i Superligaen, hvilket burde gøre Niels Frederiksens arbejde en lille smule mindre kompliceret. En ny træner vil dog altid forlange forstærkninger på nogle positioner, og især Brøndbys forsvar skal have en opgradering eller to.

Brøndbys spirende talent og midterforsvar Joel Kabongo er langtidsskadet, og Benedikt Röcker har forladt vestegnen. Nyt frisk blod vil kunne skærpe konkurrencen i midterforsvaret.

Midtbanen i Brøndby er stærkt besat og er en af de bedste i Superligaen. Dominik Kaiser sluttede sæsonen af på et meget højt niveau og der er sikkert meget mere i vente fra tyskeren. 

Radosevic er oprydderen og duel-ministeren på midten – han bygger hele tiden på, og mon ikke Niels Frederiksen kan give ham nogle værktøjer, så han kan blive en profileret midtbanespiller i Superligaen?

Muktar er klart en af de Superliga-spillere med de stærkeste tekniske færdigheder. Når han først er i hopla, kan han bogstaveligt talt spadsere igennem ethvert forsvar. Desværre har småskader præget hans indflydelse og spilleglæde i sidste sæson. Han er stadig på skadelisten, inden den nye sæson begynder.

Helt i front har Brøndby et polsk flagskib, som gang på gang har vist, at han kan skyde selv de stærkeste Superliga-forsvarer i sænk, nemlig Kamil Wilczek. Han er frygtet for sin målnæse og sit arbejdsraseri.

Svenske Simon Hedlund kom til Brøndby i vinter og vandt med det samme alles hjerter i Brøndby. En eksplosiv spiller, som giver sig fuldt ud i alle kampe. Hans speed og dybe løb er et godt supplement til boksspilleren Wilczek. Han bliver gift i denne sæson.

Niels Frederiksen har dog også til opgave at få forløst spillere som Simon Tibbling, Halimi, Uhre og Erceg, fordi de har kvaliteterne til gå ind i startopstilling, men selvtilliden mangler.

Online-betting for Superliga-sæsonen 19/20 er allerede tilgængelig – god fornøjelse.

 

Hvem var Brøndbys topscorere i sidste sæson?

1. Kamil Wilczek – 27 mål 

2. Michael Uhre – 8 mål

3. Hany Mukhtar – 7 mål

5. Dominik Kaiser – 6 mål

4. Simon Tibbling – 5 mål

 

Hvem er Brøndbys alletiders topscorer?

1. Kim Vilfort – 119 mål

2. Bent ”Turbo” Christensen – 118 mål

3. Preben Lagerborn – 100 mål

4. Claus Nielsen – 98 mål

5. Ruben Bagger – 89 mål

(6. Ebbe Sand – 84 mål)

 

Hvem ejer Brøndby?

Brøndby IF er ejet af Brøndbyernes IF Fodbold A/S. Selskabet dyrker og udvikler liga- og talentholdene i Brøndby.

Brøndbyernes IF Fodbold A/S blev stiftet i 1978, og 10 år senere blev Brøndby IF blot den anden fodboldklub i verden, som blev børsnoteret.  

Siden da er alt vokset i og omkring Brøndby IF. Tidligere var Kasi-Jesper storaktionær i Brøndby, men i dag har en anden stor forretningsmand og fodboldentusiast købt sig ind som storaktionær i sin hjerteklub, nemlig Jan Bech Andersen. Han ejer i øjeblikket 54,2 % af aktierne i Brøndby.

I 2013 smed han en redningsring ud til Brøndby, som befandt sig tæt på afgrunden og 1. division. Han investerede 65 millioner i drengene fra vestegnen, og derfra begyndte man at se lys for enden af tunnelen.

banner

 

Hvilke rivaliseringer er størst i Brøndby?

Ingen Brøndby-supporter er i tvivl om, hvem de allerhelst gerne vil slå og ende foran i tabellen, nemlig FCK.

Kampen om København eller New Firm, som opgørene bliver kaldt – har i lang tid og vil stadig være det største opgør i Danmark. Alle fans valfarter fra de yderste kroge af Danmarks for at være en del af disse kampe, hvor stemningen er fuldstændig exceptionel og af international klasse.

Kuldegysningerne melder sig, hver gang holdene går på banen til disse kampe. Det bliver bare ikke større i dansk fodbold.  Desværre har politiet også det ekstra at se til, når de to hold mødes – for selvom kampen måske tabes, tror nogle, at man kan vinde den uden for banen.

Pokalkampen i 2012 står tilbage, som en af de mest voldsomme hændelser mellem de to ærkerivaler, hvor fans stormede banen. Men ud over alt det, vil dansk fodbold aldrig være det samme uden det gigantiske opgør mellem Brøndby og FCK.

 

Hvad er Brøndby værd, og hvordan ligger deres lønbudget?

Brøndby er i øjeblikket ifølge Transfermarkt vurderet til at være ca. 154 millioner danske kroner værd. De er i pt. den klub i Danmark, som har den fjerde-højeste værdi. Brøndby har altid været en af sværvægterne i dansk fodbold, når det kommer til økonomi.

I 14/15 ramte Brøndby deres hidtil højeste værdi på ca. 281 millioner. Den primære grund til, at Brøndbys værdi røg i vejret, var, at Brøndbys fortabte søn Daniel Agger vendte hjem til vestegnen. Hans prisskilt var dengang stadig umenneskeligt højt i forhold til, at han skulle til at spille Superliga igen.

I kraft af Brøndbys brand og historie i dansk fodbold har de altid været i stand til at hente nogle af de største profiler og samtidig tilbyde de højeste lønninger i dansk fodbold.

Brøndby har også været kendt for at levere nogle af de allerstørste talenter, som senere er blevet fast inventar på det danske landshold. Hertil kan nævnes flere Laudrup-spillere, Peter Schmeichel, Kim Vilfort, Ebbe Sand, John ”Faxe” Jensen, Daniel Agger og Thomas Kahlenberg.

Brøndbys hidtil største transfer skete i 05/06. Danmarks måske bedste forsvarsspiller nogensinde, Daniel Agger, blev solgt til den traditionsrige engelske gigant Liverpool. De endte med at smide ca. 67 millioner efter den danske forsvarsklippe.

Inden Agger blev solgt, var Ebbe Sand den dyreste Brøndby-spiller, da den giftige angriber blev solgt til Schalke for ca. 38 millioner tilbage i 99/00.

Siden 2012 har Brøndby IF nydt godt af deres tøjsponsorat fra Hummel. Brøndby har førhen spillet i Adidas fra 2000-2012, Reebok fra 1996-2000 og Hummel fra 1986-1996. Samarbejdet med Hummel fortsætter indtil videre til sommeren 2022.  

Brøndbys historie og brand har altid trukket stor opmærksomhed på mange fronter og derfor har Brøndby flere kapitaltunge investorer, som vil gøre alt for, at Brøndby igen vinder et mesterskab. Brøndbys hovedsponsor er i øjeblikket Arbejdernes Landsbank, og deres aftale løber frem til sommeren 2021.

 

Brøndbys største meritter og mindefulde øjeblikke

Det første danmarksmesterskab vil altid have en særlig betydning for en fodboldklub, og for Brøndby skete det i 1985.

Sidenhen kom mesterskaberne på stribe i slutningen af 80’erne og fem gange i 90’erne.

I 90/91 blev Brøndby den første danske klub til at nå en semifinale i UEFA Cuppen, hvor det desværre blev til et smalt 1-2 til AS Roma. Det står tilbage, som en af de største meritter i Brøndby, men også i dansk fodbold.

En anden uforglemmelig oplevelse skete, efter Brøndby havde sikret sig mesterskabet i 1998. Det betød, at Brøndby skulle ud og kvalificere sig til Champions League-gruppespillet, og det lykkedes efter at have slået FC Kosice. Brøndby endte med at komme i en gruppe, kun de færreste turde håbe på.

CL-menuen stod blandt andet på gourmetretterne FC Barcelona, Bayern München og Manchester United. AV AV!

Et finere selskab kunne man ikke have ønsket sig. Brøndby blev forståeligt nok dømt boksepude i den pulje. De blev banket gul og blå, men med æren i behold - også selvom deres største nederlag blev 5-0 til United, som senere gik hen og vandt CL i 98/99 sæsonen.

Det lykkedes dog de blågule at vinde én kamp i gruppen, nemlig mod Bayern München.

 

Brøndbys fanprofil

Brøndbys fangrupper er de mest berygtede på godt og ondt i Danmark. Deres kærlighed til Brøndby har givet kampene – ikke bare på Brøndby Stadion men også rundt omkring i Danmark – en helt anden betydning og stemning.

De forstår, hvad det vil sige at være den 12. mand. Den fankultur, de har fået skabt, kan de være stolte over. Fodbold er ingenting uden fans!

Brøndbys officielle fanklub er Brøndby Support. De blev stiftet i 1993. Brøndbys ældste fanklub 100-mandsklubben blev stiftet i 1980. De følger trofast drengene fra vestegnen i medgang og modgang. Vokalt og visuelt er Brøndby-tilhængere en fryd for fodboldøjet.

Brøndbys to maskotter er isbjørnen Nanok og drengen Brøndus.

 

Brøndby Stadion

Brøndby Stadion har efterhånden dannet ramme for nogle af de allerstørste kampe på dansk jord. Det er det næststørste fodboldstadion i Danmark og har en kapacitet på ca. 28.000 tilskuere.

Det traditionsrige stadion blev bygget i 1965 og er kendt for lydniveauet på Sydsiden, hvor de mest trofaste Brøndby-tilhængere holder til. Stemningen på Brøndby Stadion er på et internationalt niveau og derfor et af de mest oplevelsesrige fodboldstadions i Brøndby.

Stemningen har flere gange givet genlyd i de internationale medier.

Den mest sete kamp på Brøndby Stadion var tilbage i 2003 mod ingen ringere end ærkerivalerne fra FC København. Brøndby Stadion var fyldt til bristepunktet, da mesterskabet var på spil i denne kamp – 31.508 tilskuere var tilstede denne sommerdag på Brøndby Stadion.

brøndby stadion

 

De mest berømte Brøndby-legender

Vi ved ikke, hvor vi skal begynde, når det kommer til Brøndbys største legender gennem tiden.

Vi kan jo starte et sted. Manden, som har spillet flest kampe i Brøndby-trøjen, er Bjarne Jensen. Han træk i Brøndby-trøjen hele 556 gange. Andre prominente navne følger trop:

-        Per Nielsen (547 kampe)

-        Kim Vilfort (470 kampe)

-        Kim Daugaard (466 kampe)

-        Mogens Krogh (464 kampe)

-        Ole Bjur (384 kampe)

-        John ”faxe” Jensen (376 kampe)

Det er bare den ene koryfæ efter den anden.

 

Brøndby har opstillet en mur på Brøndby Stadion, som bliver kaldt Wall of Honour, som skal hylde alle de spillere, som har fået A-landsholdsdebut. Muren omfatter nogle af dansk fodbolds største profiler igennem tiden:

-        Michael Laudrup

-        Brian Laudrup

-        Peter Schmeichel

-        Lars Olsen

-        Dan Eggen

-        Ebbe Sand

-        Martin Retov

-        Johan Elmander

-        Daniel Agger

-        Michael Krohn-Dehli

Og vi kunne blive ved. Brøndby er og bliver en af de største traditionsrige klubber i Danmark blandt andet grundet de mange legender, som har betrådt græsset på Brøndby Stadion gennem tiden.

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
EM 2020 bliver anderledes, fordi…

EM 2020 bliver anderledes, fordi…

EM-kval 2020: afgørende kampe

EM-kval 2020: afgørende kampe

Optakt til New Firm: Brøndby vs. FC København

Optakt til New Firm: Brøndby vs. FC København

De fedeste klub-kælenavne i CL

De fedeste klub-kælenavne i CL

Champions League: 10 velovervejet odds

Champions League: 10 velovervejet odds