20. runde blev Superligaens sidste runde i 2019. Med kun seks runder tilbage af grundspillet, som begynder igen 14-17 februar, så er der lagt i kakkelovnen til en spændende afslutning som i de forrige sæsoner. Først skal vi dog have rundet efteråret af, hvor der helt sikkert er nogle fodboldtips at hente, men lad os starte i bunden af tabellen.

 

Hvem ligger til nedrykning?

Normalt skal man aldrig dømme nogen ude, før sæsonens allersidste kamp er blevet spillet. Mange har i hvert fald brændt fingrene igennem tiden ved at dømme nogen for tidligt ude.

Vi kan dog konstatere, at mange ting, hvis ikke alle ting, skal gå Silkeborgs vej, hvis de skal overleve i Superligaen. I denne halvsæson har de i hvert fald selv skrevet deres egen dødsannonce. Det kan nærmest kun gå én vej for dem og det er fremad.

Der er dog flere hold, som holder Silkeborg ved selskab i bunden af tabellen. Det er ikke overraskende at Hobro og Horsens ligger i den dårlige ende af tabellen, men det kommer bag på de fleste, at Esbjerg ligger hvor de gør, efter de sikrede sig en flot 3.plads i sidste sæson. Det kan man kalde en vildt rutsjebane tur. Esbjerg besidder sig i den grad i suppedasen, hvis de ikke får hævet pointsnittet.

Sønderjyske er også faldet af på den i den sidste halvdel af efteråret, og derfor er de for alvor indblandet i nedrykningsdramaet. Top-seks er stadig en teoretisk mulighed, men med deres kampprogram i de sidste seks runder taget i mente, så ligner det, at en tur i nedrykningsgrupperne bliver aktuel for deres vedkommende. 

Kampprogram for de fem mulige nedrykningskandidater:

Silkeborg: AaB, FCK, OB, AGF, FCN, Sønderjyske

Esbjerg: FCK, Lyngby, FCN, Hobro, AaB, OB

Hobro: Sønderjyske, FCM, AGF, Esbjerg, RFC, Lyngby

Sønderjyske: Hobro, FCN, FCM, RFC, BIF, SIF

Horsens: FCN, AGF, RFC, FCK, FCM, BIF

Enten Silkeborg eller Horsens har det sværeste program i de seks sidste runder i grundspillet. Især Horsens’ tre sidste kamp bliver modbydelige.

Umiddelbart har Hobro det letteste kampprogram, sammenlignet med de andre fem hold.

 

Hvem kommer til at slås om top-seks i Superligaen?

I princippet kan nogle af de førnævnte hold stadig nå top-seks, men vi forholder os til de mere sandsynlige top-seks-kandidater. Disse hold er OB, FC Nordsjælland, AaB, Randers og Brøndby.

Hov tænker du nok, hvor er Lyngby og AGF. Umiddelbart tror vi ikke, at Lyngby kommer til at gøre særlig meget væsen af sig i foråret, og derfor bliver de en del af nedrykningsdramaet.  

AGF har så godt som sikret sig en billet til mesterskabsslutspillet, da de blot mangler fire point for at runde de 40 point, som sammenlignet med de forrige sæsoner, har været mere end tilstrækkeligt.

Brøndby er vores næste bud på et top-seks hold, deres kampprogram for de sidste seks runder virker overskueligt (OB, AaB, Lyngby, FCN, Sønderjyske, AC Horsens).

De aktuelle Superliga odds, indikerer i øjeblikket et meget tæt løb mellem de resterende fire hold. Randers giver 1.80, AaB og OB 2.00, og Nordsjælland odds 2.10. 26. runde i grundspillet kommer til at være ligeså spændende og afgørende som i de forrige sæsoner. Superliga fodbold er i den grad blevet mere spændingsfyldt efter indførelsen af grundspil og slutspil.

Vores bud på top-seks, ser i øjeblikket således ud;

Midtjylland, FCK, AGF, Brøndby, OB og Randers.

 

Hvem kan allerede slappe af og fokusere på mesterskabet?

Der er vist ikke den fjerneste tvivl om, at mesterskabskampen kommer til at stå mellem FC København og Midtjylland. De to hold har allerede et stort forspring ned til de øvrige hold, hvilket umiddelbart kun bliver større i løbet af efteråret.

Midtjylland og FCK er en klasse for sig i denne sæson og er allerede klar til mesterskabsslutspillet. Deres indbyrdes opgør i slutspillet kommer til at være afgørende for, i hvilket trofæskab mesterskabspokalen skal stå.

I øjeblikket er Midtjylland den største mesterskabsfavorit til odds 1.70 - FCK følger trop til odds 2.05.

Vi ser frem til d. 14-17 februar, når Superliga fodbold igen står på programmet.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Mike Kireev/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
Del 1: fremtidens danske fodboldstjerner

Del 1: fremtidens danske fodboldstjerner

Top-10: bedst betalte danske fodboldspillere

Top-10: bedst betalte danske fodboldspillere

Top-10: vilde Premier League-rekorder

Top-10: vilde Premier League-rekorder

De bedst betalte Superliga-spillere

De bedst betalte Superliga-spillere

10 ubrydelige Superliga-rekorder

10 ubrydelige Superliga-rekorder