De personer, der har vakt All-Star-konceptet til livs i blandt andet NFL og NBA, burde få en medalje. Det er efter vores optik en genialitet, som alle større sportsgrene burde have med i deres sæsonplaner.

 

Hvordan forgår All-Star konceptet i NBA og NFL?

Siden 1951 har NBA afholdt All-Stars-kampe, og det har man altså ikke fortrudt siden. I lang tid bestod All-Star-kampene af et vest- og østhold, som skulle duellere. I 2018 prøvede man en anden version, hvor to holdkaptajner fik lov til at danne deres hold ud fra et bestemt udvalg af spillere. Denne version er gået igen i 2019 og i 2020.

I NFL er All-Star-kampen bedre kendt som Pro Bowl. Den første All-Star-kamp i NFL fandt sted tilbage i 1939, hvor det efterfølgende fra 1950 frem til i dag er blevet kaldt Pro Bowl. I NFL har man dog indtil videre ikke forsøgt at afvikle Pro Bowl på andre måder ligesom i NBA. I stedet har de to konferencer NFC og AFC altid kæmpet om Pro Bowl-titlen.

Alle trænere, spillere og fans har indflydelse på, hvem der skal spille All-Star-kampene i hver sæson. Det gælder både for NBA og NFL.

 

Forestil dig en All-Star kamp i Premier League, La Liga og Superligaen

Samtlige fodbold-fora har på et eller andet tidspunkt lagt øre til den evige diskussion om at få indført All-Star-kampe i forskellige europæiske ligaer.

Hver gang dette All-Star-koncept er oppe at vende, tør vi godt vædde på, at alle fodbold-entusiaster inderligt håber på, at dette snart bliver aktuelt.

Hvilken fodboldentusiast vil ikke være fuld af begejstring over at kunne få lov til at se en kamp med de bedste spillere i Premier League. Forestil dig et line-up bestående af f.eks. Kevin de Bruyne, Van Dijk, Mo Salah, Harry Kane, Sterling, Schmeichel og Agüero, bare for at nævne et par stykker.

Spil på fodbold

En All-Star kamp i Premier League ville trække opmærksomhed på højde med en Champions League-finale og potentielt Super Bowl. Det ville umiddelbart samtidig også gøre Premier League til et endnu bedre sportsprodukt, end det er i forvejen.

Hvor fedt ville det ikke være at kunne sige, at man har set Ronaldo og Messi spille på samme hold, hvis altså Cristiano stadig spillede for Real Madrid, hvilket han måske snart kommer til, hvis man skal tro de seneste rygter.

Superligaen ville også kunne lukrere på rivalisering mellem Jylland og Sjælland ved at indføre en All-Star-kamp mellem Jylland og Sjælland, Fyn, går vi ud fra, bliver en del af Jylland-holdet, da de er med i Region Syd. I hørte ideen her først, med mindre selvfølgelig det allerede er på tegnebrættet i DBU.

Superligaen vil som organisation nyde godt af at kunne tilbyde et biprodukt til selve Superligaen. En kamp mellem Jylland og Sjælland ville umiddelbart tiltrække en masse opmærksomhed.

bonus

 

All-Stars kampe fører kun noget godt med sig

For mange spillere vil det være et af karrierens højdepunkter at blive udtaget til en All-Star-kamp, hvor alle de bedste spillere får lov til at vise sig frem. Det ville være en kæmpe ære for mange.

Måske ville det også hæve det generelle bundniveau i samtlige ligaer, eftersom alle spillere ville stræbe efter at komme på All-Star-holdet sæson efter sæson. Det er i hvert fald den effekt, som udspiller sig i NBA og NFL.  

En årlig All-Star-kamp i de respektive fodboldligaer i Europa vil helt sikkert give et økonomisk afkast og være god underholdning for landets og internationale fans.

Lad os krydse fingre for, at det bliver til virkelighed i den nærmeste fremtid.

*Credits: artiklens billede tilhører David Banks/Associated Press

 

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder