fodboldtrøjer

 

Manchester United

Det lykkedes ikke Manchester United at vinde deres første fire kampe i deres grå udebanedragt i 1995-96. Bagud med 3-0 til Southampton i april 1996, tvang Sir Alex Ferguson sine spillere til at skifte til blå striber.

Om det var på grund af overtro eller for at forbedre spillernes vision, vides ikke, men det havde da en lille effekt, eftersom United kun tabte 3-1. De vandt titlen i 1996 og havde aldrig den grå dragt på igen.

 

Cameroun

Cameroun er en af fodboldens største modepionerer. De havde tidligere vakt opmærksomhed med en ærmeløs spillerdragt, og i 2004 leverede Puma et overraskende heldragtsdesign i de klassiske Camerounfarver - grøn og rød.

FIFA var ikke så vilde med spillerdragten som de modebevidste, så Cameroun blev idømt en millionbøde og fratagelse af point i kvalifikationen til verdensmesterskabet, som først blev ændret efter, at Puma havde anket afgørelsen.

 

banner

 

Barcelona

Nike omdannede Barcelonas berømte trøje med de lodrette røde og blå striber i 2015 og gjorde for første gang striberne vandrette. Trøjesalget hos Barcelona var faldet, fordi fansene ikke længere så nogen grund til at købe endnu en version af den samme trøje.

Barcelona spillede deres sædvanlige moderigtige fodboldstil på vejen mod mesterskabet, fordi klubben - ligegyldigt hvad de havde på - havde et af Europas stærkeste hold, hvilket også kunne ses på bookmakernes betting odds.

 

Brasilien

Brasiliens gule trøje er nu ikonisk på grund af landets succes, men trøjerne blev lavet på baggrund af fiasko. Et nederlag til Uruguay under verdensmesterskabet i 1950 chokerede nationen, som havde forventet, at Brasilien hentede trofæet hjem.

Brasilien smed deres hvide trøjer ud til fordel for de gule og tog kunstneren Aldyr Garcia Schlees design i brug. Schlees var faktisk fan af Uruguay, men tingene er ikke ligefrem gået dårligt for Brasilien siden og derfor er de et godt team at spille live betting på.

 

Colorado Caribous

Colorado Caribous fik kun en sæson i NASL, men de vil altid blive husket for at bære trøjer med kvaster over maven. Spillerne kom også på banen med cowboyhatte, selvom de tog dem af før kampen.

Caribous ville bruge et westerntema til at skabe et stærkt brand. 22 nederlag i 20 ligakampe havde den modsatte effekt og gav derfor heller ikke de bedste fodboldodds.

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder