De er måske nogle af de mest udskældte fans, men samtidig er de også nogle af de mest inkarnerede fans i fodboldverden. Nogle af fangrupperne går under kategorien hooligans, men kærligheden til deres respektive klubber kan man ikke klandre fangrupperingerne for.

Vi har fundet 10 af de mest kendte fangrupperinger i Premier League.

 

Fangrupperinger i Premier League 2022

Chelsea - Headhunters

Liverpool - The Urchins

Newcastle United - Gremlins

Tottenham Hotspur - Yid Army

West Ham - Inter City Firm

Arsenal - The Herd

Manchester United - Red Army

Leeds United - Service Crew

Leicester City – Baby Squad

Manchester City – Blazing Squad

 

Chelsea - Headhunters

Chelsea Headhunters er de mest berygtede og pålidelige Chelsea-fans. Tidligere gik fangruppen under navnet Chelsea Shed Boys. Chelsea Headhunters’ største rivaler er de andre nærliggende London-klubber som Arsenal, Millwall, Tottenham og West Ham.

Chelsea Headhunters har mange slogans, men det vigtigste budskab er “Chelsea Till I Die”.

 

Liverpool - The Urchins

Blandt Liverpools fangrupperinger eksisterer fangruppen, The Liverpool Urchins. Hvis du skulle være i tvivl, hvad Urchin betyder på dansk, så er det et udtryk for unge mennesker med laset og ødelagt tøj. 

Det er usikkert, om The Urchins stadig eksisterer i 2022. Vi er overbevist om, at de eksisterer, men de reklamerer ikke ligefrem med det, og så kan de nok ikke længere betegnes som hooligans.

liverpool

 

Newcastle United – Gremlins

I 1985 blev Newcastle United en fangruppe rigere, da Newcastle Gremlins blev grundlagt. Fangruppen skulle efter sigende have 250-300 medlemmer.

Newcastle Gremlins’ største rivaler er West Ham og Middlesbrough. The Toon Army, som Newcastles mere generelle fans bliver kaldt, består altså af en gruppe af fans, der er ude på at lave lidt flere løjer end de fleste.

 

Tottenham Hotspur - Yid Army

Yid er oprindeligt et antisemistisk slangord, som man benytter for at nedgøre jøder. Det blev og bliver mange Spurs-fans kaldt, men i stedet for at hade ordet, tog Spurs-fansene ordet til sig og dannede fangruppen Yid Army.

Yiddos, som fansene også bliver kaldt, bærer navnet med stolthed, selvom Tottenham som klub kraftigt appellerer til, at ordet ikke længere bliver brugt.

 

West Ham - Inter City Firm

Alle fodboldelskere har set filmen ”Hooligans”, som primært handler fangruppen Inter City Firm, der supporter West Ham. Inter City Firm blev efter sigende grundlagt i 1977.

Inter City Firm er en af de mest fangrupperinger i London, sammen med deres ærkerivaler fra Millwall Bushwackers og Chelsea Headhunters.

west ham

 

Arsenal - The Herd

Fra en London-fanklub til en anden. Arsenals fans bliver primært kaldt Gooners eller Gunners, og så er der ’The Herd’.

The Herd består af de mere hardcore Arsenal-fans, som stadig er aktive i 2022, men knap så synlige, som de var tilbage i 1970 og frem til 1990’erne.

 

Manchester United - Red Army

Manchester Uniteds mest hardcore fangruppe hedder meget passende Red Army, men går også under navnet Men in Black. Det forlyder, at fangruppen blev dannet i 1970’erne, og de er stadig aktive i 2022, men i mindre grad, fordi der er større fokus på at bekæmpe hooliganisme i moderne fodbold end tidligere.

manchester united

 

Leeds United - Service Crew

Leeds United råder også over en fangruppering, som bestemt kan betegnes som hooligans. Den fangruppering går under navnet The Service Crew.

The Service Crew blev grundlagt i 1974 og igennem mange år var denne fangruppering ikke bare en af de mest berygtede i England, men i hele Europa.

 

Leicester City – Baby Squad

Leicester City har måske den fangruppering i England med det mest genkendelige navn, nemlig The Baby Squad. Siden 1981 har The Baby Squad eksisteret og trofast støttet Leicester i tykt og tyndt.

 

Manchester City – Blazing Squad

Manchester City har en fangruppering, som bliver kaldt The Blazing Squad. Denne fangruppe er i forhold til de andre fangrupperinger på denne liste en af de nyeste i flokken. I 2006 skulle The Blazing Squad være blevet stiftet. Fangruppen er stadig aktiv i 2022 og er en helt ny generation af hooligans på godt og ondt.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press

Først publiceret: d. 16. oktober 2022

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder