1. Oleksandr "s1mple" Kostyliev – Counter Strike

En af verdens bedste CS-spillere, ukrainske S1mple, blev introduceret til og begyndte at spille Counter Strike i en alder af blot fire år. Så forstår man måske bedre, hvorfor s1mple er en af de mest skilled CS-spillere i verden.

En anden fun fact er, at inden S1mple blev professionel, studerede han kinesisk på Universitet. 

 

2. Lee “Faker” Sang-Hyeok – League of Legends

Den sydkoreanske esportsspiller Faker, der betragtes som verdens bedste LOL-spiller, er en helt særlig fyr. Han har udtalt, at han kun ejer tøj, som består af hans spilleruniformer. Derudover bærer han primært hvide t-shirts og t-shirts, som han får fra sine fans.

Faker er den eneste udover sin tidligere holdkammerat Bengi, som har vundet VM i LOL tre gange.

 

3. Kyle 'Bugha' Giersdorf – Fortnite

I en alder af 16 år løb Bugha, som han hedder i Fortnite, af med verdensmesterskabet i Fortnite i 2019. På rekordtid blev Bugha verdenskendt og en stor populær skikkelse blandt esportsfans.

Hver gang Bugha logger på for at spille Fortnite, arbejder han altid 30 minutter med sine håndbevægelser og sin teknik, derefter diskuterer han altid strategier, inden han joiner den professionelle kamp.

 

4. Johan 'N0tail' Sundstein – Dota 2

De fleste af jer vidste nok, at stjernespilleren i Dota 2, N0tail, er dansk. N0tail er dog også halv færing og derudover den mest vindende esportsspiller i verden, i hvert fald ifølge statistikkerne fra 2020. Han har samlet vundet i omegnen af 47 mio. danske kr.

Johan havde i en periode spillernavnet ”BigDaddy”. Vi kan godt forstå, hvorfor han skiftede tilbage til N0tail, lad os bare sig det på den måde.

bonus

 

5. Nicolai “device” Reedtz – Counter Strike

En af Danmarks største darlings inden for esport, device, som til daglig spiller for danske Astralis. Udover alt det, er dev1ce kendt for at være esportens Tom Cruise, en sand look-a-like, hvis du spørger os.

Alle CS-spillere er begejstrede for at lave Ace, især dev1ce, der i den forbindelse, har valgt at kalde sin hund for Ace. Det vil derfor nok ikke komme bag på mange, at han, hvis og når han får en søn, vil kalde ham for Clutch, Frag eller en anden term fra CS.

Se de aktuelle cs go odds

 

6. Young Ho “Flash” Lee – Starcraft

Sydkoreanske Flash bliver stadig betragtet som en af verdens bedste Starcraft-spillere, selvom han er stoppet med at spille Starcraft på professionelt plan, hvilket han besluttede sig for i 2015.

Flash var en af de første og måske den yngste til at blive pro-spiller i Starcraft. I en alder af blot 14 år begyndte Flash at konkurrerer på live-tv. Flash var kendt for at bruge en lineal, når han skulle beregne sit tastaturs og sin musemåttes præcise position på skrivebordet.    

 

7. Song “Smeb” Kyung-ho – League of Legends

Fra en koreansk esportsspiller til en anden, Smeb, som til dagligt spiller for KT Rolster, som er et af verdens bedste LOL-hold i verden.

Hvis Smeb ikke spillede League of Legends professionelt, ville han gerne have været professionel FIFA-spiller. I LOL er hans favorit skin Gravelord Azir.

 

8. Kuro "KuroKy" Salehi Takhasomi – Dota 2

Den tyske Dota2-spiller KuroKy er allerede blandt en af de mest respekterede esportsspillere i verden. Og man får bare endnu mere respekt for ham, når vi kan fortælle, at han blev født med komplikationer i forhold til hans ben, så han ikke kunne dyrke fysiske sportsgrene som fodbold, basketball og lignende. Så hvis du nogensinde har undret dig over, at han går på en anderledes måde, ved du nu hvorfor.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Thibault Camus/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse Søgaard

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
Esport: uskrevne regler i Dota 2

Esport: uskrevne regler i Dota 2

Esport: de uskrevne regler i League of Legends

Esport: de uskrevne regler i League of Legends

Esport: De uskrevne regler i Counter Strike

Esport: De uskrevne regler i Counter Strike

De mest vindende esportsspillere frem mod 2021

De mest vindende esportsspillere frem mod 2021

De bedste esportslande i verden

De bedste esportslande i verden