Vi har udpeget en lille samling af kampe, som vi i den grad havde ønsket, vi kunne overvære en gang til. Vi har måttet gå igennem en masse selvpineri for kun at vælge fem kampe. Lad os lægge fra land!   

 

Michael Jordans sidste kamp for Bulls – 1998

I 1998 ville samtlige basketball-entusiaster give deres højre arm for at få lov til at se Michael Jordan spille sin sidste kamp for sit rekordhold, Chicago Bulls, og det, de fleste på det tidspunkt troede, ville være hans allersidste NBA-optræden.

I 2020 har vi selvfølgelig mulighed for at gense kamp seks i finaleserien på diverse medier, hvilket vi også har gjort. Blandt andet derfor ville vi ønske, at vi kunne have taget plads i et propfyldt United Center i Chicago, hvor afslutningen på Jordans Bulls-karriere ikke kunne være skrevet meget bedre. Selvfølgelig skulle kongen af luften selv afgøre finale-serien, da han scorede sit 45. point i kamp seks.

Med 5 sekunder tilbage af kampen gjorde Jordan det til 87-86. Utah Jazz havde derfor alle muligheder for at vinde kamp seks, men desværre for Jazz missede Stockton sit tre-points kast, og dermed kunne Jordans Bulls-karriere nærmest ikke have sluttet bedre med sit sjettemesterskab for klubben, og igen blev han kåret til Finals-MVP. 

En storslået og historisk kamp, som alle nok i dag nok vil give mere end deres højre arm for at kunne gense live.

 

NBA finals – kamp 4: Celtics vs. Lakers, 2008

Det har været svært at udpege en specifik finalekamp, da hver finalekamp har haft noget unikt. Men i kamp fire i NBA-finalen i 2008 mellem Celtics og Lakers, de største ærkerivaler i NBA’s historie, blev deres rivalisering genfødt på ny.

Inden den fjerde kamp førte Celtics finaleserien 2-1 og kunne dermed gøre det til 3-1, men Kobe Bryant ville det anderledes, og efter første quarter var Lakers foran 35-14. I anden quarter var det mere jævnbyrdigt, men Lakers store føring var stadig intakt.

I tredje quarter tog Celtics’ ”Big Three” (Kevin Garnett, Ray Allen, Paul Pierce) skeen i den anden hånd. Lakers blev sat til vægs med 21-3, indtil Celtics gjorde det endegyldigt af i fjerde quarter, hvor de vandt 91-97.

En fjerde kamp, som bølgede mere frem og tilbage, end en tur i en jolle på Atlanterhavet kunne byde på. En kamp som sagtens kunne tåle at blive set 100 gange i træk – den kamp havde alt.

bonus

 

The Flu Game – 1997

I den berømte influenzakamp røg Michael Jordan op i et luftlag af klasse, som hverken nogen anden basketballspiller eller sportsatlet har formået at gøre endnu.

Jordan havde inden kampen haft slemme influenzasymptomer, det troede de fleste i hvert fald. Indtil Jordan afslørede i dokumentaren ”The Last Dance”, at det var madforgiftning, efter han havde spist en dårlig pizza.

Tjek de aktuelle nba odds

Dette skulle dog ikke holde Jordan fra at spille kamp fem i finaleserien mod Jazz. I første quarter var Jordan helt ved siden af sig selv, men til trods for at han var yderst skidt tilpas og dehydreret, nægtede MJ at lade sin tilstand ødelægge Bulls’ muligheder for at sejre. MJ overvandt sin slemme tilstand og scorede vanvittige 38 point.

At være vidne til denne slags præstation må have fået enhver basketballfan, uanset hvilket hold man holdt med, til at respektere Jordans guddommelige evner og vindermentalitet på en basketballbane.

 

Wilt Chamberlains 100-points kamp

Den. 2. marts i 1962, blev en NBA-rekord til virkelighed. I 2020 står rekorden stadig, hvilket den nok vil gøre mange år frem.

Mange vil nok argumentere for, at NBA i 1962 ikke var nær så konkurrencepræget som i 2020, og derfor kunne Wilt Chamberlain score 100 point mod New York Knicks. Rygterne gik også på, at Chamberlains holdkammerater blev ved med at kaste bolden til ham, da de kunne se, at Chamberlain kunne nå det magiske antal point.

Uanset rygterne gad alle vel godt at opleve den vanvittige bedrift igen – det har i hvert fald fortjent en plads på denne liste. Det var tæt på i 2006, da Bryant scorede 81 point mod Raptors. Mon vi nogensinde kommer til at opleve en spiller score 100 point i en kamp igen?

wilt chamberlain

 *Credits: ovenstående billede tilhører Paul Vathis/Associated Press

 

NBA finals – kamp: Lakers vs. Celtics, 1985

Vi har udpeget endnu en finalekamp, som vi havde elsket at opleve i en liveudgave. Vi skal tilbage til kamp seks i finaleserien mellem Lakers og Celtics. Inden kamp seks var stillingen 3-2 i Lakers’ favør. Lakers havde i de seneste otte finaleserier mod Celtics tabt alle otte. Iveren efter revanche havde på det tidspunkt aldrig været større.

NBA-legender i form af Kareem Abdul-Jabbar, James Worthy og Magic Johnson spillede på det tidspunkt for Lakers, mens Celtics også var fyldt med klassespillere som Larry Bird, Kevin McHale, Danny Ainge, Robert Parish og Dennis Johnson. En enhver drengedrøm at få lov til at opleve disse spillere i aktion.

Ikke desto mindre var kampen sidste udkald for Celtics, hvis de ville sætte en stopper for, at Lakers kunne vinde deres første mesterskab over dem.

Celtics gjorde alt, hvad de kunne, men de måtte indse, at Kareem og Magic Johnson var afgørende i den kamp, og dermed sikrede de Lakers den samlede sejr over Celtics.

 

Vi håber, at du allerede sidder og tjekker diverse klips fra disse kampe, hvis de altså er til at finde. Det er i hvert fald muligt at se det fulde sammendrag af nogle af disse kampe. God fornøjelse med det, hvis du kaster dig ud i det.

*Credits: artiklens billede tilhører Kevork Djansezian/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
De fem største skuffelser i NFL-draften gennem tiden

De fem største skuffelser i NFL-draften gennem tiden

6 største skuffelser i NBA-draften

6 største skuffelser i NBA-draften

Del 1: spillere der blev gode trænere

Del 1: spillere der blev gode trænere

Del 1: Rekordholderne i seks af de største NBA-klubber

Del 1: Rekordholderne i seks af de største NBA-klubber

Del 2: De største spiller- og holdmareridt

Del 2: De største spiller- og holdmareridt