Han er det varmeste angribernavn i Europa og ikke mindst i hele fodboldverden. Erling Haaland hat taget fodboldverden med storm, hvor den unge nordmand er på vej til at blive Norges svar på Zlatan. Han er i hvert fald godt på vej til at opnå den samme status, hvis han fortsætter med at lægge på sit fodboldspil.

I denne artikel kommer vi omkring nogle af hans vildeste præstationer og rekorder. I en alder af kun 20 år har han allerede fortryllet fodboldverden med sit vanvittige målinstinkt. Han kommer helt sikkert til at skrive sig ind i flere rekordbøger, efterhånden som han bliver ældre og en endnu mere komplet angriber.

 

Erling Haaland og hans erobring af fodboldverden

Erling Haaland i Eliteserien

Erling Haaland i den østrigske liga

Erling Haaland i Bundesligaen

Erling Haaland i Champions League

 

Erling Haaland i Eliteserien

Erling Haaland er den tiende yngste spiller til at få debut i Norges bedste fodboldliga, Eliteserien. Det skete i 2017, da lige havde rundet de 17 år. Martin Ødegaard har rekorden med en debutalder på vanvittige 15 år og 151 dage. 

I sin første sæson spillede han 14 kampe og scorede 2 mål. I den efterfølgende sæson, i 2018, blev han nummer tre på topscorerlisten i Eliteserien med 12 mål og en sølvmedalje rigere. Det er meget imponerende af en 18-årig.

Efter den sæson blev Haaland solgt til RB Salzburg, og han blev dermed den dyreste spiller, der nogensinde er blevet solgt i Eliteserien. Ca. 60 mio. kr. smed RB Salzburg for den unge komet.

Bet online på målmaskinen Erling Haaland

 

Erling Haaland i den østrigske liga

Haaland nåede at spille knap halvanden sæson for RB Salzburg, indtil han havde overbevist fodbold-Europa om, at han sagtens kunne begå sig på en højere hylde.

I den første halvsæson for RB Salzburg fik han kun to kampe i den østrigske Bundesliga. Det lykkedes ham dog alligevel at score et enkelt mål. I begyndelsen af 19/20-sæsonen havde trænerne mere tillid til Haaland, hvilket blev betalt tilbage med tre hattricks i den østrigske Bundesliga.

Han nåede at score i alt 16 mål i 14 kampe og levere seks assist. Efter den vanvittige halvsæson var Erling Haaland på alle storklubbers transferliste.

Erling Haaland i Bundesligaen

Dortmund vandt kampen om Erling Haalands underskrift, og allerede i sine første par Bundesliga-kampe slog Haaland rekorder. I sin første kamp skulle han blot bruge 34 minutter til at score sit første hattrick i Bundesligaen. I den efterfølgende kamp scorede han to mål, og dermed blev han den første spiller i Bundesligaens historie til at score fem mål i sine to første kampe.

Andre rekorder i Bundesligaen:

  • Han skulle bruge ca. 56 minutter i alt på at score sine fem første mål.
  • Efter kun at have spillet 59 minutter blev han kåret til månedens spiller i Bundesligaen.
  • Han scorede syv mål i løbet af sine tre første Bundesliga-kampe.
  • Haaland blev den næstyngste i Bundesligaens historie til at score et hattrick.
  • I 20/21- sæsonen blev Haaland den yngste Bundesliga-spiller til at score fire mål i en kamp.

Haaland blev Dortmunds første spiller til at score i sin debut i Bundesligaen, Champions League og DFB-pokalen. Haaland har i skrivende stund spillet 52 kampe for Dortmund, scoret 49 mål og leveret 13 assists. De tal bliver kun større, jo længere tid han bliver i Dortmund – men hvor længe kan de mon holde på ham?

Tjek aktuelle liveodds

 

Erling Haaland i Champions League

Da Haaland fik sin debutsæson i Champions League med RB Salzburg i 2019, scorede han otte mål i løbet af seks kampe. Han scorede blandt andet hattrick mod Genk og et enkelt mål mod selveste Liverpool. En kommende stjerne var født!

Efter skiftet til Dortmund begyndte diverse Champions League-rekorder at blive brudt.

  • I 19/20 blev han den første teenager til at score 10 mål i en Champions League-sæson.
  • Han er den første spiller i Champions League til at score to mål i fire kampe i streg.
  • Han formåede også at score i seks CL-kampe i træk.
  • Han er han den yngste til at score 20 mål i CL. På anden- og tredjepladsen følger Mbappé og Messi.
  • Han har skullet bruge færrest kampe på at score 20 CL-mål – 14 kampe skulle han bruge. Harry, som ligger på andenpladsen, skulle bruge 24 kampe. Del Piero skulle bruge 26 kampe.

Ud af Haalands indtil videre 20 mål har han scoret 15 af dem med venstrepoten og fire med højre og et enkelt med hovedet.

 

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/ Bernd Thissen

Først publiceret: d. 13. april 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Mest værdifulde spillere i Superligaen

Danmarks mest værdifulde startopstilling

Mest værdifulde landshold 2022

Største fodboldagentfirmaer i Danmark

Sofie Svavas fodboldliv