vinterpause i fodbold

 

I løbet af vinterperioden ser vi virkelig, hvad topklubberne er lavet af i det hårde program i Premier League, mens andre storhold i Europa vender tilbage efter en dejlig pause, så de igen er klar til at indtage banerne. I løbet af årene har vi set, hvordan vinteren kan slå holdene ud af kurs, så de render ind i mange bump på vejen i resten af sæsonen.

Herunder er nogle af de mest nævneværdige stimer af dårlige resultater, som er sket efter vinterpausen i løbet af de seneste år.

1971/72: Manchester United

Manchester United og deres superstjerner blev trænet af den nye manager Frank O¨Farrell, og de lå i toppen med fem point ned til nærmeste forfølger på første juledag. Men festlighederne var måske for meget for de Røde Djævle, da de tabte syv kampe i resten af sæsonen, og dermed måtte nøjes med en 8. plads i tabellen - hele 10 point efter vinderen fra Derby County. United har stort set ingen chancer for at vinde Premier League i år, men de står til odds 41.00 på at vinde Champions League.

1992/93: Norwich City

Den første udgave af Premier League lå Norwich helt i top ved Boxing Day. De lod titlen slippe ud af hænderne i 1988/89, og de ønskede ikke at gentage den historie. Men ved slutningen af sæsonen, var Norwich 12 point bagefter på 3.pladsen. I denne sæson er Liverpool favoritter til at vinde Premier League til odds 1.90, mens Manchester City følger efter med odds 2.10.

888sport banner

2003/04: Real Madrid

Real Madrid jagtede deres tredje titel på fire år, og de førte med to point ved vinterpausen. I løbet af de efterfølgende 21 point kollapsede Los Blancos fuldstændig, hvor de tabte hele otte kampe og endte på en 4. plads. De endte efter Valencia, Barcelona og Deportivo La Coruna. Real Madrid var 7 point fra at vinde. I dag giver de odds 15.00 til at vinde La Liga.

2016/17: RB Leipzig

Snakken om RB Leipzigs kollaps er kun blevet så stort grundet det historiske potentiale, som det østtyske hold havde. Men efter at de lå side om side med Bayern München efter 15 kampe med 36 point, så trak de rødblusede fra og efterlod Leipzig alene 15 point bagefter. I 2018/19 er Bayern i øjeblikket nummer 2, og er kun nummer to favorit til at vinde Bundesligaen til odds 2.10.

2016/17: OGC Nice

I 2016/17 mens RB Leipzig forsøgte at skabe historie i Bundeslligaen, var en overraskende sæson i gang lidt mere vestpå, hvor giganterne stod for fald i Ligue 1. Halvvejs igennem sæsonen var både OGC Nice og AS Monaco foran Paris Saint-Germain, der jagtede deres femte trofæ i ligeså mange år. Ved slutningen af sæsonen var PSG foran Nice med ni point, men de kunne ikke nå Monaco, der vandt ligaen med hele otte point foran de forsvarende mestre. Denne sæson er de tilbage ved status quo i Ligue 1, hvor PSG giver odds 1.30 til at vinde Coupe de France.

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder