Det er de færreste fodboldspillere, som får lov til at vinde Champions League, men endnu færre kan prale af at have vundet trofæet med de store ører med to forskellige fodboldklubber. De fodboldspillere, som har vundet flest gange, har oftest kun vundet med den samme klub.

Vi hylder dem, som har præsteret at vinde Champions League med flere hold, og to spillere lægger sig klart i spidsen.

Tjek alle de aktuelle champions league odds

 

Fodboldspillere der har vundet CL med flest forskellige klubber:

Clarence Seedorf

Samuel Eto'o

Cristiano Ronaldo

Gerard Pique

Toni Kroos

Fernando Redondo

Frank Rijkaard

Andre fodboldspillere, som også har vundet CL med forskellige klubber

 

Clarence Seedorf

Den tidligere hollandske stjerne, Clarence Seedorf, var en slags talisman, når det kom til at vinde Champions League. I tre ud af de fem europæiske klubber, han spillede i, vandt han Champions League. Han vandt første gang i 1995 med et stjernespækket Ajax-mandskab.

Seedorf skulle bruge to år i Real Madrid for at vinde endnu et Champions League-trofæ. I 99/00 vandt han igen CL med Real Madrid, selvom han ikke deltog i finalen på grund af en skade. Det var den tredje CL-titel til samlingen.

Seedorf skrev sig endegyldigt ind i historiebøgerne, da han blev den første i historien til at vinde den eftertragtede titel med tre forskellige klubber. I 2003 kunne han nemlig løfte den store pokal med AC Milan.

Seedorf endte med at vinde Champions League hele fem gange. Femte gang skete i 2007 med AC Milan. Hollænderen er i skrivende stund én ud af 11 spillere, som har vundet Champions League fem gange.

 

Samuel Eto'o

Det er måske de færreste, der ved, at Samuel Eto’o faktisk var del af Real Madrids Champions League-triumf tilbage i 99/00-sæsonen sammen med Seedorf. Eto’os indflydelse var dog af minimal betydning, selvom han fik lidt CL-minutter i løbet af den sæson. Dengang var Eto’o også kun 19 år. Samlet fik han 53 minutter, hvilket var nok til, at han blev noteret for at vinde Champions League med Real Madrid.

Flere år skulle der gå, og flere klubskifter skulle der til, før Samuel Eto’o fandt sig til rette i FC Barcelona, hvor han triumferede i Champions League med Barcelona to gange. Første gang var i 05/06 , og det skete igen i 08/09. Begge gange var Eto’o stærkt medvirkende til, at Barcelona gik hele vejen. Han scorede i begge CL-finaler.   

Efter sæsonen 08/09 skiftede Eto’o til Inter, som der ikke blevet spået de store chancer for i Champions League. José Mourinho fandt dog opskriften på at gå hele vejen, og dermed kunne Eto’o tangere Seedorfs rekord som den eneste til at vinde Champions League med tre forskellige klubber.

I 2021 er Eto’o og Seedorf stadig de eneste, der kan prale med denne rekord.

 

Cristiano Ronaldo

Ronaldo vandt CL første gang i 2008 med Manchester United og senere hen fire gange med Real Madrid i 2014, 2016, 2017 og 2018.

Cristiano Ronaldo har stadig muligheden for at tilslutte sig Eto’o og Seedorfs flotte præstationer. Det kræver dog, at Ronaldo får tilføjet endnu en rekord til sin store samling. Hvis han går hele vejen med Juventus i 2021, tilslutter han sig ikke bare de to førnævnte herrer, han tangerer nemlig også Paco Gentos vanvittige rekord på samlet seks Champions League-trofæer. I skrivende stund er Gento den mest vindende i Champions Leagues historie, hvilket han har været i ca. 55 år. Kommer Ronaldo mon til at bryde den rekord? De aktuelle fodbold odds har i hvert fald stadig en fidus til Ronaldo!

Gerard Pique

FC Barcelonas forsvarsgeneral Gerard Pique har vundet Champions League fire gange. Tre gange med Barcelona og en enkelt gang med Manchester United i 07/08 sammen med Cristiano Ronaldo. Dermed kan Pique også tilslutte sig denne liste over få spillere, som har vundet Champions med mere end én klub.

 

Toni Kroos

Toni Kroos var også en del af Real Madrids Champions League-dominans i 2016, 2017 og 2018. Inden da havde Kroos også sikret sig en Champions Leauge-titel med sin tidligere klub Bayern München i 2013.

Ikke nok med at Kroos er en af de meget få, som har vundet Champions League fire gange, så har han også gjort det med to forskellige klubber.

 

Fernando Redondo

Real Madrid-legenden Fernando Redondo lignede længe en spiller, som ”kun” skulle vinde Champions League to gange og med den samme klub, nemlig Real Madrid. I 2000 skiftede Madrids anfører dog til AC Milan, hvor Champions League-talismanen over dem alle, Clarence Seedorf, befandt sig, og som Redondo tidligere havde vundet to CL-titler sammen med i Real Madrid. I 2003 gjorde de det sammen igen, og dermed kunne Redondo glæde sig over at have vundet CL med to forskellige fodboldklubber.

 

Frank Rijkaard

Den sidste spiller, som både har vundet Champions League tre gange og med to forskellige klubber, er angrebslegenden Frank Rijkaard.

Endnu engang var CL-tailsmanen, Seedorf, involveret, da Rijkaard vandt sin sidste CL-titel med Ajax i 1995. Dermed nåede Rijkard på et hængende hår, at blive en del af denne liste.

 

Nogle andre fodboldspillere, som også har vundet CL med forskellige klubber:

  • Thiago: FC Barcelona og Bayern München
  • Xherdan Shaqiri: Bayern München og Liverpool
  • Daniel Sturridge: Chelsea og Liverpool
  • Xabi Alonso: Liverpool og Real Madrid
  • Bosingwa: Porto og Chelsea
  • Paulo Ferreira: Porto og Chelsea
  • Nicolas Anelka: Real Madrid og Chelsea

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/ Daniel Ochoa de Olza

Først publiceret: d. 14. februar 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
Erling Haaland - vilde præstationer og rekorder

Erling Haaland - vilde præstationer og rekorder

Joachim Andersen – Danmarks fremtidige stjerne

Joachim Andersen – Danmarks fremtidige stjerne

Rasmus Falk løn og karriere

Rasmus Falk løn og karriere

Lars Seier Christensen vs. Jan Bech Andersen

Lars Seier Christensen vs. Jan Bech Andersen

Nadia Nadim – den danske fuldblodsangriber

Nadia Nadim – den danske fuldblodsangriber