Praktisk talt er alle computerspil og konsolspil en form for esport eller har potentiale til at blive en professionel esport. Vi fundet fem spil, som nok ikke blev dyrket som en professionel esport.

 

Tetris

Alle, der har haft en mobil, en computer eller noget andet elektronisk udstyr, kender selvfølgelig til et af tidens største og meste klassiske arkadespil, nemlig Tetris.

Tetris behøver ingen større introduktion, de fleste må kende spillets indhold og formål, samt det legendariske og episke stykke musik, som får alle og enhver til at føle sig stresset, når spillet først er i gang.

Selvom Tetris er et gammelt spil, har flere spillere holdt liv i Tetris-flammen, og derfor er Tetris i dag blevet en professionel esport, dog uden sammenligning med de allerstørste esports som Dota, CS:GO og LOL.

Tjek de aktuelle odds inden for esports betting

Hvert år afholdes der verdensmesterskab i Tetris (CTWC), hvor de bedste Tetrisspillere tørner sammen. Dette er klart den største Tetris-turnering, hvor ca. 50 spillere deltager. Pengepræmien lyder på samlet $10.000. Joseph Saelee, som vandt i mesterskabet i 2019, slap afsted med en pengepræmie på $3.000.

Den samlede pengepræmie forventes at stige yderligere, ligesom den allerede har gjort over årene.

Der afholdes yderligere fem turneringer årligt, hvor spillere kan vinde mindre beskedne pengepræmier, men disse turneringer kan også mærke en større og større interesse, som tiden går.

Og tro os, det er ligeså nervepirrende og medrivende at se andre spille det, især når mange af spillerne er så ekstremt gode til Tetris.

Skulle det have interesse, så finder CTWC 2020 sted den 14.-16. august i år!

 

Pokemon

I 2016, da Pokemon GO udkom, fandt de fleste ud af, at der stadig var gemt en lille Pokemon-træner i dem. Pokemon GO sørgede for, popularitetsniveauet fra 00’erne, var vendt tilbage.

Pokemon har siden da ikke set sig tilbage, hvilket har betydet, at Pokemon nu også er blevet en professionel esport, som dyrkes på verdensplan.

I øjeblikket skulle der på verdensplan eksistere ca. 170 professionelle Pokemon-spillere/-trænere, som duellerer mod hinanden i over 24 turneringer. Spillerne duellerer dog ikke i Pokemon GO, men i Pokemon TCG, som foregår med Pokemon-kort og i Pokemon VGC, som foregår online, hvor Pokemons får lov til at kæmpe, lidt ligesom i Street Fighter.

Da verdensmesterskabet i Pokemon TCG (som du kan se et glimt af i ovenstående video) og VGC skulle afvikles i 2019, lød den samlede pengepræmie på $500.000. Vinderen i TCG, japanske Haruki Miyamoto, kunne glæde sig over en vinderpræmie på $25.000. I VGC fik førstepladsen, Naoto Mizobuchi, et beløb på $10.000.

I alt deltog 94 af verdens bedste Pokemonspillere ved VM i Pokemon 2019.

 

Guitar Hero III: Legends of Rock

Alle kan simulere en solid luftguitar og drømme om at være en rockstjerne. De fleste kan derfor også spille Guitar Hero, som var af en de mest populære konsolspil i verden, da det udkom i 2005.

Guitar Hero-spillet fik på rekordtid en stor fanskare, hvilket udviklede sig til, at mange begyndte at udfordre hinanden i spillet. Efter nogle år, hvor Guitar Hero blev dyrket på amatørplan, fik spillet en plads ved WCG 2008 (World Cyber Games), som er en international esportskonkurrence.

I to år frem til 2010 blev Guitar Hero dyrket på et internationalt professionelt plan, hvor halvstore præmiepuljer var på spil. I 2010 blev Alec Castillo alias Acai28 kåret som vinder af Guitar Hero.

Efter 2010 måtte Guitar Hero se sig overhalet af andre populære spil, hvilket betød, at Guitar Hero ikke længere var en del af WCG, og i takt med det faldt spillets popularitet. I dag spilles de største Guitar Hero-turneringer blot på nationalt plan, dog bliver Guitar Hero til en vis grad stadig betragtet som en professionel esport.

Gav vide om det en dag får vokseværk og sprænger den internationale esportsscene.

bonus

 

Uno

Du læser ikke forkert, når du kan læse, at det klassiske kortspil UNO nu er blevet en ting indenfor esportsverdenen.

Nogle vil nok mere, at hele hyggen med UNO forsvinder, når man spiller det over en konsol eller computer, men ikke desto mindre valgte Twitch i januar 2020 at afholde en UNO-turnering med en samlet præmiepulje på $20.000.

Online UNO blev allerede populært tilbage i 2019, da flere kendte Fortnite-spillere valgte at streame en omgang UNO i stedet for at spille Fortnite, hvor større præmiepuljer var på spil. Det blev en øjenåbner for mange, som derefter begyndte at spille det online.

Selvom UNO er en relativt ny esport, så ser spillet ud til at bide sig fast i esportsverdenen for nu, men lad os se, hvordan det står til om nogle år.

 

Om små 10 år er det meget sandsynligt, at samtlige konsolspil bliver betragtet som en esport, der dyrkes professionelt. Det indikerer nutidens udvikling i hvert fald. Så du skal nok ikke blive overrasket, hvis Snake en dag er en international esport.

*Credits: artiklens billede tilhører Gerald Herbert /Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Finn Karrigan Andersen - legende i Counter Strike

Esport | Hvad er HLTV? | Counter Strike

Astralis Esport

Dupreeh – Peter Rasmussen

Nicolai Reedtz - dev1ce